Redactie Metro
Redactie Metro Winacties 14 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Maak kans op een vliegreis en dan: vijf tips voor Rome

Zin in een trip naar Rome? Dan is dit je kans om een vliegreis naar de Italiaanse hoofdstad te winnen.

Vliegmaatschappij LEVEL kondigde onlangs, toen het voor het eerst op de Vakantiebeurs aanwezig was, een nieuw zomerschema 2020 aan met zeven routes vanaf Schiphol. LEVEL vliegt vanaf Amsterdam naar Londen-Luton (14x per week), Rome (13x), Barcelona (7x), Wenen (7x), Milaan (7x), Lissabon (6x) en Fuerteventura (1x). De handbagage is daarbij tot 10 kilo gratis. In een serie krijg je tips voor de steden die je met LEVEL kunt bezoeken en ook maak je telkens kans op een vliegreis ernaartoe. Deze keer: vijf tips voor als je een weekendje in Rome bent.

1 Pleinen en fonteinen

Maak een flinke stadswandeling in het vrij compacte stadscentrum. Je ontloopt dan lange wachtrijen en ziet toch een hoop pracht en praal op pleinen- en fonteinengebied in deze zo oude stad.

2 Vaticaanstad

Je kunt ook beginnen in Vaticaanstad, maar ben er dan wel al op zaterdag om 9 uur (op de meeste zondagen zijn de musea er gesloten). Zo kun je in korte tijd veel zien. Tip: de klim op de trappen van de Sint-Pieter. Zwaar, maar geweldig.

Maak kans op een vliegreis en dan: vijf tips voor Rome
Avondzicht op de koepel van de Sint-Pieter. | Foto: Unsplash

3 Rusten in het park

Villa Borghese is het meest romantische Park van Rome en openbaar. Een oase van rust.

4 Colosseum

Genieten van de oudheid. Koop een combi-ticket voor Colosseum én tuin (Forum Romanum). Eerst de tuin in betekent dat je rij voor het amfitheater mag overslaan.

5 De nababbel

Op zondagavond eindig je in Trastevere, een van de charmantste buurten van de stad. De horeca is er authentiek en betaalbaar. Nababbelen maar.

Winactie

De winactie is inmiddels gesloten. De winnaar: Roxanne Hendriks uit Hilversum.

In samenwerking met LEVEL

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.