Hester Ramaker
Hester Ramaker Video 17 jul 2018 / 08:31 uur

Lieke Martens eerste vrouw in Calvé reclamespotje

Calvé komt weer met een nieuwe reclame en er staat weer een sportheld centraal. Dit keer is het voetbalster Lieke Martens die de hoofdrol speelt in de bekende commercials. Grappig detail: Het is de eerste keer dat een vrouwelijke sporter in de reclames terecht komt.

Eerste vrouw

Reclames van het pindakaas merk doen het altijd erg goed. Eerder kwamen ook een kleine Pieter van de Hoogenband en Robin van Persie voorbij. En ken je de reclame met Evert van Benthem nog? Dit keer is het de beurt aan Lieke Martens en zij is de eerste vrouwelijke hoofdrolspeler in de reclames waarin jonge sporters uitgroeien tot echte topsporters.

De rol van de kleine Martens wordt gespeeld door de 9-jarige Bobbie Kind. Zij bleek zelf ook nog behoorlijk goed te kunnen voetballen. Te zien is hoe het meisje verder gaat met voetballen als de trainer roept dat de ‘jongens’ kunnen gaan douchen. Martens blijft stug doorvoetballen en wordt later alsnog binnen geroepen door de trainer.

‘Jongens’

Martens heeft gezegd zich wel te kunnen vinden in deze reclame. Vroeger speelde zij tot haar zestiende tussen de jongens en ook daar werd altijd ‘jongens’ geroepen en nooit ‘meisjes’. Martens werd vorig jaar met Oranje in eigen land Europees Kampioen. Ze speelt bij Barcelona in de competitie.

De reclame van Pieter van den Hoogenband:

De reclame van Robin van Persie:

De reclame van Evert van Benthem:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lieke Martens eerste vrouw in Calvé reclamespotje
Sluiten