Video

Camera videoVlog Elfie: Kies wat je leuk vindt

Foto van 'Metro'

21 NOV 2017

„Ik las vandaag dat steeds minder scholieren een vervolgopleiding kiezen vanuit hun interesse of passie. En steeds meer vanuit het idee van carrière of baanvastigheid. In 2009 was het nog een derde van de studenten die een opleiding koos voor iets wat ze leuk vonden. En in 2017 is dat geslonken naar een kwart.

Dus dat betekent dat 75 procent van de scholieren nú een vervolgopleiding kiezen waar ze aanvankelijk bijna niks bij voelen”, vertelt columniste Elfie Tromp in haar vlog.

Bekijk de hele vlog hieronder.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Views

83

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
video icon
Likeability of 6
Foto van 'Hester Ramaker'

22 MAA 2018

Vlog Anouk: Luisteren politici echt niet?

Wie heeft er gisteren gestemd? Velen niet. Veelvuldig gehoord argument: politici luisteren niet. Maar wat doe jij om gehoord te worden, vraagt Anouk zich af.


likelove
user_38061c9d23d725f84696b4618414e0510a849b47_avataruser_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

0

IJsbeerwelpje zet eerste stappen buitenvideo icon
Foto van 'Hester Ramaker'

21 MAA 2018

IJsbeerwelpje zet eerste stappen buiten

Een ijsbeerwelpje komt voor het eerst buiten in het wildreservaat Highland Wildlife Park in Schotland.


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Camera videoNederland krijgt videoscheidsrechter: Eerlijker spel

Pol van Boekel als videoscheidrechter/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 MAA 2018

Vanaf komend seizoen is er bij alle wedstrijden van de Eredivisie en Jupiler League extra ondersteuning voor de scheidsrechters van videoarbiters. Eric Gudde, de directeur betaald voetbal bij de KNVB, is zeer blij met de toevoeging.

In Nederland werden er al verschillende proeven gedaan met de videoscheidsrechter, zo werd deze ingezet tijdens de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. In onder andere Duitsland en Italië gebruiken ze het hulpmiddel al in de competitie.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

4

Camera videoWenen is de meest leefbare stad, Amsterdam twaalfde

Wenen is wederom de meest leefbare stad/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 MAA 2018

Wenen is de meest leefbare stad van de wereld, dat blijkt uit de Quality of Living Survey in opdracht van Mercer. Daarmee volgt Wenen zichzelf op. Amsterdam is tijdens de twintigste editie van de survey twaalfde geworden.

Dat Wenen de hoogste plek inneemt, mag eigenlijk geen verrassing meer heten. De Oostenrijkse hoofdstad staat nu al negen edities op een rij bovenaan. Hoofdreden hiervoor is dat Wenen „zowel haar inwoners als expats een goede veiligheid, georganiseerd openbaar vervoer en diversiteit van culturele en recreatieve faciliteiten biedt."

Duitstalig

Opvallend is dat er veel steden Duitstalige landen in de top 10 te vinden zijn. Zürich is namelijk tweede, terwijl München de derde plaats deelt met Auckland (Nieuw-Zeeland). Verder staat Düsseldorf zesde, Frankfurt zevende, Genève achtste en Basel op een tiende plek.

Amsterdam valt dus net buiten die Top 10. Mokum doet het goed „qua factoren als onderwijs, economisch klimaat en de sociaal-culturele omgeving. De meeste winst is te behalen op het gebied van verkeersopstoppingen."

Schonolulu

Ook keek de Survey naar de schoonste steden, daarbij kwam Honolulu (hoofdstad van de Amerikaanse staat Hawaï) als winnaar uit de bus, net voor Helsinki. Amsterdam is in die ranking terug te vinden op plek 23, maar doet het daarmee een stuk beter dan hekkensluiters Dhaka en Port au Prince.

Voor het onderzoek werden de steden beoordeeld op 39 criteria, van politieke, sociale en economische factoren tot zaken die te maken hebben met medicijnen, gezondheid, onderwijs, ontspanning, huisvesting en bereikbaarheid. In totaal zijn er 450 steden meegenomen in het onderzoek. Amsterdam is de enige Nederlandse stad die opgenomen is in de selectie.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

0

Likeability of 5

Camera videoHoe de Asus ZenBook de flexwerklaptop werd

In samenwerking met Asus

21 MAA 2018

Een mooi ogende notebook die - zonder snoertje - de hele werkdag meegaat. Dat is in een paar woorden de Asus ZenBook, de laptop die je op menig flexwerkplek ongetwijfeld opengeklapt op tafel hebt gezien.

Metro is samen met Asus (zie onderaan) via een columnwedstrijd op zoek naar mooie verhalen over goede flexwerkplekken. Hoe zit dat toch, dat dit apparaat uit zoveel werktassen tevoorschijn wordt getoverd?

Asus is van oudsher een tech-company en in 1989 ooit begonnen met moederborden en grafische kaarten. „Dat is ons hart en de reden waarom gamers en super-techy mensen ons kennen en van ons houden”, vertelt Farley Cicilia van Asus. „We staan voor innovatie en design. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld zelf je pc wilt bouwen. Ja, we zijn een powerhouse voor componenten en hardware.”

Nu voor iedereen

Langzamerhand begon Asus ook pc’s en laptops te bouwen. Niet alleen voor ‘die gamers en supertechy mensen’, maar voor iedereen. En zo was daar in 2011 het - zo bleek later - bedrijfspareltje voor de gewone man, de Asus Zenbook. Met name de huidige ‘UX430’ is uitgegroeid tot een populair apparaat. Kenmerkend zijn het grotere scherm (door dunne randen) en het draaggemak.

Cicilia: „Onze ZenBookserie is het neusje van de zalm geworden, onze trots. De ZenBook is een superelegante premium laptop van uitstekende materialen. Het design van de ZenBook is de afgelopen drie jaar heel belangrijk geworden. We hebben ons als Asus afgevraagd hoe de ZenBook mee kon met de tijd. Dat resulteerde erin dat je tegenwoordig met de Zenbook gezien wilt worden.”

Wow-factor

Dat blijkt. Loop een koffietentje in en je ontdekt wel iemand die zit te flexwerken met een ZenBook. „Als je je laptoptas opent zorgt dat bijna voor de wow-factor”, zegt Cicilia met een grote lach. Dan een beetje relativerend: „Het is gewoon echt een mooi en onderscheidende notebook.”

Opvallend design of niet, je moet er natuurlijk vooral goed mee kunnen werken. Cicilia: „Uiteraard, maar wees gerust. De Zenbook heeft genoeg paardenkracht om ook grote, zware programma’s te kunnen draaien. Mensen uit de grafische wereld en ook personen die moeten editen, kunnen er prima mee overweg.”

Dat je zoveel ZenBooks op openbare plekken ziet, komt omdat het bepaald geen log en zwaar apparaat is. Integendeel, de laptop weegt maar 1,25 kilo. Hij is reisvriendelijk, sommige ZenBooks passen zelfs in een vrouwenhandtas. En voor de sloddervossen onder ons, die stelselmatig hun oplader vergeten: de ZenBook heeft een optimale batterij, waardoor hij een uurtje of negen à tien meegaat. De melding die je vreest, ‘nog 10 procent’, blijft lekker lang uit. Superhandig voor de flexwerker dus. En, niet geheel onbelangrijk, voor 700 tot 800 euro heb je een ZenBook in huis.

Schrijven en stemmen

De ervaringen van die flexwerker, daar zijn Asus en Metro zoals gezegd naar op zoek. Wie graag in een café of op een rustig plekje in een bibliotheek werkt en daar een goed verhaal bij heeft: schrijf gerust een column van 400 woorden en stuur deze in naar lezerscolumn@metronieuws.nl. Wat het mooiste verhaal oplevert? Een plek in de papieren Metro en, uiteraard, een Asus Zenbook.

Schrijf je geen column, maar wil je wel meebepalen wie de winnaar wordt? Je stem uitbrengen - door middel van een emoji - kan hier. Wel een beetje naar beneden scrollen, dan vind je de 'lezerscolumns flexwerkplek'.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vlog Reismeisjes: Naar Disneyland in Hongkong
Likeability of 5

Camera videoVlog Reismeisjes: Naar Disneyland in Hongkong

Foto van 'Maartje Hensen'

20 MAA 2018

Deze week brengen de Reismeisjes een bezoek aan Disneyland Hongkong, het kleinste Disneypark ter wereld. Is het park net zo magisch als de andere parken van Disney? Bekijk het hieronder.

De Reismeisjes vliegen later deze week naar een heel andere plek in de wereld. In de vlog van volgende week zie je waarheen!


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

22

Lente in China: kersenbloesem staat prachtig in bloeivideo icon
Foto van 'Hester Ramaker'

19 MAA 2018

Lente in China: kersenbloesem staat prachtig in bloei

In China is het lente en dat betekent dat de bomen en planten in bloei staan, en dat is prachtig om te zien.


Views

0