Redactie Metro
Redactie Metro Geld & Carrière 11 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Trump dreigt EU opnieuw met heffingen op auto’s

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw gedreigd de invoerheffingen op auto’s uit Europa te verhogen. „We zullen Mercedes Benz heffingen opleggen, we zullen BMW heffingen opleggen", zei hij zaterdagavond in ‘swing state’ Pennsylvania.

Trump sprak daar op een campagnebijeenkomst van de Republikein Rick Saccone, die strijdt voor een plek in het Huis van Afgevaardigden. Eerder dreigde Trump ook al met invoerheffingen op auto’s uit Europa. Toen zei de president dat hij deze heffingen wil invoeren als er een handelsoorlog met de EU komt.

‘Afgrijselijke belemmeringen’

President Trump twitterde zaterdagavond dat hij Europa zal vrijstellen van de hogere importtarieven op staal en aluminium, als de EU de „afgrijselijke belemmeringen & tarieven" afschaft die voor Amerikaanse producten gelden. „Zo niet, dan belasten we hun auto’s etc."

„We redden het staal en een heleboel staalfabrieken openen nu hun deuren om wat ik deed. Staal is terug en aluminium is terug", hield Trump zijn uitzinnige publiek in Pennsylvania voor.

‘Onduidelijk’

Zaterdag zei Eurocommissaris Malmström dat het onduidelijk is wat er moet gebeuren om uitgezonderd te worden van de Amerikaanse importheffing op staal en aluminium. Canada, Mexico en Australië hebben inmiddels zo’n uitstelpositie gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.