Constance van Amstel
Constance van Amstel Geld & Carrière 27 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom goede werknemers vertrekken

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waarom goede werknemers ervoor kiezen om hun werkgever te verlaten. In haar nieuwe boek The Future of Leadership: Rise of Automation, Robotics and Artificial Intelligence legt netwerkexpert Brigette Hyacinth nog eens uit waar da door komt. Dit zijn de vijf belangrijkste conclusies.

Micromanagement. Werknemers willen zelf bepalen hoe ze werken. Een baas die hen steeds op de vingers kijkt, werkt benauwend en leidt tot stress. Oftewel: als je iemand aanneemt voor wat hij kan, laat hem dat dan ook doen.

Geen groei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Werkgevers moeten hun werknemers kennen en weten wat hen motiveert. Wanneer ze uitdagende taken krijgen, zullen ze groeien. Staan werknemers stil, dan verliezen ze hun betrokkenheid bij het bedrijf.

Geen empathie. Als een werknemer een probleem heeft in de persoonlijke of professionele sfeer, dan moet de werkgever empathie tonen. Doet hij dat niet, dan zal de werknemer zich in de toekomst niet-flexibel opstellen als de werknemer hem of haar nodig heeft.

Geen hulp bij de balans tussen werk en privé. Werknemers hebben emoties, gevoelens en een privéleven, maar werkgevers verliezen dat nog weleens uit het oog. Bazen die hun personeel lange dagen laten maken zonder hen daar zo nu en dan voor te compenseren, zullen merken dat de werknemers daar niet loyaler van worden.

Geen waardering. Een van de grootste ergernissen van werknemers is het zich niet gewaardeerd voelen. Iedereen wil het horen als hij iets goed heeft gedaan, vooral van de werkgever. Geeft de baas nooit een compliment, dan wil de werknemers ook minder hard voor hem lopen.

Carriere

Dat het belangrijk is dat werknemers hun personeel een beetje menselijk behandelen blijkt wel uit cijfers. In 2016 rekende het Amerikaans Bureau of werkstatistieken uit dat de gemiddelde tijd dat iemand bij dezelfde werkgever blijft, 4,6 jaar was. Maar hoe jonger de generatie hoe eerder ze switchen als het hen niet bevalt. Millennials blijven bijvoorbeeld maar gemiddeld een kleine 3 jaar bij dezelfde baas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.