'Op het mbo vond ik mijn motivatie'

Foto van 'Merel Driessen'

Drie jaar geleden begon ze aan een hbo-opleiding verpleegkunde. Maar na drie maanden kwam Robin Kikkert (23) erachter dat ze de verkeerde keuze had gemaakt. Verpleegkunde vond ze heel leuk, maar het hbo niet. „Het was niet mijn manier van leren.”

Leren in de praktijk

Robin vertelt dat het praktisch leren altijd al beter bij haar paste. Op de middelbare school haalde ze haar diploma voor de havo. „Daar wordt je geleerd dat je dan naar een hbo-opleiding moet gaan kijken. Het is de logische stap na de middelbare school. Dus dat ben ik ook gaan doen.”

Maar eenmaal op het hbo miste ze de praktijk. Qua niveau zat ze niet verkeerd, het huiswerk kon ze „prima” bijhouden. „Maar het was niet mijn manier van leren. Ik moest in dikke boeken lezen hoe ik mensen moest wassen. Dat wilde ik juist in de praktijk leren.”

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Niet een stap terug, maar een stap vooruit

Robin besloot om naar het mbo te gaan. Daarin werd ze erg gesteund door haar oma en haar moeder. „Zij hebben al van jong af aan tegen me gezegd dat ik dat moet doen waar mijn hart ligt. Kennissen en vrienden zeiden tegen me dat het goed van me was dat ik een ‘stapje terug’ deed. Maar voor mij was het juist een stap vooruit. Op het mbo vond ik eindelijk motivatie.”

Donderdag werd bekend dat steeds minder leerlingen naar het vmbo gaan en ouders liever zien dat hun kind havo of vwo gaat doen. Die gedachtegang ziet Robin ook vaak. „De maatschappij ziet het mbo als lager onderwijs en het hbo wordt altijd als een hogere stap gezien. Daar ben ik het niet mee eens. Het is allemaal onderwijs en de een is op praktijk gericht en de ander op theorie. Ik vind het hoog en laag juist heel naar klinken.”

‘Niemand is beter dan een ander’

Daar is Ton Heers, voorzitter van de MBO Raad, het mee eens. „In de huiskamers ontstaat het idee ‘hoe hoger, hoe beter.’ Maar dat is helemaal niet zo. Er is niemand beter dan de ander. Zo veel mensen met een mbo-opleiding hebben zichzelf ontwikkeld tot in de top.”

Het aantal leerlingen op het vmbo neemt dan af, maar Heerts ziet wel steeds meer leerlingen met een havo-diploma naar het mbo komen. „Zij kiezen bewust voor een beroepsgerichte opleiding. Daar moeten wij maatregelen voor treffen. Wat wij te bieden hebben, moet maatwerk zijn en aansluiten bij wat de havisten willen.” Heerts wil ook dat het mbo nog meer van zichzelf laat zien wat zij doet. „Het moet aantrekkelijk blijven. We moeten als het ware nog veel meer uit de kast komen.”

Robin vindt het onzin dat er steeds minder mensen naar het vmbo en mbo gaan. „Het is nergens voor nodig. We hebben alle niveaus nodig in Nederland. Als je kind kapper of bakker wilt worden, dan moet hij of zij dat vooral doen.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

200+

Aantal docenten op universiteit blijft achter

Aantal docenten op universiteit blijft achter

Op universiteiten zijn er steeds minder docenten per student. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

Studenten op universiteiten moeten hun docenten met steeds meer studiegenoten delen. Van 2012 tot 2016 steeg het aantal docenten met zes procent, terwijl het aantal studenten steeg met elf procent. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs. Die trend zette in 2017 door, zegt een woordvoerder van de Vereniging van Universiteiten VSNU tegen NRC.

,,Per student lopen de docentenratio en de overheidsbijdrage terug. Dat zie je in de werkdruk", zegt een woordvoerder van de vereniging in de krant.

Extra docenten

Op universiteiten kwamen er de afgelopen jaren 1600 extra docenten bij, 200 meer dan toenmalig minister Bussemaker van Onderwijs had beloofd. Maar alsnog blijft het aantal docenten aan universiteiten achter. Dat komt vooral door de groei van het aantal buitenlandse studenten. Er studeren nu 42.000 buitenlanders, ruim 15 procent van het totale aantal studenten.

Op het hbo zijn er juist meer docenten per student gekomen: het aantal docenten groeide daar twee keer zo hard (ruim 12 procent) als dat aantal studenten groeide (5 procent).

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

31

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

400+

Dit zijn de meest gemaakte fouten in een cv en brief

Dit zijn de meest gemaakte fouten in een cv en brief

Een foto op een cv is belangrijk, en dan uiteraard geen vakantiekiekje, aldus Jenny Hoeve. Foto: Colourbox

Foto van 'Amarins de Boer'

‘Resultaatgericht’, ‘een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben’ of ‘goed leiding kunnen geven’. Jenny Hoeve van kloptmijncv.nl komt het te vaak tegen in een motivatiebrief. „Die standaardcompetenties kennen wij nu wel. Daarnaast is het zonde om die te noemen, want in een motivatiebrief heb je dé kans om op een creatieve en originele manier te zeggen wie jij bent.”

Hoeve werkt al jaren in de uitzendbranche en heeft al heel wat cv’s en motivatiebrieven voorbij zien komen. „Vaak met onnodige fouten", betreurt ze.

Om ervoor te zorgen dat jouw cv eruit springt, vroegen we haar naar de meest gemaakte fouten in een cv en in een motivatiebrief. Doe er je voordeel mee!

Half naakte foto

Op 1 staat de verkeerde keuze van een foto op een cv, zegt Hoeve. „Een foto is – samen met de opmaak – het eerste dat je ziet. We zien zo vaak dat er dan een vakantie- of stapfoto wordt gebruikt, waarbij een half naakt bovenlichaam is te zien. Of dat er bijvoorbeeld wordt gekozen voor een Instagramselfie. Dat is helaas echt niet professioneel. Je wilt toch die baan?” Daarom kun je volgens Hoeve het beste een foto van jezelf laten maken op een moment dat je netjes gekleed bent. En dat hoeft echt geen pak of blouse te zijn, benadrukt ze. „Als je er maar netjes uit ziet en in de lens kijkt.”

Dit zijn de meest gemaakte fouten in een cv en brief

Foto: Unsplash.

„Wat verder vaak misgaat is een goede beheersing van de Nederlandse taal”, gaat Hoeve verder. „Soms begint het al bij het verkeerd spellen van het woord ‘curriculum vitae’. Ik snap dat het een lastig woord is, maar het staat wel een beetje knullig als dat verkeerd is geschreven.” Vooral als je solliciteert voor een administratieve functie, moet een brief volgens haar gewoon foutloos zijn. „Maar ook dt-fouten en andere fouten worden te veel gemaakt. Verrassing met één r, herinnering met dubbel r; die fouten zijn gewoon niet nodig.” Haar tip: laat een tweede persoon ernaar kijken. „Hetzelfde geldt voor de motivatiebrief, laat ‘m even nalezen.”

Vissen of boeken lezen

Tot slot doen sollicitanten er goed aan om hun cv te checken op onnodige informatie, zegt Hoeve. „Regelmatig zien we een sollicitant van midden dertig die zijn weekendbaantje van de buurtsuper nog op zijn cv heeft staan. Of komen we hobby’s tegen die totaal niet relevant zijn. Dat jij vist of boeken leest in het weekend is prima, maar pas je cv aan op de functie waarvoor jij solliciteert.” Het tegenovergestelde komt ze ook tegen: „Soms komen we er tijdens een gesprek achter dat iemand veel meer in huis heeft, dan dat er op het cv of in de brief staat. Dat is een gemiste kans, want voor hetzelfde geld word je niet uitgenodigd op gesprek.”

Mag je op gesprek komen, neem dan altijd je cv mee, adviseert Hoeve tot slot. „Dan heb je iets om achter te laten. Zie het als je visitekaartje.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

53

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vrijdag minst productieve dag van de week

Vrijdag minst productieve dag van de week

Een vrijdag in januari: die combinatie komt je productiviteit niet ten goede. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

Zit jij ook al met je gedachten ver in het weekend en is je concentratie ver te zoeken? Je bent niet de enige. Uit onderzoek van het Amerikaanse softwarebedrijf Redbooth blijkt namelijk dat vrijdag de minst productieve dag van de week is. Tel daarbij op dat januari ook nog eens de minst productieve maand van het jaar is en je begrijpt waarschijnlijk waarom je zonet alweer door je tijdlijn op Facebook scrolde.

Facebooktijdlijn

Op maandagmorgen om elf uur daarentegen zijn we het meest productief. En dan naarmate de week vordert, neemt de productiviteit af. Als je kijkt naar de maanden, dan geldt het omgekeerde: in de maanden september, oktober en november verzetten we verreweg het meeste werk. Volgens de onderzoekers heeft dat te maken met deadlines waar bedrijven dan meer mee te maken. In het voorjaar zijn die deadlines er over het algemeen minder.

Lunch

Wat verder blijkt uit het onderzoek waarbij twee jaar lang honderdduizenden werknemers zijn gevolgd? We gaan vol goede moed naar ons werk, ronden een paar verplichtingen af, gaan lunchen en belanden dan vervolgens massaal op YouTube of andere sociale mediakanalen. Het gevolg: de productiviteit neemt af. Het idee dat we acht uur lang productief zijn, is volgens de onderzoekers daarom echt een illusie.

Het is trouwens niet de eerste keer dat die laatste conclusie wordt getrokken. Uit Brits onderzoek bleek dat werknemers maar drie uur per dag productief zijn. De rest van de tijd waren ze bezig met sociale media, eten, kletsen met collega’s of het zoeken naar een andere baan...

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

39

Gezond eten steeds duurder, ijs en snoep goedkoper

Gezond eten steeds duurder, ijs en snoep goedkoper

Gezond eten wordt steeds duurder. Foto: Unsplash.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Een gezonde levensstijl is de afgelopen tien jaar fors duurder geworden ten opzichte van een ongezonde levensstijl. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Voedingscentrum. Verse groenten zijn duurder geworden, snoep en ijs juist goedkoper.

Producten die volgens het onderzoek gezond zijn, zijn de afgelopen tien jaar gemiddeld met 22 procent duurder geworden. Het gaat dan om onder meer vers fruit, gezonde dranken, groenten, brood, vis en eieren. Een uitschieter is de prijs van halfvolle en magere melk; die steeg met bijna zestig procent.

Boodschappenkar

Ook bronwater, koffie en thee werden in verhouding fors duurder. In vergelijking met 2007 stonden deze producten gemiddeld voor 30 procent meer op de kassabon. Voor een boodschappenkar vol voedsel waren consumenten vorig jaar gemiddeld 18 procent meer kwijt dan tien jaar eerder.

Vorig jaar steeg de prijs voor eten gemiddeld met 2,7 procent. Daarmee komt 2017 op plek twee als het gaat om sterkste prijsstijgingen het afgelopen decennium. Alleen in 2008 liepen de prijzen nog harder op. De prijs van gezonde voeding steeg afgelopen jaar twee keer harder dan de prijs voor ongezond eten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Pesten op werk: Er werd geen koffie voor me gehaald
Likeability of 5

Pesten op werk: Er werd geen koffie voor me gehaald

Ruim een half miljoen Nederlanders is slachtoffer van regelmatige pesterijen op de werkvloer. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Een klein geintje over die ene collega, zonder iemand lunchen, iemand ‘vergeten’ voor het koffierondje of met opzet belangrijke informatie achterhouden. Het lijken kleine pesterijen, maar voor het slachtoffer kan dit grote gevolgen hebben. „Pesten op de werkvloer kan een flinke depressie of zelfs zelfmoord tot gevolg hebben”, laat Laura Willemse, voorzitter van Stichting Pesten op de Werkvloer, weten aan Metro. Ruim een half miljoen Nederlanders is slachtoffer van regelmatige pesterijen op de werkvloer, van wie er 80.000 zelfs structureel worden gesard en gejend door één of meerdere collega’s. Hoog tijd dus om de noodklok te luiden.

„Op een gegeven moment werd er geen koffie meer voor me gehaald”, vertelt Sandra* aan Metro. Ze werkte halve dagen bij een secretariaat en is uiteindelijk bij het bedrijf weggepest door haar leidinggevende, tevens vertrouwenspersoon. „Op een dag ben ik bij de directie geroepen en ben ik naar huis gestuurd.” En haar collega’s? Die hadden de pesterijen door, maar konden niets doen. „Ik wist zelf niet eens hoe ikzelf uit de situatie moest komen, laat staan iemand anders.”

Wat moet je doen als je gepest wordt?

„Wanneer je gepest wordt, is het altijd belangrijk om eerst zelf in gesprek te gaan”, laat Willemse weten. „Als dit niet helpt, is het van belang om naar je leidinggevende te stappen. Helaas is dit niet altijd een optie. In 50 procent van de gevallen is de leidinggevende namelijk zelf degene die zijn of haar personeel treitert.”

Zo werd ook Anna* gepest door hogerop: „Ik werd buitengesloten van projecten, mijn werkzaamheden werden aldoor veranderd, mijn rooster werd continu gewijzigd, er werd tegen me geschreeuwd en ik ben regelmatig uitgescholden.” Een vertrouwenspersoon was niet aanwezig bij het bedrijf, dus Anna moest verder kijken. „Op advies van de arbeidsjurist ben ik toen een dossier gaan bijhouden.”

Laat je niet mondeling in een hoek drijven

„Met een goed opgebouwd dossier sta je beter in je recht. Hier moet je alle incidenten in bijhouden, en je kunt het dossier vervolgens uitbreiden door onder andere getuigenverklaringen en relevante correspondentie tussen collega’s, leidinggevende of je werkgever te verzamelen”, aldus Stichting Pesten op de Werkvloer.

Anna werd mondeling gepest door haar leidinggevende, maar over de mail werd er poeslief gedaan. Zo konden de pesters nergens op gepakt worden. „Ik ben toen via de mail gaan herhalen wat er tegen me werd gezegd.” Anna laat weten dat het belangrijk is om te weten wat je rechten zijn. Want als je zomaar zelf ontslag neemt, kun je fluiten naar je centen.

Funest voor de gezondheid

„Uiteindelijk ben ik toch nog tot een kleine overeenkomst gekomen, maar mijn gezondheid heeft wel de prijs betaald.” Momenteel heeft Anna een burn-out, en geeft ze als advies om te allen tijde op tijd aan de bel te trekken. „Laat het nooit zover komen dat je in de lappenmand terechtkomt. Onderneem gelijk actie: praat erover met vrienden, raadpleeg een juridisch loket of ga op gesprek bij een bedrijfsarts.”

Aandacht voor je personeel

De cijfers liegen er niet om: per jaar worden er 200 tot 300 zelfmoorden gepleegd, laat Willemse weten. „Allemaal met een directe link naar pesten op de werkvloer.” Bij één op de tien werknemers die gepest wordt, is het belangrijk extra maatregelen te nemen. „Als je als bedrijf beter wil presteren, heb je ook gewoon goed en gezond personeel nodig. Hoe meer energie, hoe hoger de productiviteit.”

„Het is daarom als werkgever ontzettend belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan je personeel”, vervolgt Willemse. „Leg vooral de focus op het samenwerken. Zo is het verstandiger je personeel te belonen in teamverband, in plaats van individueel. Dan creëer je meer een eenheid.” Zo is Willemse is ook een voorstander van de welbekende vrijdagmiddagborrel: „Je stimuleert dan het gedrag van je personeel op een goede manier.”

Word jij zelf gepest?

De gevolgen van pesten zijn groot. Zo zitten Sandra en Anna momenteel allebei zonder baan. Word jij zelf gepest? Wacht dan niet langer en onderneem actie. Kijk op www.pestenopdewerkvloer.nl voor meer informatie.

*De namen van de slachtoffers in dit artikel zijn om privacyredenen gefingeerd, de echte namen zijn bij de redactie bekend. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

700+