Likeability of 6

Camera videoVlog Ebru: Geef politici minder salaris

Foto van 'Metro'

Metro

4 DEC 2017

„Ik vind dat je als politicus bepaalt over hoe onderwijzers en agenten moeten leven en wonen, en hoeveel belasting zij moeten betalen. Dan moet je zelf ook eens een keer moet ervaren hoe het is om op het salaris van een onderwijzer of een verpleegkundige te zitten. Eens kijken hoeveel belasting er dan nog geheven gaat worden'', aldus Ebru Umar in haar vlog.

Bekijk de hele vlog hieronder.


lovelol
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_3f93b5795af972b9f58d88181d865c4a53a68545_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Likeability of 5

Camera video'Europa gaat niet over verbieden döner kebab'

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

“In de kebab-vleesrollen die we allemaal kennen, daar zit blijkbaar fosfaat in. Dat is, als je ze invriest die grote rollen, om dat vlees beter bij elkaar te houden.” Als Lars eraan moet geloven, schijnt dat een beter broodje kebab tot gevolg te hebben.

“Nu stemt vandaag het Europees Parlement over het verbieden van die kebab-rollen vanwege die fosfaat, want dat schijnt nogal ongezond te zijn.” Lars geeft aan dat daar niet heel veel bewijs voor is en er is volgens hem zelfs ook wel wat voor te zeggen dat het niet eens zo ongezond is.

Rapper Boef 'gearresteerd'
Likeability of 5

Rapper Boef 'gearresteerd'

Boef tijdens de XITE Awards. / ANP Kippa

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van woensdag.

Boef 'gearresteerd' voor breken records

Camera videoMetro Test Thee: 'Dit ziet eruit als ochtendurine'

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

In de serie Metro Test krijgen medewerkers van Metro producten voorgeschoteld. Zij moeten raden wat het is en mogen vertellen wat ze ervan vinden. Deze week geven redactieleden hun mening over thee.

Thee

Camera videoVlog Ebru: Houd de wegen vrij

Foto van 'G. Reinards'

G. Reinards

11 DEC 2017

„Ik ben iedereen ontzettend dankbaar die vandaag niet de weg opgaat. Écht toppers zijn jullie. Hou de wegen vrij. Dank'', begint columnist Ebru Umar.

Bekijk de hele vlog hieronder.

Camera videoNew York kleurt rood-wit door Santa Con

Een man verkleedt als kerstboom op Santa Con/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

In New York was het zaterdag tijd voor Santa Con. Dus gingen kerstmannen, kerstbomen en rendieren de straat op en hielden ze een kleine optocht door the city that never sleeps.

Voor vlugge vingers: het eerste NK smartphoneswipen

Camera videoVoor vlugge vingers: het eerste NK smartphoneswipen

Christian was de gelukkige. Hij won het allereerste Nederlands kampioenschap smartphoneswipen. / Metro

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

9 DEC 2017

Wie heeft de vlugste vingers en is de ultieme smartphoneswiper? Dat werd zaterdag getest op het allereerste Nederlands kampioenschap smartphoneswipen. Via een speciale app moesten deelnemers verschillende richtingen op swipen. De deelnemers kregen punten op basis van hun 'swipeprestatie'.

Metro nam een kijkje op het NK en ging zelf ook de strijd aan met organisator Pabbl.

Camera videoVIDEO: NS genderneutraal, Metro onderzoekt

Foto van 'Metro'

Metro

8 DEC 2017

„Dames en heren, de sprinter naar Uitgeest vertrekt over enkele minuten”, het is een zin die je niet langer zult horen op de stations van NS. Het vervoersbedrijf heeft besloten reizigers voortaan genderneutraal aan te spreken.

In navolging van de Londense metro kiest ook NS voor een nieuwe manier om reizigers aan te spreken op de stations en in de treinen. Per 10 december wordt ‘dames en heren’ in de omroepberichten aangepast naar ‘beste reizigers’. Metro onderzocht de nieuwe aanspreekvorm.