Video

Camera videoNieuw in de bioscoop: de trailers van week 20

Foto van 'Constance van Amstel'

16 MEI 2018

Trailertime! Deze films draaien vanaf deze donderdag nieuw in de Nederlandse bioscopen. Kijk hier naar de trailers van Deadpool 2, Josie, Under the Tree, Oh Lucy en The Cleaners.

Josie

Game of Thrones-actrice Sophie Turner zien we in het drama Josie als Josie, een stoere studente die in het Zuiden van de VS komt wonen. Ze krijgt een soort van relatie met de stille buurman Hank, maar als ze ook aandacht krijgt van punker Marcus kan een confrontatie met Hank niet uitblijven.

Under the Tree

Een IJslandse film over een burenruzie. Maar wat begint als een typisch gevalletje Rijdende Rechter over een boom die volgens de buren te veel schaduw op hun tuin werpt, loopt onverwachts flink uit de hand. Huisdieren verdwijnen, spullen worden vernield en de buurman wordt gesignaleerd met een kettingzaag...

Oh Lucy!

Oh Lucy is een Japanse comedy over een dame die haar leven in Japan maar saai vindt. Op een dag besluit ze daarom om Engelse les te nemen en gaat er dankzij de leraar een wereld voor haar open. Niet alleen leert ze de taal, maar ook de Westerse cultuur. Met een blonde pruik op verkent Setsuka als Lucy een nieuwe wereld en belandt ze in droogkomische situaties.

The Cleaners

In The Cleaners krijgen de filmmakers toegang tot een anoniem kantoorgebouw in de Filipijnen waar mensen werken die bepalen wat er wel of niet op Facebook mag. Ook zien we hoe social media de wereld verandert en vergelijken de filmmakers het met een moderne versie van George Orwell’s 1984. Veel beter getimed kan een docu bijna niet zijn.

Deadpool 2

Marvel’s grofgebekte huurling is terug! Groter, beter en nog vaker zonder broek dan ooit tevoren. Wanneer er een supersoldaat met een moorddadige missie arriveert, wordt Deadpool gedwongen om na te denken over vriendschap, familie en wat het daadwerkelijk betekent om een held te zijn. Dit alles terwijl hij iedereen er 50 tinten grijs van langs geeft. Want soms moet je het vuil spelen om het goede te doen.

BEKIJK OOK


Views

1k+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

32 MIN

De trailer van de remake van Papillon is uit

De beroemde film Papillon uit 1973 krijgt een remake. De film met Charlie Hunnam in de hoofdrol is vanaf 6 september op het witte doek te zien, maar de trailer belooft al veel goeds met een aantal fraaie shots en schitterende locaties.

Papillon is gebaseerd op de autobiografie van Henri 'Papillon' Charrière, die stelde dat 75 procent uit zijn boek waar was. De beroemde kluiskraker werd onterecht opgepakt en veroordeeld vanwege moord.

Hij krijgt levenslang en niet op een fijne locatie. Hij wordt geplaatst op een beruchte strafkolonie op Île du Diable (Duivelseiland) in Frans-Guyana, waar hij koste wat het kost weg wil komen. Daarvoor sluit hij een vriendschap met meestervervalser Louis Dega (gespeeld door Rami Melek).


Views

35

24 mei - Metro's nieuwsminuutvideo icon
00:00
Foto van 'Jerry Gerritse'

VANDAAG, 06:45

24 mei - Metro's nieuwsminuut

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.


Views

200+

Camera videoHans Jansen bespeelt zoveel mogelijk stationspiano's

Hans Jansen in de trein naar Utrecht.

Foto van 'Kyrie Stuij'

GISTEREN

Muzikant Hans Jansen is gek op de stationspiano. Een voorbijganger filmde hem eind vorig jaar op station Zwolle, waar hij een bijzondere versie van Wicked Game van Chris Isaak bracht. De opname ging viral, haalde Dumpert en zorgde voor een stroom aan complimenten voor zijn werk.

Hoe gaaf zou het zijn om alle stationspiano's van Nederland binnen een dag te bespelen? Dat was de gedachte waarmee Jansen naar de NS stapte. Afgelopen dinsdag ging hij de uitdaging aan.

Vanwege een defecte trein kon hij alleen de piano in Enschede niet bespelen, maar de overige vijftien lukten wel. ,,Ik zie het niet eens als een domper. Het was een geweldige dag. Ik ben een dankbaar mens'', zei hij een dag later.

In deze video een deel van de muzikale reis van Jansen.


Views

900+

Brandweerman redt suïcidaal meisje van 16e verdiepingvideo icon
00:29
Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Brandweerman redt suïcidaal meisje van 16e verdieping

Een brandweerman uit China weet net op tijd een meisje vast te grijpen dat van de 16e verdieping naar beneden wilde springen. Omstanders kijken vol spanning toe.


Views

900+

Leerling filmt hoe buiten klaslokaal scooter wordt gestolenvideo icon
00:42
Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Leerling filmt hoe scooter op school in Sittard wordt gestolen

Een leerling van het ROC Leeuwenborgh in Sittard filmde woensdagochtend hoe een scooter die buiten stond door twee mannen gestolen werd. Zelf zaten de leerlingen in de les toen ze de diefstal buiten zagen gebeuren.


Views

4k+

Man vangt loslopend paard vanuit auto op snelwegvideo icon
00:44
Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Man vangt loslopend paard vanuit auto op snelweg

Een loslopend paard rende, met het zadel nog op zijn rug, over een snelweg in Texas. Een bestuurder wist het beest te vangen terwijl hij uit zijn eigen auto hing.


Views

300+

Camera videoNieuw in de bioscoop: de trailers van week 21

Anna Faris en Eva Longoria in Overboard.

Foto van 'Constance van Amstel'

GISTEREN

Trailertime! Deze films draaien vanaf deze donderdag nieuw in de Nederlandse bioscopen. Kijk hier naar de trailers van het iconische Solo: A Star Wars Story, het grappige Overboard, het dramatische Mozart in Love, het doodenge Ghostland, het aangrijpende A Payer Before Dawn en het avontuurlijke Gabriel et la Montanha.

Overboard

Anna Faris speelt Kate, een alleenstaande moeder die wordt ingehuurd om het luxe schip van de egoïstische miljonair Leonardo schoon te maken. Leonardo heeft nog geen dag in zijn leven gewerkt en behandelt Kate als oud vuil. Wanneer Leonardo overboord slaat en met geheugenverlies op het strand aanspoelt, ziet Kate haar kans om hem terug te pakken.

Ghostland

Tijdens hun eerste nacht in het geërfde huis dringen moordenaars het huis van Pauline en haar dochters binnen. De dames komen allen anders uit de strijd. Beth, de oudste, wordt een beroemde horrorauteur in Los Angeles, terwijl haar zus Vera ten onder gaat aan paranoïde aanvallen. Zestien jaar later gebeuren er opnieuw vreemde dingen.

Mozart in Love

Het is 1787 en Wolfgang Amadeus Mozart woont een tijdje in Praag, omdat hij baalt van de Weense elite. Rust vindt hij er echter niet: hij belandt in een verwarrend web van liefde, lust, geweld en zelfs moord. Een heftige ervaring die hem inspireert tot het schrijven van het muzikale meesterwerk dat we kennen als ‘Don Giovanni’.

A Prayer before Dawn

In de Klong Prem-gevangenis gelden er tien regels. Breek je er één, dan is het heel waarschijnlijk dat je doodgaat. Breek je er geen, dan ook. Dit is het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in Klong Prem, het beruchte ‘Bangkok Hilton’.

Gabriel et la Montanha

Voordat zijn studie start, besluit Gabriel om een jaar op wereldreis te gaan. Hij belandt in Kenia. Als hij Afrika echt wil gaan ontdekken, verandert zijn manier van reizen. Hij trekt dieper het land in, laat zich leiden door nieuwe vriendschappen en de rauwe emoties die bovenkomen.

SOLO: A Star Wars story

Na een reeks duistere gebeurtenissen in de criminele onderwereld, raakt Han Solo bevriend met zijn co-piloot Chewbacca en ontmoet hij de beruchte gokker Lando Calrissian. Samen gaan ze op een reis die uiteindelijk bepalend zal zijn voor het leven van de meest iconische helden uit de Star Wars Saga.

BEKIJK OOK


Views

500+