Camera videoVlog Elfie: Ik mis activisme tegen bont

Foto van 'Metro'

13 OKT 2017

„Goed nieuws. Gucci stopt met het gebruiken van bont in zijn collecties. En ik hoop dat het een bredere discussie op gang brengt over het gebruik en het dragen van bont. Want ik zie best wel veel jongens en meisjes op straat die jassen aan hebben met een bontkraag. Ik vraag me af of ze weten welk dierenleed daar achter zit. Ik denk het niet'', aldus columniste Elfie Tromp in haar vlog.

Bekijk de hele vlog hieronder.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Views

53

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Camera videoDe Donorwet is door de Kamer: Wat vinden we daarvan?

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 17:29

De Eerst Kamer stemde afgelopen week in met de invoering van de nieuwe donorwet, een initiatief van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Gevolg is dat iedere volwassen Nederlander vanaf het jaar 2020 automatisch donor wordt.

De omstreden wet kent veel voor- en tegenstanders. Verslaggever Nathan gaat de meningen peilen van mensen op straat en vraagt een longarts om uitleg.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

9

'We leven nog, dat is het belangrijkste'

Camera video'We leven nog, dat is het belangrijkste'

Metro's Sofie en Kasper leerden tijdens de lancering van Kingdom Come: Deliverance de basis van het zwaardvechten.

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 13:59

De nieuwe game Kingdom Come: Deliverance is op 13 februari op spectaculaire manier gelanceerd. De 'middeleeuwen-sim' werd in Slot Loevestein - geheel passend - in middeleeuwse setting uitgebracht. Metro's Sofie en Kasper gingen er een kijkje nemen en leerden zelfs de basis van het zwaardvechten.

De nieuwe game, die door crowdfunding tot stand is gekomen, probeert in tegenstelling tot games als The Elder Scrolls en The Witcher een realistischer beeld van de middeleeuwen neer te zetten. De game is te krijgen voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

13

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Zijn dit de domste inbrekers aller tijden?
Likeability of 5

Camera videoZijn dit de domste inbrekers aller tijden?

Dat gaat fout... / Videostill

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Misdaad loont niet. Dat wordt erg vaak gezegd, maar twee inbrekers in de Chinese metropool Shanghai beelden het spreekwoord wel heel goed uit.

De twee komen aan op de 'plaats delict' en beiden zijn bewapend met een flinke baksteen. De ene inbreker probeert van dichtbij de deur open te breken door met de baksteen te slaan, de ander doet met een worp van afstand een poging.

Dat blijkt een flinke fout. De man raakt met zijn worp namelijk niet de deur, maar zijn medeplichtige. Die wordt zo fiks geraakt dat hij op slag bewusteloos is en weggesleept moet worden. De twee zijn een ware internetsensatie en gaan het web over als de „domste inbrekers ooit."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

75

Camera videoVlog Ebru: DENK en NIDA willen tweespalt veroorzaken

Foto van 'Ebru Umar'

GISTEREN

Ebru Umar vindt het ontzettend goed nieuws dat de Nederlandse regering heeft besloten om in april een vertegenwoordiger naar Armenië te sturen om daar de herdenking van de Armeense genocide bij te wonen.

Verder denkt ze dat DENK en NIDA het nieuws aan zullen grijpen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen: „Zij zijn er alleen maar op uit om tweespalt in Nederland te drijven”, stelt ze. Daarmee zouden volgens Umar twee kampen tegenover elkaar komen te staan: „Dit is een typisch onderwerp waardoor de parallelle samenleving naar boven zal komen.”

Bekijk de hele vlog hieronder.


Views

68

Vlog Anouk: Wie is jouw vrouwelijke held?

Camera videoVlog Anouk: Wie is jouw vrouwelijke held?

Foto van 'Anouk Kragtwijk'

15 FEB 2018

Sigrid Kaag, Ireen Wüst, hoe talentvol ook, staan toch in de schaduw van mannen. Vrouwen moeten beter hun best doen om succesvol te zijn, stelt Anouk. Ze wil graag dat vrouwen meer veren in elkaars reet stoppen. Vertel andere vrouwen hoe fantastisch, grappig, slim, mooi, lief, direct, eerlijk ze zijn onder de #mijnvrouwelijkeheldis. Haar held is @Evajinek. Wie is jouw vrouwelijke held?


Views

12

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vlog Reismeisjes: De meest romantische plek in Azië

Camera videoVlog Reismeisjes: De meest romantische plek in Azië

Foto van 'Maartje Hensen'

13 FEB 2018

De Reismeisjes nemen ons vlak voor Valentijnsdag mee naar wat ze 'de meest romantische plek in Azië' noemen. Grote voordeel: de plek is nog niet heel bekend bij toeristen.

Bekijk de vlog hieronder.


Views

0

Vlog Ebru: Leugenaar is ander woord voor VVD'er
Likeability of 5

Camera videoVlog Ebru: Leugenaar is ander woord voor VVD'er

Foto van 'Ebru Umar'

12 FEB 2018

Ebru Umar reageert kwaad op het nieuws dat Halbe Zijlstra in 2016, toen hij VVD-fractievoorzitter was, heeft gelogen over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006. „Ik kom gewoon echt niet meer uit mijn woorden van woede. De vanzelfsprekendheid dat je mag liegen als politicus.”

Umar roept iedereen op om tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen vooral niet op de VVD te stemmen: „Ik kan niet zeggen: weg met de VVD, want ze regeren dit land. Maar ik kan wel hopen dat ze onze steden straks niet zullen regeren.”

Bekijk de hele vlog hieronder.


like
user_73ad1c2b77a782345f2dfcc60affdcf1ce13b14a_avatar

Views

95