Constance van Amstel
Constance van Amstel Geld & Carrière 4 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Derde werknemers wil andere baan of eigen baas zijn

Zin in een nieuwe baan om om voor jezelf te beginnen? Je bent niet te enige. Een derde van de werkende Nederlanders wil 2018 aangrijpen als hét moment voor een nieuwe uitdaging. Dat blijkt uit onderzoek an online pensioenuitvoerder BeFrank.

Ruim 60 procent van de mensen die willen veranderen van baan, wil wel in loondienst blijven werken. ,,De arbeidsmarkt is door de opkomst van allerlei vormen van flexwerkers -met name ZZP’ers- erg in beweging. Het kabinet wil het gat tussen flexwerkers en mensen met een vast contract kleiner maken, maar vooralsnog hebben flexwerkers nu vaak een slecht pensioenvooruitzicht’’, zegt Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank.

Ondanks de wil tot veranderen, wil het overgrote deel van de werknemers in 2018 wel bij dezelfde baas blijven werken (58 procent). Die groep is niet voornemens dit jaar een andere baan te zoeken of een eigen bedrijf te beginnen. Eind 2016 dacht een kleiner percentage van 55 procent in 2017 bij dezelfde onderneming te blijven werken.

Wat verder opvalt in het onderzoek: Ruim 21 procent van de mensen die van baan gaat veranderen stapt over naar een andere branche.Vooral jongeren en volwassenen tot 40 jaar zeggen van baan te veranderen. Vooral mensen in Zuid-Nederland zeggen van baan te willen veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.