Video

Camera video'Mensen met kinderen zijn niet duurzaam bezig'

Foto van 'Metro'

1 DEC 2017

„Het is weer de tijd van het jaar. Dan kunnen we stemmen op van alles. Onder andere op het meest irritante woord van het jaar. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Want de meest irritante woorden van het jaar zijn; duurzaam, stukje, eigenlijk, genderneutraal, super, in je kracht staan, de loverboy, papadag, shinen en soort van", vertelt Ebru Umar in haar vlog.

Bekijk de hele vlog hieronder.


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
IJsbeerwelpje zet eerste stappen buitenvideo icon
Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

IJsbeerwelpje zet eerste stappen buiten

Een ijsbeerwelpje komt voor het eerst buiten in het wildreservaat Highland Wildlife Park in Schotland.


Views

0

Camera videoNederland krijgt videoscheidsrechter: Eerlijker spel

Pol van Boekel als videoscheidrechter/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 MAA 2018

Vanaf komend seizoen is er bij alle wedstrijden van de Eredivisie en Jupiler League extra ondersteuning voor de scheidsrechters van videoarbiters. Eric Gudde, de directeur betaald voetbal bij de KNVB, is zeer blij met de toevoeging.

In Nederland werden er al verschillende proeven gedaan met de videoscheidsrechter, zo werd deze ingezet tijdens de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. In onder andere Duitsland en Italië gebruiken ze het hulpmiddel al in de competitie.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

4

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 6

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_a283096e65c0095cd3475af0540ea5f0066814ff_avataruser_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Camera videoWenen is de meest leefbare stad, Amsterdam twaalfde

Wenen is wederom de meest leefbare stad/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 MAA 2018

Wenen is de meest leefbare stad van de wereld, dat blijkt uit de Quality of Living Survey in opdracht van Mercer. Daarmee volgt Wenen zichzelf op. Amsterdam is tijdens de twintigste editie van de survey twaalfde geworden.

Dat Wenen de hoogste plek inneemt, mag eigenlijk geen verrassing meer heten. De Oostenrijkse hoofdstad staat nu al negen edities op een rij bovenaan. Hoofdreden hiervoor is dat Wenen „zowel haar inwoners als expats een goede veiligheid, georganiseerd openbaar vervoer en diversiteit van culturele en recreatieve faciliteiten biedt."

Duitstalig

Opvallend is dat er veel steden Duitstalige landen in de top 10 te vinden zijn. Zürich is namelijk tweede, terwijl München de derde plaats deelt met Auckland (Nieuw-Zeeland). Verder staat Düsseldorf zesde, Frankfurt zevende, Genève achtste en Basel op een tiende plek.

Amsterdam valt dus net buiten die Top 10. Mokum doet het goed „qua factoren als onderwijs, economisch klimaat en de sociaal-culturele omgeving. De meeste winst is te behalen op het gebied van verkeersopstoppingen."

Schonolulu

Ook keek de Survey naar de schoonste steden, daarbij kwam Honolulu (hoofdstad van de Amerikaanse staat Hawaï) als winnaar uit de bus, net voor Helsinki. Amsterdam is in die ranking terug te vinden op plek 23, maar doet het daarmee een stuk beter dan hekkensluiters Dhaka en Port au Prince.

Voor het onderzoek werden de steden beoordeeld op 39 criteria, van politieke, sociale en economische factoren tot zaken die te maken hebben met medicijnen, gezondheid, onderwijs, ontspanning, huisvesting en bereikbaarheid. In totaal zijn er 450 steden meegenomen in het onderzoek. Amsterdam is de enige Nederlandse stad die opgenomen is in de selectie.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

0

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vlog Reismeisjes: Naar Disneyland in Hongkong
Likeability of 5

Camera videoVlog Reismeisjes: Naar Disneyland in Hongkong

Foto van 'Maartje Hensen'

20 MAA 2018

Deze week brengen de Reismeisjes een bezoek aan Disneyland Hongkong, het kleinste Disneypark ter wereld. Is het park net zo magisch als de andere parken van Disney? Bekijk het hieronder.

De Reismeisjes vliegen later deze week naar een heel andere plek in de wereld. In de vlog van volgende week zie je waarheen!


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

22

Lente in China: kersenbloesem staat prachtig in bloeivideo icon
Foto van 'Hester Ramaker'

19 MAA 2018

Lente in China: kersenbloesem staat prachtig in bloei

In China is het lente en dat betekent dat de bomen en planten in bloei staan, en dat is prachtig om te zien.


Views

0