Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Video 23 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Start je meivakantie up-to-date: ‘Lientje’, zuurstoftekort en een schokkende gender reveal

Zo! Lekker weekend en voor velen ook lekker meivakantie. Aan ontspanning toe en niet meer de puf om al je nieuwsapps en tijdlijnen meer te checken? Geen zorgen! Met de Metrobot ben je binnen no-time op de hoogte van het nieuws dat je vandaag niet mag missen.

We geven je een samenvatting van wat de Metrobot te vertellen heeft. Mocht je meer willen weten kun je op de links hieronder klikken.

  1. Kersvers Kamerlid Caroline van der Plas heeft veel fans gemaakt door Mark Rutte en Hugo de Jonge lik op stuk te geven. Beide heren spraken haar partijnaam BBB uit als ‘Triple B’. Minachting, vond Van der Plas het, na eerdere incidenten. Op social media willen mensen ‘Lientje’ al als minister-president.
  2. Alarmerende cijfers en berichten uit India. Gisteren werd er een wereldwijd corona-dagrecord gemeten in het land, vandaag slaan de Indiase ziekenhuizen alarm over een tekort aan medische zuurstof. Voorraden worden beveiligd en zuurstof wordt geïmporteerd. Ook is er een tekort aan bedden en geneesmiddelen, waardoor sommige patiënten al moesten worden geweigerd.
  3. Uit onderzoek blijkt dat de luchtkwaliteit in veel klaslokalen op basisscholen niet in orde is. Daarmee komt de gezondheid van jonge kinderen op lange termijn in gevaar. Drie Rotterdamse studenten komen met een plant die binnenruimtes zuivert van vervuilde lucht.
  4. Gender reveal parties. De uitkomst kan als een schok komen en dat was zeker het geval in het Amerikaanse Kingston. Daar pakten aanstaande ouders iets te veel uit met hun gender reveal. Er werden daardoor meldingen gedaan van aardbevingen en huizen liepen schade op.
  5. De tijd dringt voor de 53 bemanningsleden van een Indonesische onderzeeër. Deze raakte woensdag vermist en de zoektocht gaat koortsachtig verder. Over minder dan 24 uur is de zuurstof namelijk op. Al is de kans dat de bemanning nog leeft volgens de Australische marine klein.

Dat was het nieuws dat je vandaag niet mocht missen. Kijk voor meer nieuws en informatie op metronieuws.nl. Fijn weekend en fijne meivakantie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Start je meivakantie up-to-date: ‘Lientje’, zuurstoftekort en een schokkende gender reveal
Sluiten