Redactie Metro
Redactie Metro Video 2 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Tom Coronel legt gamers op de pijnbank in Zandvoort

Na een maand geleden al te hebben gegamed in de grootste houten achtbaan van de BeNeLux in Toverland, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Op het circuit van Zandvoort lag de snelheid in ieder geval hoger, terwijl de nieuwe game Gear.Club Unlimited gespeeld moest worden. Gepiloteerd door Tom Coronel in zijn racewagen – geen dummie – moesten de genodigden het zo goed mogelijk zien de doen.

Kasper Hermans was namens Metro op beide events aanwezig. Hoewel hij in beide gevallen er niet heel veel van gebakken heeft, merkt hij wel duidelijke verschillen tussen de twee keer. „In de racewagen was het ondanks dat je veel sneller gaat een stuk makkelijker om je te concentreren. Je hebt niet te maken met wind en je gaat ook niet omhoog en naar beneden, waardoor dat een stuk makkelijker is.”

G-krachten

Toch was zijn prestatie op Zandvoort met Club.Gear Unlimited nog minder goed, dan die met Sonic Forces in de achtbaan van Toverland. „Dat komt omdat het nu veel meer om het sturen ging en dat is in die auto nagenoeg onmogelijk door alle g-krachten. Bij Sonic gaat het een stuk minder om waar je loopt, je komt toch wel vooruit. Het sturen en de andere acties zijn daar makkelijker blind uit te voeren."

Dat maakte de onderneming op Zandvoort ook een stuk frustrerender. „Ik zag continu dat ik in de ‘wrong way’ ging, maar het is praktisch onmogelijk om dat te kunnen keren als je met 250 kilometer per uur over de baan vliegt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.