Waarom je niet al je (vrije) tijd moet inplannen

Waarom je niet al je (vrije) tijd moet inplannen

We plannen het liefst onze hele dag vol. Foto: Unsplash.

Foto van 'Metro'

We plannen het liefst onze hele dag vol. 'Timemanegement' is alles, want zo kunnen we in korte tijd zoveel mogelijk bereiken. Allerlei apps en tools helpen ons om takenlijsten bij te houden, zodat we nóg productiever worden, nóg betere resultaten leveren en nóg meer werk kunnen verzetten in korte tijd.

Maar aan dat managen van onze tijd zit ook een keerzijde, zegt Jason Allaire van Cornerstone University. „Er wordt vaak aangeraden om iets dat op je pad komt zo snel mogelijk in te plannen of te delegeren als het jou niet lukt. Maar als je dat consequent doet, zal je takenlijst in een beangstigend snel tempo groeien. En het idee dat je al die taken moet afwerken, kan zorgen voor veel stress."

Continu tekortschieten

„Timemanagement kan handig zijn, maar als je overdrijft, zorgt het voor een langere to-dolijst. En hoe langer die is, hoe meer je op het einde van je dag beseft wat je allemaal níet gedaan hebt. Dat kan je het gevoel geven dat je continu tekortschiet. Het aantal afgevinkte taken zou geen maatstaf voor succes mogen zijn", zegt Allaire.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Eigenlijk zou timemanagement ervoor moeten zorgen dat je meer tijd hebt voor de taak waarmee je bezig bent, omdat je alle andere taken en verplichtingen in principe kunt vergeten. Die staan immers toch op je to do-lijst. „Maar helaas werkt het zo niet", zegt Allaire. „Die eindeloze to-dolijst zorgt niet voor meer, maar voor minder focus. Ook als je vrije tijd hebt, ben je met je gedachten bij de volgende taken op je groeiende lijst."

Volgens Allaire zorgt timemanagement ervoor dat je je te veel focust op details. „Je bent zo hard bezig met lijstjes, afvinken, prioriteiten en deadlines, dat je het grotere geheel mist. Je wordt een soort automatische piloot die alle taken gaat afhandelen zonder daar goed bij stil te staan."

Vrije tijd

En ook ook onze vrije tijd moeten we niet te veel plannen, blijkt uit onderzoek van de Washington University in St. Louis. Een planning in je vrije tijd vermindert ernstig het ontspannende effect. Het wordt een verplichting, een last en niet leuk meer.

Weg met de lijstjes?

Nu hoeven van Allaire niet meteen te stoppen met onze lijstjes en planningen, maar is het belangrijk om bewust te worden dat die lijstjes geen doel op zich worden. „Let erop dat het je leven niet beheerst. Zorg ook dat je je focust op zaken die er echt toe doen."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Vrijdag minst productieve dag van de week

Vrijdag minst productieve dag van de week

Een vrijdag in januari: die combinatie komt je productiviteit niet ten goede. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

Zit jij ook al met je gedachten ver in het weekend en is je concentratie ver te zoeken? Je bent niet de enige. Uit onderzoek van het Amerikaanse softwarebedrijf Redbooth blijkt namelijk dat vrijdag de minst productieve dag van de week is. Tel daarbij op dat januari ook nog eens de minst productieve maand van het jaar is en je begrijpt waarschijnlijk waarom je zonet alweer door je tijdlijn op Facebook scrolde.

Facebooktijdlijn

Op maandagmorgen om elf uur daarentegen zijn we het meest productief. En dan naarmate de week vordert, neemt de productiviteit af. Als je kijkt naar de maanden, dan geldt het omgekeerde: in de maanden september, oktober en november verzetten we verreweg het meeste werk. Volgens de onderzoekers heeft dat te maken met deadlines waar bedrijven dan meer mee te maken. In het voorjaar zijn die deadlines er over het algemeen minder.

Lunch

Wat verder blijkt uit het onderzoek waarbij twee jaar lang honderdduizenden werknemers zijn gevolgd? We gaan vol goede moed naar ons werk, ronden een paar verplichtingen af, gaan lunchen en belanden dan vervolgens massaal op YouTube of andere sociale mediakanalen. Het gevolg: de productiviteit neemt af. Het idee dat we acht uur lang productief zijn, is volgens de onderzoekers daarom echt een illusie.

Het is trouwens niet de eerste keer dat die laatste conclusie wordt getrokken. Uit Brits onderzoek bleek dat werknemers maar drie uur per dag productief zijn. De rest van de tijd waren ze bezig met sociale media, eten, kletsen met collega’s of het zoeken naar een andere baan...

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

35

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

300+

Gezond eten steeds duurder, ijs en snoep goedkoper

Gezond eten steeds duurder, ijs en snoep goedkoper

Gezond eten wordt steeds duurder. Foto: Unsplash.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Een gezonde levensstijl is de afgelopen tien jaar fors duurder geworden ten opzichte van een ongezonde levensstijl. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Voedingscentrum. Verse groenten zijn duurder geworden, snoep en ijs juist goedkoper.

Producten die volgens het onderzoek gezond zijn, zijn de afgelopen tien jaar gemiddeld met 22 procent duurder geworden. Het gaat dan om onder meer vers fruit, gezonde dranken, groenten, brood, vis en eieren. Een uitschieter is de prijs van halfvolle en magere melk; die steeg met bijna zestig procent.

Boodschappenkar

Ook bronwater, koffie en thee werden in verhouding fors duurder. In vergelijking met 2007 stonden deze producten gemiddeld voor 30 procent meer op de kassabon. Voor een boodschappenkar vol voedsel waren consumenten vorig jaar gemiddeld 18 procent meer kwijt dan tien jaar eerder.

Vorig jaar steeg de prijs voor eten gemiddeld met 2,7 procent. Daarmee komt 2017 op plek twee als het gaat om sterkste prijsstijgingen het afgelopen decennium. Alleen in 2008 liepen de prijzen nog harder op. De prijs van gezonde voeding steeg afgelopen jaar twee keer harder dan de prijs voor ongezond eten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

24

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

52

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Pesten op werk: Er werd geen koffie voor me gehaald
Likeability of 5

Pesten op werk: Er werd geen koffie voor me gehaald

Ruim een half miljoen Nederlanders is slachtoffer van regelmatige pesterijen op de werkvloer. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Een klein geintje over die ene collega, zonder iemand lunchen, iemand ‘vergeten’ voor het koffierondje of met opzet belangrijke informatie achterhouden. Het lijken kleine pesterijen, maar voor het slachtoffer kan dit grote gevolgen hebben. „Pesten op de werkvloer kan een flinke depressie of zelfs zelfmoord tot gevolg hebben”, laat Laura Willemse, voorzitter van Stichting Pesten op de Werkvloer, weten aan Metro. Ruim een half miljoen Nederlanders is slachtoffer van regelmatige pesterijen op de werkvloer, van wie er 80.000 zelfs structureel worden gesard en gejend door één of meerdere collega’s. Hoog tijd dus om de noodklok te luiden.

„Op een gegeven moment werd er geen koffie meer voor me gehaald”, vertelt Sandra* aan Metro. Ze werkte halve dagen bij een secretariaat en is uiteindelijk bij het bedrijf weggepest door haar leidinggevende, tevens vertrouwenspersoon. „Op een dag ben ik bij de directie geroepen en ben ik naar huis gestuurd.” En haar collega’s? Die hadden de pesterijen door, maar konden niets doen. „Ik wist zelf niet eens hoe ikzelf uit de situatie moest komen, laat staan iemand anders.”

Wat moet je doen als je gepest wordt?

„Wanneer je gepest wordt, is het altijd belangrijk om eerst zelf in gesprek te gaan”, laat Willemse weten. „Als dit niet helpt, is het van belang om naar je leidinggevende te stappen. Helaas is dit niet altijd een optie. In 50 procent van de gevallen is de leidinggevende namelijk zelf degene die zijn of haar personeel treitert.”

Zo werd ook Anna* gepest door hogerop: „Ik werd buitengesloten van projecten, mijn werkzaamheden werden aldoor veranderd, mijn rooster werd continu gewijzigd, er werd tegen me geschreeuwd en ik ben regelmatig uitgescholden.” Een vertrouwenspersoon was niet aanwezig bij het bedrijf, dus Anna moest verder kijken. „Op advies van de arbeidsjurist ben ik toen een dossier gaan bijhouden.”

Laat je niet mondeling in een hoek drijven

„Met een goed opgebouwd dossier sta je beter in je recht. Hier moet je alle incidenten in bijhouden, en je kunt het dossier vervolgens uitbreiden door onder andere getuigenverklaringen en relevante correspondentie tussen collega’s, leidinggevende of je werkgever te verzamelen”, aldus Stichting Pesten op de Werkvloer.

Anna werd mondeling gepest door haar leidinggevende, maar over de mail werd er poeslief gedaan. Zo konden de pesters nergens op gepakt worden. „Ik ben toen via de mail gaan herhalen wat er tegen me werd gezegd.” Anna laat weten dat het belangrijk is om te weten wat je rechten zijn. Want als je zomaar zelf ontslag neemt, kun je fluiten naar je centen.

Funest voor de gezondheid

„Uiteindelijk ben ik toch nog tot een kleine overeenkomst gekomen, maar mijn gezondheid heeft wel de prijs betaald.” Momenteel heeft Anna een burn-out, en geeft ze als advies om te allen tijde op tijd aan de bel te trekken. „Laat het nooit zover komen dat je in de lappenmand terechtkomt. Onderneem gelijk actie: praat erover met vrienden, raadpleeg een juridisch loket of ga op gesprek bij een bedrijfsarts.”

Aandacht voor je personeel

De cijfers liegen er niet om: per jaar worden er 200 tot 300 zelfmoorden gepleegd, laat Willemse weten. „Allemaal met een directe link naar pesten op de werkvloer.” Bij één op de tien werknemers die gepest wordt, is het belangrijk extra maatregelen te nemen. „Als je als bedrijf beter wil presteren, heb je ook gewoon goed en gezond personeel nodig. Hoe meer energie, hoe hoger de productiviteit.”

„Het is daarom als werkgever ontzettend belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan je personeel”, vervolgt Willemse. „Leg vooral de focus op het samenwerken. Zo is het verstandiger je personeel te belonen in teamverband, in plaats van individueel. Dan creëer je meer een eenheid.” Zo is Willemse is ook een voorstander van de welbekende vrijdagmiddagborrel: „Je stimuleert dan het gedrag van je personeel op een goede manier.”

Word jij zelf gepest?

De gevolgen van pesten zijn groot. Zo zitten Sandra en Anna momenteel allebei zonder baan. Word jij zelf gepest? Wacht dan niet langer en onderneem actie. Kijk op www.pestenopdewerkvloer.nl voor meer informatie.

*De namen van de slachtoffers in dit artikel zijn om privacyredenen gefingeerd, de echte namen zijn bij de redactie bekend. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

500+

'Meeste beleggers laten bitcoin links liggen'
Likeability of 5

'Meeste beleggers laten bitcoin links liggen'

Zeven op de tien particuliere beleggers vinden een investering in cryptomunten te ingewikkeld, te risicovol of onbetrouwbaar. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

Ondanks de recente hype rondom de bitcoin piekeren veel traditionele beleggers er niet over om hun geld te investeren in cryptomunten. Dat blijkt uit onderzoek van beleggingsplatform Binck onder 200.000 particuliere beleggers in Nederland. Zeven op de tien particuliere beleggers vinden zo'n investering te ingewikkeld, te risicovol of onbetrouwbaar.

Minder dan een vijfde gaf aan op dit moment in cryptomunten te investeren of dit te overwegen. Wel geeft 10 procent aan waarschijnlijk te laat te zijn, terwijl 2 procent juist alweer uitgestapt is.

'Klassieke bubbel'

2017 kan worden gezien als het succesjaar van de bitcoin door een stijging van 1300 procent. Cryptomunt Ripple steeg zelfs 3600 procent. De enorme stijging van de cryptomunten ziet 60 procent van de ondervraagden als een 'klassieke bubbel'. Slechts 5 procent denkt dat de waarde van de bitcoin verder gaat stijgen dit jaar. Ook ziet een meerderheid geen toekomst in de cryptomunt als vervanger van ons huidige geld.

Gevraagd naar de meest geschikte typering voor een belegging in cryptomunten geeft 36 procent aan dit ‘risicovol’ te vinden en nog eens 32 procent gebruikt te term ‘te mijden’. Volgens Binck kan een „gebrek aan kennis over cryptomunten” een reden zijn dat beleggers deze markt links laten liggen.

Bitcoinzeepbel

Meerdere bekende economen en beleidsmakers hebben al gewaarschuwd voor een bitcoinzeepbel. De koers is ook uitermate beweeglijk: maandag was de bitcoin nog meer dan 14.000 dollar waard, woensdagochtend noteerde de munt op zo'n 11.152 dollar.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

100+

Likeability of 5

Steeds meer langdurige armoede in Nederland

Steeds meer gezinnen leven in langdurige armoede. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

Er is steeds meer sprake van langdurige armoede in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. In 2016 is het aantal huishoudens dat leeft in langdurige armoede verder toegenomen naar zo'n 224.000 huishoudens, 15.000 meer dan in 2015.

117.000 kinderen

Langdurige armoede wil zeggen dat de huishoudens al vier jaar of langer een inkomen onder de zogeheten lage-inkomensgrens (1030 euro voor een alleenstaande, 1370 euro voor een alleenstaande ouder met één kind en 1940 euro voor een koppel met twee kinderen) leeft. In Nederland ging dat in 2016 om zo'n 3,3 procent van de huishoudens. Daarbij worden 117.000 kinderen getroffen, waarbij voor 60 procent van de kinderen geldt dat één of beide ouders in de bijstand zitten. Een kwart daarvan heeft wél gewoon betaald werk als inkomstenbron.

Het aantal huishoudens dat kort of lang in armoede leeft, bleef in 2016 stabiel. Het Centraal Planbureau verwacht dat in 2017 en 2018 de totale armoede in Nederland licht daalt, omdat het weer beter gaat met de economie.

Groningen verrassende 'winnaar'

De stad waar de meeste armoede voorkomt is Groningen. Daar zit het hoogste percentage huishoudens dat langdurig onder de lange-inkomensgrens zit: 7,4 procent van de inwoners. Rotterdam en Amsterdam zijn tweede en derde op de lijst en voor een beetje rijkdom kun je het beste naar Rozendaal, Alphen-Chaam en Scherpenzeel. Daar zit maximaal 0,8 procent van de huishoudens onder de lage-inkomensgrens.

Wie het goed doen? De 65-plussers. Onder die groep komt langdurige armoede het minst voor. Dat komt doordat de AOW meer is dan het bedrag van de lage-inkomensgrens. Ook telt mee dat veel 65-plussers naast een AOW-uitkering ook vaak een aanvullend pensioen en vaker een eigen vermogen hebben.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


loldislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_e92cae5ebad76cb274c947f883c2d552f66a0f2d_avatar

Views

100+