Erik Jonk
Erik Jonk Video 15 nov 2021

Eerste beelden Over Mijn Lijk van Tim Hofman al weer indrukwekkend

Je bent jong en in de kracht van je leven, maar dan krijg je te horen dat je doodgaat. Wat gebeurt er dan? De eerste beelden van het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk zijn gedeeld. Ze zijn – we zijn niet anders gewend – meteen weer indrukwekkend.

In Over Mijn Lijk ontmoet Tim Hofman zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Zij willen alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. Het tv-programma wordt door de televisiekijkers altijd hoog gewaardeerd (vaak hoger dan 8 gemiddeld). Dat ‘betaalde’ zich uit. Over Mijn Lijk werd vorig jaar beloond met de Gouden Televizier-Ring. Tim Hofman kreeg toen ook de Televisier-Ster Presentator.

Over Mijn Lijk op 5 januari van start

Over Mijn Lijk is al sinds 2006 te zien. Uiteraard zijn de meeste mensen die aan het programma deelnamen helaas niet meer onder ons. Vaak verschijnen er kort na een seizoen berichten dat iemand is overleden.

Voor Tim Hofman had Over Mijn Lijk drie andere presentatoren. Patrick Lodiers begon. Daarna volgden Yvon Jaspers en Valerio Zeno. BNNVARA begint het nieuwe seizoen op woensdag 5 januari. De omroep deelde vandaag de eerste beelden, zie hierboven. Ook Tim Hofman kondigde de nieuwe reeks aan. Met gepaste trots.

De zes jonge deelnemers aan Over Mijn Lijk

BNNVARA heeft de zes deelnemers aan Over Mijn Lijk 2022 vandaag ook bekendgemaakt.

Patrick (31)

In 2019 vertrekt Patrick met zijn grote liefde Tibby naar Aruba om een nieuw leven te beginnen. Maar al snel krijgt Patrick last van krampen en een versnelde stoelgang. Hij blijkt een zeldzame vorm van darmkanker te hebben en de artsen kunnen weinig zeggen over zijn levensverwachting. Zijn moeder is ook overleden aan darmkanker en Patrick is bang dat hij op dezelfde manier overlijdt als zij. Maar wachten op de dood doet hij niet. Patrick houdt van motorrijden, snowboarden en zijn zoontje Norwin is zijn alles.

Jip (26)

Jip is een vrije vogel en wil de wereld ontdekken. Tijdens een wandeling in 2013 krijgt ze plots een epileptische aanval en in het ziekenhuis blijkt dat ze een hersentumor heeft. Jip besluit op reis te gaan en in India wordt ze stapelverliefd op Max. Ze trouwen, reizen samen verder in een busje en ze krijgen samen een dochter: Ava. Als Jip in 2020 een slechte uitslag krijgt, start ze met chemotherapie en bestralingen om zo lang mogelijk van Ava en Max te kunnen genieten.

Kiki (16)

Kiki leidt een normaal tienerleven: ze is net overgegaan naar havo 4 en in haar vrije tijd speelt ze op haar ukelele en zingt en acteert ze erop los. Ze merkt wel dat ze vermoeid is, maar dat lijkt normaal met een druk schooljaar achter de rug. Maar als ze in juli 2019 met haar familie op jungletocht in Thailand is, begint ze zich slechter te voelen. In het ziekenhuis van Bangkok krijgt ze een onverwachte en schokkende diagnose: leverkanker. Voor Kiki is het een achtbaan om haar leven in zo’n korte tijd te zien veranderen. Maar ze besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze haalt haar schooldiploma en stelt daarna een bucketlist op.

Levensgenieters in Over Mijn Lijk, maar ja…

Roy (30)

Roy is een echte levensgenieter. Hij houdt van gezelligheid, carnaval en bier drinken met vrienden. Sinds 2015 is hij samen met Annick, ze werken allebei hard en het leven lacht hen toe. Tot Roy in 2018 meerdere epileptische aanvallen krijgt. In het ziekenhuis blijkt dat hij een hersentumor heeft en in 2020 geven de artsen hem nog een halfjaar de tijd om zijn dromen waar te maken voordat zijn zware behandelingen beginnen, nadat hij al twee wakkere operaties heeft gehad. Hij wil trouwen met Annick en hoopt dat hun kinderwens in vervulling gaat.

Francis (32)

Nadat Francis terug is van een wereldreis, merkt ze dat ze steeds vaker moe is en intense hoofdpijn heeft. Na verschillende onderzoeken blijkt dat ze een tumor in haar hoofd heeft. Nu ze veel thuis is, heeft ze een hondje gekocht en die vrolijkt haar erg op. Ook is ze heel hecht met haar vrienden, ouders en twee kleine nichtjes. Francis wil nog zoveel mogelijk van de wereld zien en heeft als doel om 35 jaar te worden.

Irene (28)

Irene leidt een wild leven; ze is actief bij een studievereniging, werkt bij een coffeeshop, is penningmeester van de bewonersvereniging en is barkeeper in een studentenflat. Dat leven stopt abrupt als ze in 2018 te horen krijgt dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. Na een intensief behandeltraject is haar lichaam schoon. Maar in de zomer van 2020 krijgt niet alleen Irene te horen dat de kanker terug is, haar moeder krijgt hetzelfde nieuws. Ze ondergaan allebei behandelingen en nemen alles met de dag.

Over Mijn Lijk is vanaf 5 januari elke woensdag om 21.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Wie Is De Mol? speelt zich af in schimmig land: ‘Kan niet wáchten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste beelden Over Mijn Lijk van Tim Hofman al weer indrukwekkend
Sluiten