Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Video 24 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit getalenteerde meisje maakte op haar 7e een opera

Terwijl jij nog zand hapte, flippo’s ruilde en tikkertje speelde, had Alma Deutscher al een zelfgemaakte opera op de plank liggen. De multi-getalenteerde Britse schreef haar eerste opera op haar zevende en wordt vaak een ‘kleine Mozart’ genoemd.

De in 2005 geboren Alma is pianist, violist en componist. Op haar zevende schreef ze de opera The Sweeper of Dreams en op haar tiende kwam daar de opera Cinderella bij. Deze tweede opera is van een volledige lengte, wat meestal zo’n tweeënhalf à drie uur is.

Door haar bijzondere talent wordt de inmiddels 12-jarige vaak ‘little Mozart’ genoemd, maar Alma heeft in interviews laten weten dat ze liever gewoon little Alma is. Het maakt haar namelijk niet uit of ze beroemd wordt en ze wil niet vergeleken worden met anderen.

Altijd muziek

Haar talent gaat zelfs zo ver, dat ze altijd melodieën zou horen. Zelfs wanneer mensen tegen haar praten, hoort Alma melodielijnen op de achtergrond. Naar school gaat ze niet. Ze zou het op haar vijfde een keer geprobeerd hebben, maar verveelde zich al op de oriëntatiedag.

Vanaf die dag krijgt de kleine Alma thuis les. Op de vraag of ze ooit naar school gaat, antwoordde ze tegenover de BBC: ,,Ik wil nooit naar school. Ik moet naar buiten kunnen om frisse lucht te halen en te lezen.” Dit eigenwijze muziekwonder zou zomaar eens geschiedenis kunnen schrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.