Iris Hermans
Iris Hermans Video 29 apr 2021

Onze Metrobot praat je bij: 9 miljoen euro avondklokboetes tot ‘godslasterlijke’ Tong

Wel op de hoogte blijven van het nieuws, maar niet alle tijd van de wereld? Onze Metrobot praat je bij en varieert dagelijks met groot en klein nieuws.

  1. De avondklok is niet meer. De politie heeft de balans opgemaakt en heeft in ruim drie maanden tijd meer dan 95.000 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok. Dat komt neer op ruim 9 miljoen euro. Ook maakten agenten vele overuren.
  2. De Consumentenbond toetste de laagsteprijsgaranties van reisorganisaties, elektronicazaken en supermarkten en komt tot de conclusie dat het vaak grote onzin in. Zo beweren acht supermarktketens de goedkoopste te zijn, maar uit de jaarlijkse prijspeiling van de bond blijkt dat geen enkele supermarkt over de hele linie het goedkoopst is. Babydump spant toch wel de kroon.
  3. Het is een klap in het gezicht voor veel voetbalclubs en fans. Voorlopig zal er namelijk geen publiek aanwezig zijn bij voetbalwedstrijden in de Eredivisie. Het kabinet heeft de KNVB laten weten niet door te willen gaan met de Fieldlab-experimenten rondom wedstrijden. Ook mag er voorlopig geen publiek bij profwedstrijden zijn buiten experimenten om.
  4. Kunstwerk Tong van Lucifer maakte na plaatsing in Flevoland de tongen los, vooral bij de SGP. Vorig jaar waaide het om. De SGP wilde het beeld niet terugzien op zijn oorspronkelijke plek en startte een petitie. Het kunstwerk komt nu wel weer terug, maar met een kleine naamswijziging. Het heet vanaf nu simpelweg De Tong. Op onze website lees je wat de SGP in eerste instantie zo stoorde.
  5. De CoronaMelder geeft de aankomende twee dagen géén meldingen af aan gebruikers die in de buurt zijn geweest van een besmet persoon. Demissionair minister Hugo de Jonge neemt dit besluit nadat er problemen zijn ontdekt bij de privacy van de corona-app. De problemen met privacy zijn gerelateerd aan Android-telefoons, die gebruik maken van Google-systemen. Hier lees je meer.

Dat was het voor vandaag! Fijne avond gewenst en graag tot morgen.

Quiz: nu 10 voor Taal terug is op tv; hoe zit het met jouw taalkennis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onze Metrobot praat je bij: 9 miljoen euro avondklokboetes tot ‘godslasterlijke’ Tong
Sluiten