Merel Driessen
Merel Driessen Geld & Carrière 27 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Makkelijk geld besparen met je huisgenoten

Met de kerst net achter de rug, oud & nieuw nog te gaan en goede voornemens kun je alle bespaartips wel gebruiken. Irriteer je je normaal aan je huisgenoten die bijvoorbeeld hun rommel nooit opruimen? Voor het besparen van geld zijn ze eigenlijk best makkelijk.

Huisgenoten hebben is niet altijd leuk. Hebben jullie gezellig samen gegeten, dan krijgen jullie daarna weer eens ruzie over wie wat moet betalen. Gelukkig zijn er tal van andere manieren om samen geld te besparen.

Muziek

Vind je het nog altijd te duur om reclameloos muziek te luisteren op Spotify? Als je gezamenlijk een abonnement neemt, valt dat de prijs reuze mee. De muziekstreamingdienst biedt een studentenabonnement aan voor 4,99 euro per maand. Maar Spotify biedt ook een familieabonnement aan. Met maximaal zes mensen betaal je dan gezamenlijk 14,99 euro per maand. Veel goedkoper dan in je eentje een abonnement nemen dus!

Spotify is niet de enige muziekstreamingdienst die een familieabonnement aanbiedt. Ook bij Deezer en Apple Music kon je een soortgelijk abonnement nemen. Bij deze twee muziekstreamingdiensten betaal je ook 14,99 euro per maand.

Films & series

Het voelt misschien makkelijk om nog steeds het Netflix account van je ex-schoonmoeder te gebruiken, maar wat als zij het wachtwoord verandert? Voor 13,99 euro per maand kunnen vier mensen ieder tegelijkertijd vanaf een apart scherm kijken. Verdeel dit onder je huisgenoten en het blijkt ineens niet meer zo duur te zijn.

Boodschappen

Als je nooit samen boodschappen doet, is het een idee om daar eens aan te beginnen. Het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je ook iedere avond samen gaat eten. Samen boodschappen doen kan ongemerkt veel geld schelen. Denk aan aanbiedingen als 2 halen, 1 betalen waar je in je eentje geen gebruik van maakt. Of je trapt erin bij iets wat je nooit eet en waarvan je vervolgens de helft moet weggooien omdat het over de datum is. Misschien vindt je huisgenoot het wel harstikke lekker.

Bovendien is samen eten ook goedkoper dan in je eentje. Vaak krijg je een volle pan nooit helemaal leeggegeten. Als je samen eet kun je de prijs delen en gooi je niet onnodig voedsel weg.

Telefoonabonnement

Als jullie zelf een tv- en internetabonnement hebben, is het slim om te kijken naar wat voor deals jouw provider heeft als je er ook een mobielabonnement afsluit. Een aantal providers geeft dan namelijk flink wat extra’s. En dat geldt dan voor alle inwoners van het huis. Bij KPN krijg je bijvoorbeeld vijf euro extra korting, dubbel zoveel data in de hele EU en een gratis extra zenderpakket. T-Mobile geeft je korting op je tv- en internetabonnement thuis en je hebt geen aansluitkosten. En ook bij Tele2 geniet je dan van veel voordelen. Je hebt vijf euro korting en krijgt twee keer zoveel minuten en MB’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.