Video

Zo wordt brandweerman zijn een stuk veiliger

Brandweer/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUL 2018

Brandweerman is een levensgevaarlijk beroep. Je moet in geval van nood immers brandende gebouwen in waar mogelijk instortingsgevaar heerst. Deze uitvinding zou de risico's echter wel eens flink kunnen verkleinen.

Pyrolance

Op het eerste gezicht gaat het om een hogedrukspuit, maar dat is niet helemaal het geval. De Pyrolance - zoals de spuit heet - is namelijk in staat om razendsnel een klein gat (met een straal van zo'n drie millimeter) te boren in een muur en zelfs een metalen wand.

Vervolgens kan je de tuut perfect tegen het gat plaatsen en wordt het water als het waren door de muur geschoten. Op deze manier kunnen brandweermannen van buitenaf het (eerste) vuur blussen met een harde straal.

Gericht blussen

Nadeel bij deze methode is misschien wel dat het lastig is om gericht te blussen en dat je nooit helemaal weet hoe het ervoor staat aan de andere kant van de muur, tenzij er een raam in de buurt is.


Views

2k+

video icon
07:59
Likeability of 5
Foto van 'Daan Blits'

19 JUL 2018

DJ Mia More draait door: Kunnen ze in Slovenië wel dansen?

DJ Mia More gaat samen haar vriend Rick naar Slovenië om op een feest te draaien. Wat gaat er allemaal mis?


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

2 UUR

Nieuw seizoen The Walking Dead verschijnt in oktober

Ben je een grote fan van de zombieserie The Walking Dead? Dan is er meer dan goed nieuws voor jou. Vanaf de eerste week van oktober wordt op FOX het negende seizoen in gang gezet. Dat viert de serie met een speciale en extralange Comic Con-trailer.

Op het immens populaire festival in San Diego was de cast - of in ieder geval een deel daarvan - ook aanwezig om vragen te beantwoorden van fans. Daar kondigde Andrew Lincoln, die in de serie als Rick Grimes dé hoofdrol vertolkt, aan dat hij de serie zal gaan verlaten.

,,Dit wordt het laatste waarin ik de rol van Rick Grimes vertolk. Ik houd van deze serie. Het betekent alles voor mij. Ik houd van de mensen die deze serie maken." Hoe hij precies uit The Walking Dead zal verdwijnen, dat is uiteraard voor het grote publiek nog onduidelijk.


Views

100+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 11:11

Droogte zorgt zelfs voor bosbranden in Zweden

De aanhoudende droogte in Europa leidt tot bosbranden. Zelfs - of juist - in de noordelijke landen, zoals Zweden en Letland. In Zweden worden mensen geëvacueerd vanwege het oprukkende vuur. De vooruitzichten zijn dat er de komende weken wel wat regen gaat vallen in het Scandinavische land, maar dat is nog niet direct genoeg om de droogte te bestrijden.


Views

200+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De legendarische game Rollercoaster Tycoon keert terug

Heb je eind jaren '90 of begin deze eeuw veel games op je computer gespeeld? Dan is de kans behoorlijk groot dat Rollercoaster Tycoon (of een van de varianten) daarbij zat. Voor wie daar nog eens aan terugdenkt, is er goed nieuws. Het spel komt namelijk in een gemoderniseerde versie terug.

Spelontwikkelaar Atari - vooral bekend als maker van een van de allereerste videospellen, Pong - zette begin dit jaar een crowdfundactie op om de game een remake te geven en die blijkt geslaagd. Dit najaar nog kunnen we Rollercoaster Tycoon Adventures verwachten en de spelers op de Nintendo Switch zijn de gelukkigen.


Views

1k+