Camera videoVlog Elfie: Ik mis activisme tegen bont

Foto van 'Metro'

Metro

13 OKT 2017

„Goed nieuws. Gucci stopt met het gebruiken van bont in zijn collecties. En ik hoop dat het een bredere discussie op gang brengt over het gebruik en het dragen van bont. Want ik zie best wel veel jongens en meisjes op straat die jassen aan hebben met een bontkraag. Ik vraag me af of ze weten welk dierenleed daar achter zit. Ik denk het niet'', aldus columniste Elfie Tromp in haar vlog.

Bekijk de hele vlog hieronder.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

52

Camera videoVlog Ebru: Houd de wegen vrij

Foto van 'G. Reinards'

G. Reinards

GISTEREN

„Ik ben iedereen ontzettend dankbaar die vandaag niet de weg opgaat.

Bekijk de hele vlog hieronder.

Camera videoNew York kleurt rood-wit door Santa Con

Een man verkleedt als kerstboom op Santa Con/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

In New York was het zaterdag tijd voor Santa Con. Dus gingen kerstmannen, kerstbomen en rendieren de straat op en hielden ze een kleine optocht door the city that never sleeps.

Voor vlugge vingers: het eerste NK smartphoneswipen

Camera videoVoor vlugge vingers: het eerste NK smartphoneswipen

Christian was de gelukkige. Hij won het allereerste Nederlands kampioenschap smartphoneswipen. / Metro

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

9 DEC 2017

Wie heeft de vlugste vingers en is de ultieme smartphoneswiper? Dat werd zaterdag getest op het allereerste Nederlands kampioenschap smartphoneswipen. Via een speciale app moesten deelnemers verschillende richtingen op swipen. De deelnemers kregen punten op basis van hun 'swipeprestatie'.

Metro nam een kijkje op het NK en ging zelf ook de strijd aan met organisator Pabbl.

Camera videoVIDEO: NS genderneutraal, Metro onderzoekt

Foto van 'Metro'

Metro

8 DEC 2017

„Dames en heren, de sprinter naar Uitgeest vertrekt over enkele minuten”, het is een zin die je niet langer zult horen op de stations van NS. Het vervoersbedrijf heeft besloten reizigers voortaan genderneutraal aan te spreken.

In navolging van de Londense metro kiest ook NS voor een nieuwe manier om reizigers aan te spreken op de stations en in de treinen. Per 10 december wordt ‘dames en heren’ in de omroepberichten aangepast naar ‘beste reizigers’. Metro onderzocht de nieuwe aanspreekvorm.

Famke Louise gaat met Vroom voor een nieuwe hit

Screenshot uit de clip

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

8 DEC 2017

Met Op Me Monnie had Famke Louise - of heeft ze eigenlijk nog steeds - ineens een dikke hit te pakken. Vanuit het ogenschijnlijke niets scoorde ze binnen no-time miljoenen views, waardoor ze er nog meer ‘monnie’ mee verdiende dan met een gemiddelde vlog.

Het was zo'n doorslaand succes dat ze niet lang besloot te wachten op een nieuwe single. Want slechts drie weken later is daar de track Vroom, waarvoor ze samenwerkt met rapper Bokoesam.

Camera video''Ouder heeft verplichting voor kind te zorgen''

Foto van 'Metro'

Metro

8 DEC 2017

„Oké, vandaag wil ik het als kinderloze met jullie hebben over een echt wel ernstige situatie en dat is het onderzoek van de kinderombudsman, Margrite Kalverboer.” Volgens Ebru is zij is er achtergekomen dat er in Nederland enkele honderden kinderen in armoede leven. “Het gaat hier om kindertjes die zelf Nederlands zijn, maar van wie één van de beide ouders illegaal is”, vertelt Ebru Umar in haar vlog.

Bekijk de hele vlog hieronder.

Camera videoVlog Anouk: Naar bed met Griekse straathonden

Foto van 'Metro'

Metro

7 DEC 2017

De beste vriendinnen van Anouk zijn twee Griekse straathonden. Die straathonden waren deze week in het nieuws, ze zouden gedragsproblemen hebben. Bij Anouk zijn ze wel goed opgevoed. Als het aan haar ligt, gaan ze zelfs mee naar bed. Wie kent er nog meer zo'n idiote hondenliefhebber die naast een haarbal in bed kruipt?


Log in om een reactie te plaatsen

Views

38