Likeability of 5

Camera videoVlog Lars: Reiziger is zelf onbeschoft & chagrijnig

Foto van 'Metro'

„Ik las vanochtend in het nieuws dat steeds meer ov-personeel, mensen die in het openbaar vervoer werken, grof en onbeschoft is tegenover de reiziger. Ik reis bijna elke dag met het openbaar vervoer en ik merk daar eigenlijk niet zo heel veel van.

Maar als dat dan daadwerkelijk zo is dat er zoveel mensen die in het openbaar vervoer werken zo ontzettend chagrijnig en onbeschoft zijn, dan kan ik me dat heel goed voorstellen. Want als er één groep mensen in het openbaar vervoer onbeschoft is dan is het wel de reiziger”, vertelt Lars in vlog.

Bekijk de hele vlog hieronder.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

like
user_239995d5d1376ce3041800952dbe69b2ec35b97f_avatar

Views

42

Likeability of 5

Camera videoVlog reismeisjes: Op olifanten rijden kan echt niet!

Foto van 'Maartje Hensen'

De reismeisjes bezoeken de voormalige hoofdstad van Thailand, Ayutthaya. Ze bezoeken daar tempels en paleizen. ''We zien net in de verte mensen op olifanten rijden. En jongens, dat is echt niet cool. Dat is echt niet meer van deze tijd'', vertelt Maartje.

Bekijk de hele vlog hieronder.


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

49

Likeability of 6

Camera videoVlog Ebru: Maker energiedrank is verantwoordelijk!

Foto van 'Metro'

„Er is weer een nieuw verzoek voor een verbod in Nederland. En wel het verbod op het drinken van energiedrankjes door kinderen jonger dan 18 jaar.  Nu moet ik heel eerlijk zeggen, ik denk dat ik de enige Nederlander ben die nog nooit een energiedrankje heeft gedronken'', begint columnist Ebru Umar haar vlog.

Bekijk de hele vlog hieronder.


likelol
user_83a0b65530392d76888a793a548d4b49ea8e45b1_avataruser_a0e17009fb0653c47eeba91ff61ae43e21c841d2_avatar

Views

66

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

100+

Camera videoOp bezoek in door aardbevingen getroffen Groningen

Protesterende Groningers/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3.4 op de Schaal van Richter was de aardbeving die de provincie Groningen begin deze week trof. Toch lijkt de rest van het land zich er niet om te bekommeren. Metro ging op pad naar de hoofdstad en Loppersum.


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

48

Camera videoSaoedische vrouwen mogen eindelijk naar voetbalduel

De fans van Al-Ahly mochten vijf keer juichen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Vrouwen hebben in Saoedi-Arabië lang niet in alles dezelfde rechten als mannen. Maar vrijdag konden ze dan eindelijk voor het eerst mee het voetbalstadion in. Bij de wedstrijd Al-Ahli - Al Baten (5-0) zaten er vrouwen en gezinnen op de tribunes.


Views

36

Likeability of 6

Camera video'Leden studentenverenigingen zijn kuddedieren'

Foto van 'Metro'

Columnist Ebru kwam tijdens haar studie achter het concept studieverenigingen, voornamelijk toen zij zelf lid werd. “Ik ben niet lang lid gebleven, want clubjes zijn totaal niks voor mij.” Ebru geeft aan dat ze de ontgroening is doorgekomen en het een halfjaar tot een jaar heeft volgehouden, maar het ook een fantastisch, antropologisch experiment vond.

“Ik vind het altijd zo jammer dat het vanuit het studentenperspectief wordt bekeken, terwijl het veel interessanter is om te kijken naar de mensen die voor die groepen staan.” Ze vergelijkt de kampcommissies met commandanten van Hitler. “Wat gaat er mis in de psychologie dat je zo’n groep wil drillen?” Ebru wijst op de mishandelingen die plaatsvinden tijdens ontgroeningen en vraagt zich af waarom de mensen die verantwoordelijk zijn het toelaten dat het gebeurt.

Bekijk de hele vlog hieronder.


likelovedislike
user_8cf4c93bbec83098321ff84e4c94b9d4815749e9_avataruser_a60d01606c7152f873ee5c0dd20b041fce6a31cf_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

+2


Views

100+