Video

Virals: Man doneert huid aan zwaargewonde broer

Virals: Man doneert huid aan zwaargewonde broer

Franck revalideert na de huiddonatie van zijn broer Eric. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

24 NOV 2017

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van vrijdag.

Man doneert huid aan zwaargewonde broer

Een man uit Frankrijk heeft zijn huid gedoneerd aan zijn tweelingbroer. Franck was zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval en zijn huid was voor 95 procent verbrand. De kans dat hij het zou overleven was volgens doktoren nihil.

Maar met de hulp van broer Eric kon Franck toch in leven blijven. Eric ging onder het mes en heeft de helft van zijn huid gedoneerd aan zijn broer, zodat hij toch kon blijven leven.

Man bouwt Efteling na in achtertuin

De Efteling heeft een nieuwe Youtube-serie gelanceerd: Efteling Fans. In deze serie gaat de organisatie langs bij een paar echte fans van het Nederlandse fantasiepark

In de eerste aflevering focust de video op Frank, een 45-jarige man die de Efteling in zijn achtertuin nabouwt. De video is hieronder te bekijken.

De slechtste schwalbe ooit?

De mannen van Voetbal Inside hebben beelden gedeeld van een van de slechtste schwalbes ooit. De speler wordt niet geraakt, maar acteert alsof hij een ware doodschop heeft gehad. Hij rolt meerdere keren over de grond en doet of hij moeilijk kan opstaan, om vervolgens weer op de grond te gaan liggen.

Vooral René van der Gijp is niet bepaald mals voor de 'toneelspeler': hij vindt dat de speler een rode kaart verdiende. „En als je voor een schwalbe een rode kaart krijgt, moet je eigenlijk ook een half jaar geschorst worden", aldus Gijp.

BEKIJK OOK


Views

90

video icon
06:22
Foto van 'Anouk Kragtwijk'

25 MEI 2018

Anouk snapt geen kut van haar eigen vagina

Een clitoris is van binnen net zo groot als een piemel. Toen Anouk dat hoorde was ze even van slag. Waarom wist ze dat niet? Ze ging langs bij sexpert Mandy Ronda En die liet aan de hand van een pop-up penis in een kinderboek het probleem zien.


Views

1k+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

25 MEI 2018

Noord-Korea brengt kernwapentestplek tot ontploffing

Noord-Korea heeft de plek waar het haar kernwapens testte zoals afgesproken, vernietigd. De plek was sowieso onbruikbaar geworden na eerdere zware kernproeven in het gebied. De ontploffingen zorgden voor een paar spectaculaire beelden.


Views

1k+

25 mei - Metro's nieuwsminuutvideo icon
00:00
Foto van 'Jerry Gerritse'

25 MEI 2018

25 mei - Metro's nieuwsminuut

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.


Views

300+

Vulkaan zorgt voor blauwe vlammen op Hawaï

Camera videoVulkaan zorgt voor blauwe vlammen op Hawaï

Vulkaan Kilauea is actief op Hawaï/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

24 MEI 2018

Op Hawaï is de vulkaan Kilauea de voorbije dagen zeer actief. Het levert spectaculaire beelden op, want doordat er methaangas vrijkomt ontstaan er ook blauwe vlammen. Het gas komt vrij als bijproduct van de door de lava verbrande planten.

De voorbije dagen spreidde de lava zich al ver over het eiland uit. Inmiddels zijn er al ruim 2.000 inwoners van het eiland geëvacueerd naar een andere plek. Tientallen gebouwen zijn ook al verwoest door de stroom van smeulende lava.

Het is inmiddels twintig dagen geleden dat Kilauea voor het eerst uitbarstte, maar het lijkt er vooralsnog niet op dat de activiteit afneemt.

BEKIJK OOK


Views

1k+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

24 MEI 2018

De trailer van de remake van Papillon is uit

De beroemde film Papillon uit 1973 krijgt een remake. De film met Charlie Hunnam in de hoofdrol is vanaf 6 september op het witte doek te zien, maar de trailer belooft al veel goeds met een aantal fraaie shots en schitterende locaties.

Papillon is gebaseerd op de autobiografie van Henri 'Papillon' Charrière, die stelde dat 75 procent uit zijn boek waar was. De beroemde kluiskraker werd onterecht opgepakt en veroordeeld vanwege moord.

Hij krijgt levenslang en niet op een fijne locatie. Hij wordt geplaatst op een beruchte strafkolonie op Île du Diable (Duivelseiland) in Frans-Guyana, waar hij koste wat het kost weg wil komen. Daarvoor sluit hij een vriendschap met meestervervalser Louis Dega (gespeeld door Rami Melek).


Views

500+

24 mei - Metro's nieuwsminuutvideo icon
00:00
Foto van 'Jerry Gerritse'

24 MEI 2018

24 mei - Metro's nieuwsminuut

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.


Views

400+

Camera videoHans Jansen bespeelt zoveel mogelijk stationspiano's

Hans Jansen in de trein naar Utrecht.

Foto van 'Kyrie Stuij'

23 MEI 2018

Muzikant Hans Jansen is gek op de stationspiano. Een voorbijganger filmde hem eind vorig jaar op station Zwolle, waar hij een bijzondere versie van Wicked Game van Chris Isaak bracht. De opname ging viral, haalde Dumpert en zorgde voor een stroom aan complimenten voor zijn werk.

Hoe gaaf zou het zijn om alle stationspiano's van Nederland binnen een dag te bespelen? Dat was de gedachte waarmee Jansen naar de NS stapte. Afgelopen dinsdag ging hij de uitdaging aan.

Vanwege een defecte trein kon hij alleen de piano in Enschede niet bespelen, maar de overige vijftien lukten wel. ,,Ik zie het niet eens als een domper. Het was een geweldige dag. Ik ben een dankbaar mens'', zei hij een dag later.

In deze video een deel van de muzikale reis van Jansen.


Views

1k+