Likeability of 6

Een maandsalaris van €2900: En ik voer geen klap uit

Slapend rijk worden geldt voor Detry zeker/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

27 NOV 2017

Maandelijks 2.900 euro op je rekening krijgen zonder dat je er iets voor moet doen. Dat klinkt als een leuke prijs van een of andere loterij, maar in het geval van Dominique Detry ligt dat net even anders. De 61-jarige Wallonische krijgt dat bedrag namelijk al zeventien jaar van haar werkgever, zonder dat ze er iets voor hoeft te doen.

Meer Metro? Download de Metro-app

Lijdensweg

Dat lijkt een mooie droom, maar Detry is (inmiddels) een andere mening toegedaan. Op RTL TVI noemt ze haar huidige leven een lijdensweg. „Ik voer geen klap uit", vertelt Detry, die depressief werd en zelfs zelfmoord overwoog. „Dankzij mijn naasten en de dokters is het gelukkig niet zover gekomen."

Hoe is dat dan precies gegaan? In 2000 kreeg Detry net niet de baan van leidinggevende bij de bibliotheek. Maar na het mislopen van de promotie kreeg ze er wel een andere baan aangeboden. Echter bleek ze behoorlijk overbodig. Ze kreeg ook nooit een duidelijke taakomschrijving van haar leidinggevende en sindsdien doet ze dus niks. Inmiddels is haar werk al vijftien jaar niet meer geëvalueerd, waardoor ze niet ontslagen mag worden. De reden dat haar baas het werk niet meer evalueert, is dat de werkgever bang is voor een klacht over intimidatie.

Benijdenswaardig

Voor dat niks doen strijkt ze wel een behoorlijk salaris op. „Het loon is inderdaad benijdenswaardig. Maar deze situatie ervaar ik als een belediging. Als men mij vraagt wat ik doe voor de kost, durf ik niet te antwoorden."

Toch ondernam Detry in de voorbije jaren niet veel pogingen om een andere baan te zoeken. Naar eigen zeggen kon ze dat niet. „Ik moet zorgen dat er thuis brood op de plank komt. Als je constant moreel geterroriseerd wordt zoals ik, heb je geen kracht, energie of zelfvertrouwen om ander werk te zoeken."

Koffie serveren

Overigens heeft Detry wel een baan aangeboden gekregen van de provincie, maar daar liep ze niet voor warm. „Ik heb geen politieke wetenschappen gestudeerd om koffie te serveren tijdens vergaderingen."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lollove
user_c8e0c469d46c2150d563735e43572fb7aa5c3a7b_avataruser_e593ef6daef888e340c64481cb47664f14b31d15_avataruser_f009adc4784cb7255c38c6b916fa4f7d63690218_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

4k+

Dit zijn de beste werkgevers van Nederland

Glassdoor vroeg mensen naar hun mening over hun werkgever. (Foto: Colourbox)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

3 UUR

Ben je van plan om van baan te switchen? Bekijk dan voordat je begint met solliciteren eerst eens even het onderstaande lijstje. Dat zijn namelijk de beste werkgevers van Nederland.

Australiër verveelt zich een dag per week op werk

Australiërs vervelen zich een dag per week op werk

Een nederlander verveelt zich slechts 3 uur per week. Een tekort aan diversiteit is de grootste reden voor verveling. Foto: Unsplash

Foto van 'Amarins de Boer'

Amarins de Boer

9 DEC 2017

Verveel jij je weleens op het werk? Uit onderzoek van het recruitmentbureau Robert Half blijkt dat werknemers in Nederland zich gemiddeld 8 procent van hun tijd vervelen. Bij een veertigurige werkweek betekent dit dat werknemers drie uur per week niet gefocust zijn op hun werk.

Waarom je moet solliciteren rond de feestdagen
Likeability of 5

Op zoek naar werk? Solliciteer rond de feestdagen

December is voor sollicitanten de moeite waard om te solliciteren. Foto: Unsplash

Foto van 'Amarins de Boer'

Amarins de Boer

8 DEC 2017

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan kun je maar beter zo snel mogelijk solliciteren. December is namelijk een heel gunstige maand, berekende Joblift.

1 op de 5 loonstrookjes klopt niet

1 op de 5 loonstrookjes klopt niet

De meeste fouten worden gemaakt in de horecabranche, gevolgd door retail en transport. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

Amarins de Boer

7 DEC 2017

Bekijk jij je loonstrookje weleens? Ja, om het eindbedrag te checken misschien, maar let je ook op die andere cijfertjes? Je kunt het maar beter wel doen, want een op de vijf loonstrookjes in Nederland klopt niet, blijkt uit onderzoek van salarisadministrateur Timeflex en de website Kloptmijnloon.nl.

Met name de verhogingen op het wettelijk minimumjeugdloon worden lang niet altijd doorgevoerd. Dat minimumloon is in juli verhoogd en zal per 1 januari weer worden verhoogd. In juli zijn 22-jarigen met 1,43 euro omhooggegaan en verdienen zij evenveel als 23-jarigen, vertelt onderzoeker Adriaan Bruinink van Timeflex. ,,Bedrijven vergeten soms dat bedrag door te voeren in het uitbetalen van loon. Opletten of je loonstrookje klopt kan je dus veel geld opleveren.”

Discovery zoekt stagiair die wereld over wil reizen

Discovery zoekt stagiair die wereld over wil reizen

Discovery Channel zoekt een stagiair(e) die gratis de wereld over wil reizen. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

Amarins de Boer

6 DEC 2017

Houd jij van reizen en ben je goed in schrijven en fotografie? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Discovery Channel is op zoek naar een nieuwe stagiair(e). Het Amerikaanse televisienetwerk zoekt iemand die ervaring heeft met het vertellen van mooie verhalen. Door middel van tekst, film en fotografie.

Sociale media

Onder werktijd sjoelen met bejaarden? Hier kan het

Oprichter Frans Zantman en zijn collega's van Samenvijf.

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

6 DEC 2017

Onder werktijd een potje sjoelen met bejaarden of voetballen met jongeren? Geen punt bij detacheerder Samenvijf. Dit is namelijk precies hun bedoeling.

Frans Zantman (31) werkte tot even geleden voor een adviesbureau en was gedetacheerd bij een gemeente. Het was een leuke baan met een prima salaris en fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, maar toch knaagde er iets. „Ik merkte aan mezelf dat ik op vrijdagmiddag best een aardige week had gehad. Dat ik mijn baas, opdrachtgevers en collega’s blij had gemaakt, maar ook dat dat ik een stukje maatschappelijke relevantie miste.” En hij was niet de enige. „Onderzoeken wezen het al uit, maar nu zag ik het zelf ook onder mijn eigen generatiegenoten in Amsterdam: de rol van geld en macht wordt kleiner en die van zingeving groter. Daar besloten we op in te spelen.”

Deze opleidingen bieden de beste baankansen

Opleiding gedaan in de scheepvaart? Grote kans dat je snel een goedbetaalde baan vindt. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

Studeer jij mechatronica? Of ben je net begonnen aan de mbo-opleiding procestechniek? Lucky you! Deze opleidingen bieden namelijk de beste start op de arbeidsmarkt.

Beste mbo-opleiding