Metro en ANP
Metro en ANP Video 6 dec 2017 / 08:41 uur

Van Bronckhorst: CL was geen nachtmerrie

Voor Feyenoord komt er woensdagavond op eigen veld een einde aan het ontnuchterende avontuur in de Champions League. De Rotterdamse ploeg hoopt in de afsluitende groepswedstrijd tegen Napoli alsnog het eerste succesje in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal te behalen.

De landskampioen heeft al de twijfelachtige eer om als eerste Nederlandse ploeg na de eerste vijf pouleduels nog op nul punten te staan. Met zes nederlagen op rij zou Feyenoord op het absolute dieptepunt belanden. Benfica gaf dinsdagavond na de zesde opeenvolgende verliespartij tegen FC Basel (0-2) het slechte voorbeeld. In de geschiedenis van de Champions League is het nu negentien keer voorgekomen dat een ploeg geen enkel punt pakt in de poulefase.

Daar waar Feyenoord voornamelijk om de eer strijdt, staat er voor Napoli nog wel degelijk wat op het spel in De Kuip. De huidige nummer twee van de Serie A moet winnen en daarbij hopen dat rivaal Sjachtar Donetsk thuis verliest tegen het superieure Manchester City. In dat geval gaat Napoli alsnog door naar de achtste finales op basis van het onderlinge resultaat.

Het duel in Rotterdam begint om 20.45 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Bronckhorst: CL was geen nachtmerrie
Sluiten