Video

Camera videoTom Coronel legt gamers op de pijnbank in Zandvoort

Het is een soort inception: een racegame spelen, terwijl je over een circuit raast/Screenshot

Foto van 'Metro'

2 DEC 2017

Na een maand geleden al te hebben gegamed in de grootste houten achtbaan van de BeNeLux in Toverland, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Op het circuit van Zandvoort lag de snelheid in ieder geval hoger, terwijl de nieuwe game Gear.Club Unlimited gespeeld moest worden. Gepiloteerd door Tom Coronel in zijn racewagen - geen dummie - moesten de genodigden het zo goed mogelijk zien de doen.

Kasper Hermans was namens Metro op beide events aanwezig. Hoewel hij in beide gevallen er niet heel veel van gebakken heeft, merkt hij wel duidelijke verschillen tussen de twee keer. „In de racewagen was het ondanks dat je veel sneller gaat een stuk makkelijker om je te concentreren. Je hebt niet te maken met wind en je gaat ook niet omhoog en naar beneden, waardoor dat een stuk makkelijker is."

G-krachten

Toch was zijn prestatie op Zandvoort met Club.Gear Unlimited nog minder goed, dan die met Sonic Forces in de achtbaan van Toverland. „Dat komt omdat het nu veel meer om het sturen ging en dat is in die auto nagenoeg onmogelijk door alle g-krachten. Bij Sonic gaat het een stuk minder om waar je loopt, je komt toch wel vooruit. Het sturen en de andere acties zijn daar makkelijker blind uit te voeren."

Dat maakte de onderneming op Zandvoort ook een stuk frustrerender. „Ik zag continu dat ik in de 'wrong way' ging, maar het is praktisch onmogelijk om dat te kunnen keren als je met 250 kilometer per uur over de baan vliegt."


Views

100+

video icon
06:22
Foto van 'Anouk Kragtwijk'

25 MEI 2018

Anouk snapt geen kut van haar eigen vagina

Een clitoris is van binnen net zo groot als een piemel. Toen Anouk dat hoorde was ze even van slag. Waarom wist ze dat niet? Ze ging langs bij sexpert Mandy Ronda En die liet aan de hand van een pop-up penis in een kinderboek het probleem zien.


Views

1k+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

25 MEI 2018

Noord-Korea brengt kernwapentestplek tot ontploffing

Noord-Korea heeft de plek waar het haar kernwapens testte zoals afgesproken, vernietigd. De plek was sowieso onbruikbaar geworden na eerdere zware kernproeven in het gebied. De ontploffingen zorgden voor een paar spectaculaire beelden.


Views

1k+

25 mei - Metro's nieuwsminuutvideo icon
00:00
Foto van 'Jerry Gerritse'

25 MEI 2018

25 mei - Metro's nieuwsminuut

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.


Views

300+

Vulkaan zorgt voor blauwe vlammen op Hawaï

Camera videoVulkaan zorgt voor blauwe vlammen op Hawaï

Vulkaan Kilauea is actief op Hawaï/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

24 MEI 2018

Op Hawaï is de vulkaan Kilauea de voorbije dagen zeer actief. Het levert spectaculaire beelden op, want doordat er methaangas vrijkomt ontstaan er ook blauwe vlammen. Het gas komt vrij als bijproduct van de door de lava verbrande planten.

De voorbije dagen spreidde de lava zich al ver over het eiland uit. Inmiddels zijn er al ruim 2.000 inwoners van het eiland geëvacueerd naar een andere plek. Tientallen gebouwen zijn ook al verwoest door de stroom van smeulende lava.

Het is inmiddels twintig dagen geleden dat Kilauea voor het eerst uitbarstte, maar het lijkt er vooralsnog niet op dat de activiteit afneemt.

BEKIJK OOK


Views

1k+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

24 MEI 2018

De trailer van de remake van Papillon is uit

De beroemde film Papillon uit 1973 krijgt een remake. De film met Charlie Hunnam in de hoofdrol is vanaf 6 september op het witte doek te zien, maar de trailer belooft al veel goeds met een aantal fraaie shots en schitterende locaties.

Papillon is gebaseerd op de autobiografie van Henri 'Papillon' Charrière, die stelde dat 75 procent uit zijn boek waar was. De beroemde kluiskraker werd onterecht opgepakt en veroordeeld vanwege moord.

Hij krijgt levenslang en niet op een fijne locatie. Hij wordt geplaatst op een beruchte strafkolonie op Île du Diable (Duivelseiland) in Frans-Guyana, waar hij koste wat het kost weg wil komen. Daarvoor sluit hij een vriendschap met meestervervalser Louis Dega (gespeeld door Rami Melek).


Views

500+

24 mei - Metro's nieuwsminuutvideo icon
00:00
Foto van 'Jerry Gerritse'

24 MEI 2018

24 mei - Metro's nieuwsminuut

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.


Views

400+

Camera videoHans Jansen bespeelt zoveel mogelijk stationspiano's

Hans Jansen in de trein naar Utrecht.

Foto van 'Kyrie Stuij'

23 MEI 2018

Muzikant Hans Jansen is gek op de stationspiano. Een voorbijganger filmde hem eind vorig jaar op station Zwolle, waar hij een bijzondere versie van Wicked Game van Chris Isaak bracht. De opname ging viral, haalde Dumpert en zorgde voor een stroom aan complimenten voor zijn werk.

Hoe gaaf zou het zijn om alle stationspiano's van Nederland binnen een dag te bespelen? Dat was de gedachte waarmee Jansen naar de NS stapte. Afgelopen dinsdag ging hij de uitdaging aan.

Vanwege een defecte trein kon hij alleen de piano in Enschede niet bespelen, maar de overige vijftien lukten wel. ,,Ik zie het niet eens als een domper. Het was een geweldige dag. Ik ben een dankbaar mens'', zei hij een dag later.

In deze video een deel van de muzikale reis van Jansen.


Views

1k+