Video

Likeability of 5

Camera video'Terecht dat Meghan Markle stopt met social media'

Foto van 'Metro'

10 JAN 2018

„Meghan Markle, de knappe verloofde van prins Harry, de Britse prins Harry, is gestopt met social media.” Begrijpelijk, aldus Lars die aangeeft dat ze het volgens haarzelf niet meer gebruikte. „Ze heeft natuurlijk geen acteerbaantjes meer nodig, nooit meer, want ze teert nu op de zak van prins Harry.” Daardoor heeft ze volgens Lars ook geen kanalen meer nodig om dingetjes te promoten.

„Maar een andere reden zou kunnen zijn dat social media gewoon heel erg vervelend geworden is.” Lars slaakt hiermee een serieuzere toon. „Ik denk dat het ook helemaal niet meer leuk is, per se om op social media te zitten. Ik zit er zelf ook op, maar toch steeds vaker is de sfeer grimmig en naar.” Hij refereert naar de negatieve reacties die hij zelf krijgt op zijn vlogs. „Dus Meghan, het is je goed recht om gewoon te stoppen ermee en misschien zet je wel een trend in.”

Bekijk hieronder de hele vlog.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

love
user_239995d5d1376ce3041800952dbe69b2ec35b97f_avatar

Views

47

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Lente in China: kersenbloesem staat prachtig in bloeivideo icon
Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 14:49

Lente in China: kersenbloesem staat prachtig in bloei

In China is het lente en dat betekent dat de bomen en planten in bloei staan, en dat is prachtig om te zien.


Views

0

'Zonder werkende vrouwen zou elk bedrijf instorten'

Camera video'Zonder werkende vrouwen zou elk bedrijf instorten'

Foto van 'Ebru Umar'

VANDAAG, 13:54

“Vandaag wil ik het hebben over ongelijkheid in betaling tussen mannen en vrouwen.” Ebru heeft zojuist gelezen dat de hoofdrolspeelster van The Crown minder verdient dan de acteur die haar man speelt.

“Je kunt daar ook iets aan doen, daar wilde ik het over hebben, onderhandelen voor vrouwen.” Ebru geeft in haar vlog tips over hoe je als onderhandelende vrouw sterker in je schoenen kunt staan.


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Camera videoSchoonheidswedstrijd voor albino's in Zimbabwe

Deelnemers aan de wedstrijd/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

In Harabe (de hoofdstad van Zimbabwe) werd dit weekend een schoonheidswedstrijd gehouden voor albino's. Dergelijke wedstrijden zijn belangrijk, want in veel Afrikaanse landen worden albino's gediscrimineerd. Of erger...

In verschillende landen zijn albino's hun leven niet zeker. Het ergste is wat dat betreft Tanzania. Dat komt door een bende corrupte medicijnmannen die beweren dat ze met botten en haren van albino's drankjes en crèmes kunnen maken die zorgen voor geluk en boze geesten verdrijven.

50.000 euro

Op de zwarte markt gaan losse lichaamsdelen soms wel voor meer dan 50.000 euro over de toonbank. Een compleet lichaam kost nog meer. In het niet altijd even rijke Tanzania is een albino dus een fortuin waard.

Ook in Burkina Faso worden albino's gediscrimineerd en als eng gezien, zo vertelt Fabéré op de website van het goede doel MIVA, dat zich inzet voor verschillende ontwikkkelingsprojecten. „Op het platteland weten de mensen niet wat dat is: een albino."

Geen middeleeuwen meer

Pieter Staadegaard uit Gemert zet zich ook in voor albino's. „We leven niet meer in de middeleeuwen. Er moet gewoon echt iets aan gedaan worden", zo vertelde de pleegvader van een albinojongen vorig jaar aan Omroep Brabant.

Hij heeft erg verhalen gehoord tijdens zijn werk. „Zo werden een meisje en haar moeder overvallen door drie gemaskerde mannen. Ze hebben het dochtertje op een blok hout gelegd en haar armen er afgehakt. Uiteindelijk bleken onder meer haar vader en buurman de daders te zijn.”

Progressie

Overigens wordt er wel progressie geboekt. In steeds meer landen zijn de cruciale beschermende crèmes tegen de zon gratis voor albino's. In Kenia en Tanzania zitten er sinds kort zelfs albino's in het parlement.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

0

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Camera videoDit zijn de 10 engste films volgens Netflix

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Heb je op Netflix wel eens een film uitgezet omdat deze te eng was? Dan is de kans groot dat hij in het volgende lijstje staat. Netflix heeft namelijk de top10 van engste films die er via de streamingsdienst te zien zijn vrijgegeven.

Daarvoor keek het naar hoeveel mensen de film voor het einde afzette. Voorwaarde hiervoor was wel dat ze minimaal tweederde gekeken hadden. Dit om te voorkomen dat het afzetten door mensen die het een slechte film vonden werd meegerekend. Dit zijn de films die eruit naar voren kwamen. Hoe vind je de trailers?

Carnage Park

Cabin Fever

México Bárbaro

Teeth

Human Centipede 2

Piranha

Raw

The Void

The Conjuring

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

0

Vlog Ebru: Ik ben aan het relaxen!
Likeability of 3

Camera videoVlog Ebru: Ik ben aan het relaxen!

Foto van 'Ebru Umar'

16 MAA 2018

„We zijn dus in de Mezquita in Córdoba en het is echt impressive mooi.” Ebru is drie daagjes naar de zon en geeft aan dat ze daar heel erg aan toe was. „Dus ja, mensen, ik ben aan het relaxen.”

„Het goede nieuws dat Unilever in Rotterdam blijft, is natuurlijk ook hier doorgedrongen.” Ebru is daar ontzettend blij mee, het was jammer geweest als hét icoon van Rotterdam zou zijn vertrokken.

„Het is top om in Rotterdam te wonen en ik ben hier nog twee dagen en daarna ben ik blij om weer thuis te zijn.”

LEES OOK


dislike
user_8cf4c93bbec83098321ff84e4c94b9d4815749e9_avatar

Views

93