Video

Kijktip: de 4 vetste animatieseries voor volwassenen

Rick and Morty

Foto van 'Jelmer Visser'

29 SEP 2017

Tekenfilms zijn voor kinderen. Dit hoor je nog steeds vaak, maar is al lang niet meer het geval. Animatieseries worden – net als veel televisieseries – steeds diepgaander en vertellen verhalen op een unieke en creatieve wijze. Er zijn zelfs animatieseries die hoger dan een 9 scoren op IMDb, de gerenommeerde filmdatabank. Een 9 op IMDb is alleen voor de allerbeste weggelegd: niveau Breaking Bad en Game of Thrones. Dit zijn vier animatieseries die je echt eens zou moeten bekijken. Weinig tijd? Perfect! De afleveringen van deze series duren geen 50 minuten, maar slechts 22. Ook hebben ze geen van allen meer dan 60 afleveringen.

Death Note

Genre: psychologische thriller

Deze serie is weer helemaal hot sinds Netflix een liveaction-film gebaseerd op deze serie uitbracht. Hoe werd deze Amerikaanse interpretatie ontvangen? Heel slecht. Het Japanse origineel heeft een cultstatus en vat je niet zomaar samen in 100 minuten. Death Note gaat over de 17-jarige uitblinker Light die op een dag de Death Note vindt. Wanneer iemand een naam in dit magische schrift schrijft, sterft deze persoon. Light pakt deze kans en wil een soort van god worden die criminelen straft om zo al het onrecht in de wereld te beëindigen. Hij wordt tegengewerkt door zijn rivaal L, een jonge excentrieke superdetective die de moordenaar wil vangen. Death Note is een intrigerend psychologisch schaakspel tussen twee ongelofelijk gewiekste gasten die elkaar continu te slim af willen zijn. Goed opletten!

Te zien op Netflix? Ja!

Avatar: The Last Airbender

Genre: fantasy

Deze serie zal velen bekend in de oren klinken. Avatar: The Last Airbender werd jarenlang uitgezonden op Nickelodeon en onderscheidde zich van de rest. De avonturen van Aang en zijn vrienden zijn niet alleen voor kinderen interessant, maar ook zeker voor volwassenen. Dat maakt deze prachtige Koreaans-Amerikaanse samenwerking uniek in zijn soort. Avatar the Last Airbender heeft het allemaal: adembenemende actiescenes, originele personages, een portie humor in een prachtige fantasierijke wereld waarin een onderdrukkende vuurnatie, oosterse filosofie, indringende karakterontwikkeling en elementaire magie samenkomen. Er worden een aantal zeer zware onderwerpen op een zeer luchtige manier verteld. Deze mooie serie tovert geheid een lach op je gezicht. Ook de opvolger, Avatar: The Legend of Korra, is zeer het bekijken waard.

Te zien op Netflix? Nee, maar wel op Nickelodeon on Demand en op DVD.

Full Metal Alchemist: Brotherhood

Genre: drama/actie

Dit is een Japanse animeserie die plaatsvindt in een setting die doet denken aan Duitsland vlak voor de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersonen zijn Edward en Alphonse Elric, twee broers die op jonge leeftijd hun moeder verliezen. Door middel van alchemie proberen ze haar weer tot leven te wekken, maar dit gaat mis. Alphonse verliest zijn lichaam en moet zijn dagen slijten in een leeg harnas. Edward wil zijn fout rechtzetten en maakt er zijn missie van om het lichaam van zijn broertje terug te krijgen. Wanneer hij de geheimen ontdekt die hierbij komen kijken, loopt het hele land gevaar. De gebroeders Elric zijn niet de enigen die grootse plannen hebben met alchemie. Stukje bij beetje ontdekken ze de zeer grimmige agenda van een megalomane politiestaat met een bloeddorstig verleden.

Te zien op Netflix? Ja!

Rick and Morty

Genre: comedy/science-fiction

Vind je Family Guy braaf en dom? Dan is Rick and Morty wat je zoekt! Deze serie gaat over een alcoholistisch, meedogenloos supergenie dat samen met zijn puberende naïeve kleinzoon de meest buitensporige avonturen beleeft. Back to the Future in het heden, maar met talloze bizarre dimensies, gestoorde personages en potsierlijke planeten. Rick and Morty vermorzelt heilige huisjes, geeft een antwoord op extitentiële vraagstukken, verlegt de grenzen van absurdisme in een verpakking met pikzwarte humor en snoeiharde actie. Waar andere komedieseries stoppen, gaat deze serie nog zeventien lagen verder. Naast het komische aspect zit Rick and Morty ook nog eens enorm intelligent in elkaar. Ik heb geen idee wat de makers van Rick and Morty gebruikt hebben, maar creatief zijn ze wel.

Te zien op Netflix? Ja!


video icon
03:02
Foto van 'Daan Blits'

17 JUL 2019

Welke kleur is echt Van Gogh? - Weer iets geleerd

Welke kleuren schilderde Van Gogh echt? Was Rembrandts De Nachtwacht niet De Dagwacht? Met dit soort vragen houdt chemicus Mimi den Uijl van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zich bezig. Zij legt uit wat lichtdegradatie is.


video icon
01:35
Foto van 'Kasper Hermans'

26 SEP 2019

Forse brand in chemische fabriek multimiljardair Buffett

Een grote brand in een chemisch bedrijf in de Noord-Franse plaats Rouen heeft het gebied daaromheen platgelegd. Mensen moeten van de autoriteiten binnen blijven, scholen zijn gesloten en er wordt aangeraden zo min mogelijk te reizen.

Zo'n zestig brandweerwagens zijn met tweehonderd brandweermannen uitgerukt om de vlammen onder controle te krijgen. Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn bij de chemische fabriek. In 2013 ontsnapte een stinkend gas uit de fabriek, dat zelfs tot Parijs te ruiken was. Twee jaar later lekte 2000 liter olie naar buiten, dat in het riool van Rouen terechtkwam.

De fabriek is van het Amerikaanse Lubrizol, dat eigendom is van multimiljardair Warren Buffett.

(Beelden: ANP Foto)


video icon
01:33
Foto van 'Kasper Hermans'

17 SEP 2019

Brad Pitt interviewt astronaut: Wie is er beter?

Normaal is het Brad Pitt die geïnterviewd wordt, maar dit keer waren de rollen even omgedraaid. De wereldberoemde acteur mocht namelijk een paar vragen stellen aan de momenteel zich in de ruimte bevindende astronaut Nick Hague.

Pitt speelt in de nieuwe film Ad Astra een astronaut en een vraag kon dan ook niet uitblijven. Wie acteerde er beter als astronaut? Hij of George Clooney in Gravity?

(Beelden: AFP Video)


video icon
01:52
Foto van 'Kasper Hermans'

7 SEP 2019

Actievoerders Hongkong verhuizen naar winkelcentra

Actievoerders in Hongkong hebben zich verplaatst van het vliegveld naar winkelcentra en treinstations. Dat meldt de krant de South China Morning Post

De demonstranten dreigden wederom het vliegveld te bezetten, maar dat werd voorkomen door strenge controles van de politie op de luchthaven. De spanning tussen actievoerders en politie stijgt en op meerdere treinstations zijn schermutselingen, maar het kwam niet tot harde confrontaties.

Meerdere treinstations zijn gesloten en veel bussen rijden niet meer, tot woede van veel bewoners. Vrijdagavond liepen betogingen in Hongkong uit op rellen met de politie. Agenten gebruikten onder meer traangas om de actievoerders uiteen te drijven.

Deze week trok de leider van Hongkong, Carrie Lam, een omstreden wet in die uitlevering aan China makkelijker maakte. Hoewel de betogingen drie maanden geleden begonnen vanwege deze wet, houden de demonstraties aan. De betogers willen minder bemoeienis van China. Ook eisen de actievoerders harder optreden tegen politiegeweld en dat alle gearresteerde betogers worden vrijgelaten.

(Beelden: AFP)


video icon
01:49
Foto van 'Kasper Hermans'

6 SEP 2019

Zo ziet de schade eruit na orkaan Dorian

Orkaan Dorian heeft enorme schade aangericht op de Bahamas. De eerste schattingen zijn dat de kosten oplopen tot 6 miljard euro. Op deze beelden van het AFP is goed te zien wat de gevolgen van zo'n enorme storm zijn.


video icon
01:32
Foto van 'Kasper Hermans'

27 AUG 2019

Dierentuin geeft haar bewoners bevroren voedsel

De hitte van de laatste dagen is op meerdere plekken voelbaar. Ook in de dierentuin. Die van de Franse hoofdstad Parijs gaf hun bewoners daarom bevroren voedsel.

Beelden: AFP


video icon
00:52
Foto van 'Kasper Hermans'

24 AUG 2019

Politie zet waterkanon in bij protesten G7

Duizenden mensen demonstreren in het zuidwesten van Frankrijk tegen de top van zeven grote industrielanden en de EU (G7) in de badplaats Biarritz. Hierbij zijn door de lokale autoriteiten ook waterkanonnen ingezet. Het gaat om een protestmars aan de grens met Spanje georganiseerd door tientallen antiglobalistische bewegingen met toestemming van de autoriteiten. Volgens de organisatoren kwamen er zo'n 15.000 mensen op het protest af. De autoriteiten spreken van 9000 deelnemers. Het grootste deel van de protesten verliep verder vredig.

(Beelden: AFP)


video icon
01:18
Foto van 'Kasper Hermans'

6 AUG 2019

Achteruitlopende Indonesiër begonnen aan tocht

De 43-jarige Medi Bastoni is begonnen aan zijn tocht achteruitlopen. De Indonesiër wil dit achthonderd kilometer volhouden en hoopt op deze manier aandacht te vragen voor ontbossing in zijn land. Het achteruitlopen monitort hij met een wel heel speciale constructie.

(Beelden: ANP Video)


De Reismeisjes ontdekken het kleurrijke Zweedse Skanevideo icon
03:20
Likeability of5
Foto van 'Maartje Hensen'

30 JUL 2019

De Reismeisjes ontdekken het kleurrijke Zweedse Skane

De reismeisjes verkennen het kleurrijke Zweedse Skane, spotten 'dolfijnen' en zwaaien af. Het is de laatste videobijdrage van De Reismeisjes op Metronieuws. Volg voortaan hun avonturen op Onceuponajrny.com


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

video icon
00:41
Foto van 'Kasper Hermans'

28 JUL 2019

Grote sprinkhanenoverlast in Las Vegas

De straten van Las Vegas worden overspoeld met sprinkhanen. Zoals op beelden te zien is, zijn de straten ermee bezaaid. Volgens biologen is het geen ramp voor de stad en iets dat vaker voorkomt na natte winters of lentes. Als het goed is trekken de sprinkhanen snel door noordwaarts.

(Beelden: ANP)


video icon
07:47
Foto van 'Daan Blits'

27 JUL 2019

Hoe krijg je iemand je tent in? - Lullen over sex

Hoe versier je iemand op een festival? De seksuologen in spe, Anne en Leila, doen hun best om jouw tent straks vol te krijgen.


Bram Tankink bezorgt zieke wielerfan superdag in Tourvideo icon
04:54

In samenwerking met Nederlandse Loterij

27 JUL 2019

Bram Tankink bezorgt zieke wielerfan superdag in Tour

Als hij geen helm op zijn hoofd had gehad, dan had Jacco Hilbers zijn fietsongeluk in de duinen niet overleefd. De wielerfan heeft nu blijvende hersenschade, maar wist ondanks dat zijn leven weer op de rails te krijgen. „Die man verdient een verrassing”, zo vond Bram Tankink. De sympathieke en goedlachse ex-wielrenner is aanvoerder van het Oranje Peloton van Nederlandse Loterij. In die rol maakte hij deze week een VIP-dag voor de totaal verraste Jacco in de Tour de France mogelijk. De ‘wielergek’ stapte in in een gastenauto van succesteam Jumbo-Visma en mocht zelfs met bidons voor toppers als Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen langs de weg staan.

Iemand verrassen?

Jacco beleefde een superdag. Heb jij ook iemand die een verrassing verdient? Je kunt je bij Bram Tankink en het Oranje Peloton aanmelden.


Kopenhagen verkennen op de best mogelijke manier - De Reismeisjesvideo icon
02:57
Likeability of5
Foto van 'Maartje Hensen'

23 JUL 2019

Kopenhagen verkennen op de best mogelijke manier - De Reismeisjes


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

video icon
01:39
Foto van 'Kasper Hermans'

20 JUL 2019

Spectaculaire beelden van de spuwende Etna

De Etna was vrijdagnacht zeer actief. De vulkaan op Sicilië blies de nodige lava en as in de lucht. Dat leverde uiteraard de nodige mooie plaatjes op. De lava stroomde langs de zuidoostelijke kant van de Etna naar beneden.

(Beelden AFP)


video icon
09:31
Foto van 'Daan Blits'

20 JUL 2019

Sekswoordenquiz Festivaleditie - Lullen over seks

Wat is pegging? En wat is een BILF? Het is weer tijd voor de grote sekswoordenquiz. Anne en Leila, de seksuologen in spé, hebben een paar woorden voorbereid en checken op het festival We Are Electric wie de antwoorden heeft.

Heb jij ook vragen voor ze? Klik hier en stuur het naar de dames.


video icon
02:28
Foto van 'Kasper Hermans'

18 JUL 2019

Killerclown Pennywise ook in trailer It 2 weer in vorm

De horrorfilm It naar het verhaal van Stephen King komt op 6 september met een tweede deel in de bioscoop. De vrijgegeven trailer belooft in ieder geval al een aantal flink spannende scenes rondom de befaamde killerclown Pennywise .


video icon
03:02
Foto van 'Daan Blits'

17 JUL 2019

Welke kleur is echt Van Gogh? - Weer iets geleerd

Welke kleuren schilderde Van Gogh echt? Was Rembrandts De Nachtwacht niet De Dagwacht? Met dit soort vragen houdt chemicus Mimi den Uijl van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zich bezig. Zij legt uit wat lichtdegradatie is.


video icon
03:06
Likeability of5
Foto van 'Maartje Hensen'

16 JUL 2019

Boot zonk al na 2 kilometer - De Reismeisjes

De Reismeisjes bezoeken het Vasa Museum in Stockholm. En laat een bezoek aan dat desbetreffende museum nou net de grote droom van de opa van Maartje zijn geweest. Te zien is een schip dat zonk na slechts twee kilometer en meer dan driehonderd jaar in zee heeft gelegen. Desondanks is het goed bewaard gebleven.


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

video icon
03:17
Likeability of6
Foto van 'Daan Blits'

15 JUL 2019

Poep lezen - Hoe zit dat?

Wat kun je lezen uit je eigen poep? Hoe ziet een gezonde drol eruit? Metro's Iris Hermans heeft het speciaal voor jou uitgezocht.

Beeld: Metro, Colourbox, Getty Images.


like
user_12b063dd63d6145e8c431f3285b52117f4dddfc8_avataruser_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar