Jelmer Visser
Jelmer Visser Video 29 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Kijktip: de 4 vetste animatieseries voor volwassenen

Tekenfilms zijn voor kinderen. Dit hoor je nog steeds vaak, maar is al lang niet meer het geval. Animatieseries worden – net als veel televisieseries – steeds diepgaander en vertellen verhalen op een unieke en creatieve wijze. Er zijn zelfs animatieseries die hoger dan een 9 scoren op IMDb, de gerenommeerde filmdatabank. Een 9 op IMDb is alleen voor de allerbeste weggelegd: niveau Breaking Bad en Game of Thrones. Dit zijn vier animatieseries die je echt eens zou moeten bekijken. Weinig tijd? Perfect! De afleveringen van deze series duren geen 50 minuten, maar slechts 22. Ook hebben ze geen van allen meer dan 60 afleveringen.

Death Note

Genre: psychologische thriller

Deze serie is weer helemaal hot sinds Netflix een liveaction-film gebaseerd op deze serie uitbracht. Hoe werd deze Amerikaanse interpretatie ontvangen? Heel slecht. Het Japanse origineel heeft een cultstatus en vat je niet zomaar samen in 100 minuten. Death Note gaat over de 17-jarige uitblinker Light die op een dag de Death Note vindt. Wanneer iemand een naam in dit magische schrift schrijft, sterft deze persoon. Light pakt deze kans en wil een soort van god worden die criminelen straft om zo al het onrecht in de wereld te beëindigen. Hij wordt tegengewerkt door zijn rivaal L, een jonge excentrieke superdetective die de moordenaar wil vangen. Death Note is een intrigerend psychologisch schaakspel tussen twee ongelofelijk gewiekste gasten die elkaar continu te slim af willen zijn. Goed opletten!

Te zien op Netflix? Ja!

Avatar: The Last Airbender

Genre: fantasy

Deze serie zal velen bekend in de oren klinken. Avatar: The Last Airbender werd jarenlang uitgezonden op Nickelodeon en onderscheidde zich van de rest. De avonturen van Aang en zijn vrienden zijn niet alleen voor kinderen interessant, maar ook zeker voor volwassenen. Dat maakt deze prachtige Koreaans-Amerikaanse samenwerking uniek in zijn soort. Avatar the Last Airbender heeft het allemaal: adembenemende actiescenes, originele personages, een portie humor in een prachtige fantasierijke wereld waarin een onderdrukkende vuurnatie, oosterse filosofie, indringende karakterontwikkeling en elementaire magie samenkomen. Er worden een aantal zeer zware onderwerpen op een zeer luchtige manier verteld. Deze mooie serie tovert geheid een lach op je gezicht. Ook de opvolger, Avatar: The Legend of Korra, is zeer het bekijken waard.

Te zien op Netflix? Nee, maar wel op Nickelodeon on Demand en op DVD.

Full Metal Alchemist: Brotherhood

Genre: drama/actie

Dit is een Japanse animeserie die plaatsvindt in een setting die doet denken aan Duitsland vlak voor de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersonen zijn Edward en Alphonse Elric, twee broers die op jonge leeftijd hun moeder verliezen. Door middel van alchemie proberen ze haar weer tot leven te wekken, maar dit gaat mis. Alphonse verliest zijn lichaam en moet zijn dagen slijten in een leeg harnas. Edward wil zijn fout rechtzetten en maakt er zijn missie van om het lichaam van zijn broertje terug te krijgen. Wanneer hij de geheimen ontdekt die hierbij komen kijken, loopt het hele land gevaar. De gebroeders Elric zijn niet de enigen die grootse plannen hebben met alchemie. Stukje bij beetje ontdekken ze de zeer grimmige agenda van een megalomane politiestaat met een bloeddorstig verleden.

Te zien op Netflix? Ja!

Rick and Morty

Genre: comedy/science-fiction

Vind je Family Guy braaf en dom? Dan is Rick and Morty wat je zoekt! Deze serie gaat over een alcoholistisch, meedogenloos supergenie dat samen met zijn puberende naïeve kleinzoon de meest buitensporige avonturen beleeft. Back to the Future in het heden, maar met talloze bizarre dimensies, gestoorde personages en potsierlijke planeten. Rick and Morty vermorzelt heilige huisjes, geeft een antwoord op extitentiële vraagstukken, verlegt de grenzen van absurdisme in een verpakking met pikzwarte humor en snoeiharde actie. Waar andere komedieseries stoppen, gaat deze serie nog zeventien lagen verder. Naast het komische aspect zit Rick and Morty ook nog eens enorm intelligent in elkaar. Ik heb geen idee wat de makers van Rick and Morty gebruikt hebben, maar creatief zijn ze wel.

Te zien op Netflix? Ja!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.