Julia Onclin
Julia Onclin Winacties 20 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Huawei-fotoquiz was voor Marijke een peulenschil

Marijke Bizot (55) uit Borculo is de gelukkige winnares van een fotoquiz van Metro en Huawei, de nummer 2-smartphoneproducent ter wereld . Zij heeft door mee te doen aan de fotoquiz een gloednieuwe Huawei P20 Pro in the pocket. ,,Ik had er helemaal niet meer op gerekend en was al bijna vergeten dat ik had meegedaan. Echt superleuk”, zegt Marijke met een lach. Bij de quiz moest zij telkens tussen twee foto’s kiezen: welke foto was door een influencer met de P20 Pro gemaakt en welke niet. Bizot had alle antwoorden goed, in de snelste tijd.

Vervanging

Marijke vindt het leuk om af en toe ‘zelf een plaatje te schieten’. Ze maakt vooral vakantiefoto’s, maar ook het luchtballonfestival in de buurt legt ze vast. Haar inmiddels oude telefoon is dringend aan vervanging toe en de gewonnen Huawei komt als geroepen. ,,Ik denk dat ik er behoorlijk op vooruit ga qua beeld en mogelijkheden.” Die oude smartphone van Marijke gaat traditiegetrouw naar een volgende eigenaar. ,,Mijn vorige telefoon is naar de buurvrouw gegaan. Ze is er nog steeds blij mee.”

Huawei-fotoquiz was voor Marijke een peulenschil
Winnares Marijke. Foto: Marijke Bizot.

Peulenschil

De quiz was een peulenschil voor Marijke. ,,Aan de diepte en scherpte van de foto’s was duidelijk te zien welke met het Huawei-toestel gemaakt is”, vertelt ze. Naast de vragen juist beantwoorden was vingervlugheid bij de fotoquiz nodig. ,,Ik heb snel gedrukt in de hoop dat ik misschien zou winnen. Normaal gesproken zou je de foto’s helemaal analyseren en beredeneren, daar had ik nu geen tijd voor.”

Handigheid

Bizot is niet heel handig met telefoons, daarom helpt haar dochter haar soms. ,,In het begin is alles nieuw. Als ik de telefoon eenmaal ken, dan ben ik er heel trouw in en kan ik eruit halen wat erin zit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.