Video

video icon
03:30
Foto van 'Maartje Hensen'

15 MEI 2018

Vlog-Reismeisjes: In Cuyutlan; schildpadden, krokodillen en heel veel zout

De Reismeisjes gaan schildpadden bezoeken, komen een paar krokodillen tegen en gaan naar een zout museum.


Views

800+

Vulkaan zorgt voor blauwe vlammen op Hawaï

Camera videoVulkaan zorgt voor blauwe vlammen op Hawaï

Vulkaan Kilauea is actief op Hawaï/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 UUR

Op Hawaï is de vulkaan Kilauea de voorbije dagen zeer actief. Het levert spectaculaire beelden op, want doordat er methaangas vrijkomt ontstaan er ook blauwe vlammen. Het gas komt vrij als bijproduct van de door de lava verbrande planten.

De voorbije dagen spreidde de lava zich al ver over het eiland uit. Inmiddels zijn er al ruim 2.000 inwoners van het eiland geëvacueerd naar een andere plek. Tientallen gebouwen zijn ook al verwoest door de stroom van smeulende lava.

Het is inmiddels twintig dagen geleden dat Kilauea voor het eerst uitbarstte, maar het lijkt er vooralsnog niet op dat de activiteit afneemt.

BEKIJK OOK


Views

200+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 11:32

De trailer van de remake van Papillon is uit

De beroemde film Papillon uit 1973 krijgt een remake. De film met Charlie Hunnam in de hoofdrol is vanaf 6 september op het witte doek te zien, maar de trailer belooft al veel goeds met een aantal fraaie shots en schitterende locaties.

Papillon is gebaseerd op de autobiografie van Henri 'Papillon' Charrière, die stelde dat 75 procent uit zijn boek waar was. De beroemde kluiskraker werd onterecht opgepakt en veroordeeld vanwege moord.

Hij krijgt levenslang en niet op een fijne locatie. Hij wordt geplaatst op een beruchte strafkolonie op Île du Diable (Duivelseiland) in Frans-Guyana, waar hij koste wat het kost weg wil komen. Daarvoor sluit hij een vriendschap met meestervervalser Louis Dega (gespeeld door Rami Melek).


Views

200+

24 mei - Metro's nieuwsminuutvideo icon
00:00
Foto van 'Jerry Gerritse'

VANDAAG, 06:45

24 mei - Metro's nieuwsminuut

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.


Views

200+

Camera videoHans Jansen bespeelt zoveel mogelijk stationspiano's

Hans Jansen in de trein naar Utrecht.

Foto van 'Kyrie Stuij'

GISTEREN

Muzikant Hans Jansen is gek op de stationspiano. Een voorbijganger filmde hem eind vorig jaar op station Zwolle, waar hij een bijzondere versie van Wicked Game van Chris Isaak bracht. De opname ging viral, haalde Dumpert en zorgde voor een stroom aan complimenten voor zijn werk.

Hoe gaaf zou het zijn om alle stationspiano's van Nederland binnen een dag te bespelen? Dat was de gedachte waarmee Jansen naar de NS stapte. Afgelopen dinsdag ging hij de uitdaging aan.

Vanwege een defecte trein kon hij alleen de piano in Enschede niet bespelen, maar de overige vijftien lukten wel. ,,Ik zie het niet eens als een domper. Het was een geweldige dag. Ik ben een dankbaar mens'', zei hij een dag later.

In deze video een deel van de muzikale reis van Jansen.


Views

1k+

Brandweerman redt suïcidaal meisje van 16e verdiepingvideo icon
00:29
Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Brandweerman redt suïcidaal meisje van 16e verdieping

Een brandweerman uit China weet net op tijd een meisje vast te grijpen dat van de 16e verdieping naar beneden wilde springen. Omstanders kijken vol spanning toe.


Views

1k+

Leerling filmt hoe buiten klaslokaal scooter wordt gestolenvideo icon
00:42
Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Leerling filmt hoe scooter op school in Sittard wordt gestolen

Een leerling van het ROC Leeuwenborgh in Sittard filmde woensdagochtend hoe een scooter die buiten stond door twee mannen gestolen werd. Zelf zaten de leerlingen in de les toen ze de diefstal buiten zagen gebeuren.


Views

6k+

Man vangt loslopend paard vanuit auto op snelwegvideo icon
00:44
Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Man vangt loslopend paard vanuit auto op snelweg

Een loslopend paard rende, met het zadel nog op zijn rug, over een snelweg in Texas. Een bestuurder wist het beest te vangen terwijl hij uit zijn eigen auto hing.


Views

400+