Hester Ramaker
Hester Ramaker Video 13 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Roltrapschopper’ trapt toerist in het gezicht

Op onderstaande video zijn woedende reacties binnen gekomen op social media de afgelopen dagen. In de video is te zien hoe een stel toeristen wordt gepest door een jongen. De mannelijke toerist wordt zelfs in het gezicht getrapt. De dader heeft de beelden zelf op Snapchat gezet. Volgens WNL heeft een onbekende persoon de beelden op Facebook geplaatst.

https://www.youtube.com/watch?v=LzdXazRFBCo

‘Lopen moet je’

De video zou zijn geschoten bij de uitgang van een Amsterdams metrostation. Het stel staat op de roltrap naar boven als de jongen die plots stilzet. Hij zegt tegen het stel: ,,Je gaat lopen. Lopen moet je”. De man loopt toch gewoon door op de stilstaande roltrap en als hij bijna boven is, snelt de dader naar beneden om de man vervolgens in het gezicht te trappen. De man loopt daarop terug naar beneden en neemt samen met zijn vriendin de trap ernaast omhoog. Ondertussen blijft de dader naar de twee schelden.

Onderzoek

De Amsterdamse politie op de hoogte van het incident. Ze doen onderzoek naar de zaak en laten weten dat er nog geen aangifte is gedaan, mogelijk omdat het gaat om een toerist. De dader zou een stagiair zijn een nog niet genoemd bedrijf. Verschillende media melden dat de stagiair ontslagen is.

Dreigementen

Onduidelijk is welke situatie zich heeft afgespeeld voorafgaand aan de video. Het begin van de video doet vermoeden dat er aanleiding was voor de woede van de dader. De nieuwsvoorziener heeft getracht antwoorden te krijgen uit de poster van de beelden, maar kreeg daarop dreigementen te verduren en foto’s van pistolen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.