Kasper Hermans
Kasper Hermans Video 27 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Kosmische deurmat moet aliens naar de aarde lokken

Een op het oog doodnormale – weliswaar felgekleurde – deurmat moet de aliens naar aarde lokken. Met tinten rood, violet, hemelsblauw en een zwart kader is klaarblijkelijk die ideale kleurencombinatie gevonden om buitenaards leven aan te moedigen onze planeet te bezoeken.

Het doel is om verspreid over de hele wereld dit soort matten te plaatsen. Jonathon Keats, een experimentele filosoof die mee heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de mat, hoopt dat deze uiteindelijk overal ter wereld zal komen te liggen. Te beginnen met NASA, waar hij nu al gesprekken mee zou voeren. Ook de Verenigde Naties moeten in hun hoofdkantoor in New York er snel een plaatsen.

De kleuren in de mat hebben voor Keats allemaal een aparte betekenis. Het rode staat voor het buitenaardse leven, het hemelsblauw voor de aarde, violet voor kunstmatig licht en de zwarte omlijsting staat voor de ruimte.

Zoektocht

Wetenschappers zijn nog altijd naarstig op zoek naar indicaties die bevestigen dat er ergens leven buiten planeet aarde is. Het is dit jaar veertig jaar geleden dat NASA naar verschillende planeten een paar onbemande schepen stuurde. Hierop was een grammofoonplaat bevestigd met daarop bijvoorbeeld woorden als ‘Hallo’ in 55 verschillende talen.

Twee jaar geleden startte de Britse fysicus Stephen Hawking ‘Breakthrough Listen’, waarbij er met zeer geavanceerde apparatuur de ruimte werd afgespeurd in de hoop te stuiten op onbekende radiofrequenties of lasersignalen. Het is het duurste en intensiefste project in de jacht op buitenaards leven. Op 15 augustus werden er radiosignalen van een onbekende bron opgepikt, maar het heeft nog geen onomstotelijk bewijs opgeleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.