Kasper Hermans
Kasper Hermans Video 19 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Pogba gaf indrukwekkende speech vlak voor WK-finale

Paul Pogba was tijdens de finale (4-2 winst tegen Kroatië) van het WK voetbal een van de uitblinkers, maar ook vóór de wedstrijd liet hij van zich horen. In de speech hamert hij erop dat het een wedstrijd is die voor hun alles kan veranderen. „We hebben al een finale verloren (die van het EK van 2016, red.). Dat weten we nog. Dat voelen we nog. Dat speelt nog steeds in onze gedachten. Vandaag gaat dat niet gebeuren. We laten de tegenstander niet dat wat van ons is afnemen. We zullen onszelf voor altijd in de gedachten spelen van de Fransen die vandaag kijken, hun kinderen, hun kleinkinderen en zelfs hun achterkleinkinderen."

Pogba werd na afloop in diverse media gecomplimenteerd door zijn ploeggenoten over zijn korte speech. Vooral vanwege de kalmte die hij uitstraalde leverde hem lof op. Iets agressiever was zijn praatje bij de wedstrijd tegen Argentinië (4-3) in de achtste finale. „Messi of geen Messi. Wij gaan ervoor vechten en zijn hier om te winnen."

Overigens is Pogba niet de enige motivator. Uit andere unieke beelden – tijdens de rust van de finale – blijkt dat naast bondscoach Didier Deschamps ook verdediger Raphael Varane een van verbaal dragende krachten is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.