Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen | LinkedIn Video 21 apr 2021 / 16:09 uur

Splinternieuwe Metrobot: moeiteloos op de hoogte van het belangrijkste nieuws

Hij staat weer voor je klaar, een splinternieuwe Metrobot. Mocht je nog niet bekend zijn met het concept, ga er dan maar eens lekker voor zitten. Het duurt zeker niet lang, want binnen slechts een paar minuten ben je op de hoogte van het belangrijke nieuws van vandaag. En het enige dat jij hoeft te doen, is op play drukken.

Metrobot-nieuws

Dit zijn de dingen waar je volgens ons – en onze Metrobot – echt op de hoogte van moet zijn:

  1. Ongeveer vierhonderd slachtoffers van de toeslagenaffaire kregen een brief van de Belastingdienst waarin stond dat ze geen reden zien om de 30.000 euro aan compensatie te betalen. Ook blijkt dat het inmiddels demissionaire kabinet doelbewust informatie achterhield over het schandaal. Ze hielden het parlement expres in het donker, onder meer om zo verantwoordelijke, hoge ambtenaren en politici uit de wind te houden.
  2. In de Verenigde Staten is ex-agent Derek Chauvin schuldig bevonden aan doodslag, zware mishandeling met de dood als gevolg en dood door schuld. Er was vooral opluchting na de uitspraak over Chauvin bij de familie van George Floyd, het slachtoffer. Ze zeiden: „Dit is historisch”, en er waren tranen van geluk.
  3. In de meeste verzorgingshuizen is minimaal 80 procent van de bewoners en ongeveer 60 tot 70 procent van het personeel ingeënt tegen het coronavirus. Maar veel bewoners kampen toch met eenzaamheid. Samen klaverjassen of breien zit er op veel plekken nog niet in, omdat er nog geen versoepelingen doorgevoerd worden.
  4. Gisteravond bij Beau schoof Marc Kaptein aan, de medisch directeur van Pfizer. Hij vertelde dat er vanaf eind mei wekelijks 1 miljoen Pfizer-prikken gezet kunnen worden. Een deel van de kijkers vindt dat het programma te veel aandacht besteedt aan de vaccinaties, maar anderen vonden de Pfizer-baas juist een verademing.
  5. Nog even wachten, en dan kan je weer plaatsnemen op je favoriete terras. En het wordt nóg leuker, want de weersvoorspellingen vanaf woensdag zijn vrij positief. In ieder geval geen regen, en waarschijnlijk ook wat zonnestralen. Het wordt zo’n 11 tot 14 graden.

Zo, nu heb je al het belangrijke nieuws weer tot je genomen! Maar er is natuurlijk nog veel meer nieuws te vinden op onze site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Splinternieuwe Metrobot: moeiteloos op de hoogte van het belangrijkste nieuws
Sluiten