Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Video 29 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Voetbal Inside lacht om verkrachting Brandt Corstius

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste en opmerkelijkste video’s en foto’s die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zondag.

Voetbal Inside lacht om verkrachting Jelle Brandt Corstius

Voetbal Inside is niet voor het eerst behoorlijk in opspraak geraakt om het gedrag van zijn tafelheren. Ditmaal gaat het om de reactie van de mannen op het nieuws rond Jelle Brandt Corstius. De tv-maker vertelde eerder naar aanleiding van #MeToo dat hij in zijn tijd bij het RTL-programma Barend & Van Dorp is gedrogeerd en verkracht. Daar kwamen veel sympathieke reacties op, maar René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee schoten al snel in de lach toen het onderwerp werd aangehaald.

Het fragment lokt veel reacties uit. Zo schrijft actrice Katja Herbers, onder meer bekend van het RTL-programma Divorce, dat ze het om te kotsen vindt. Guido Weijers probeert het gedrag van de tafelgasten uit te leggen: „Volgens mij lachen ze alleen uit een soort ongemak. En niet om wat er is gebeurd."

Willem II’er Fran Sol krijgt prachtig eerbetoon

Willem II-aanvaller Fran Sol heeft van de aanhang van de Tilburgse club een prachtig eerbetoon gekregen. De Spaanse spits werd eerder gediagnosticeerd met teelbalkanker en is zaterdag succesvol geopereerd. Om hem succes met het herstel te wensen, stond de achterban van Willem II in de negende minuut van de wedstrijd Willem II-Ajax op – Sol draagt op zijn shirt het nummer 9 – om hem toe te zingen en met Spaanse vlaggen te zwaaien.

Sol is dit seizoen clubtopscorer bij Willem II en wist al zes keer het net te vinden in deze jaargang. Vorig seizoen kwam de geboren Madrileen tien keer tot scoren.

Pro-Spanjebetogers in Catalonië de straat op: ‘Puigdemont naar de gevangenis!’

Pro-Spaanse betogers zijn zondag de straat opgegaan om te demonstreren tegen de Catalaanse onafhankelijkheid. De onafhankelijkheidsverklaring werd op eerste gezicht met open armen ontvangen, maar er zijn dus ook genoeg mensen in de Spaanse provincie die de regering in Madrid een warm hart toedragen. Zij scandeerden tijdens de demonstratie de woorden: „Puigdemont a prision!". Vertaald betekent dat „Puigdemont naar de gevangenis!"

En Barcelona, movilizaciones de apoyo a la Constitución española.

Posted by El Mundo on Sunday, October 29, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.