Video

Beeld: ANP

6 excellente docenten op YouTube

Beeld: ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

3 SEP 2017

Hoezo zou je naar school moeten gaan om iets te leren? YouTube is alwetend! Wie iets meer diepgang zoekt dan Enzo Knol die een rotje in zijn hol stopt, één of ander make-up meisje dat haar gezicht onderkliedert of een gamer die… gamet, kan op dit platform prima aan zijn trekken komen. Hier volgen zes middelbare schoolvakken die op een intelligente, moderne, humoristische en toegankelijke wijze aan bod komen op YouTube. Zes kanalen die ergens over gaan!

Maatschappijleer met CPG-Grey

Een Brit met een soft spot voor Nederland. CPG Grey is misschien wel het bekendste educatieve kanaal van YouTube en gaat flink de diepte in. Hij neemt culturen, politieke systemen, tradities en de mensheid an sich onder de loep en bombardeert je in ongekend tempo met een lading feiten waar je U tegen zegt. Wedden dat je iets nieuws leert in zijn filmpje over ons koninkrijk?

Aardrijkskunde met Geography Now

Het concept van de filmpjes Paul Barbado, aka Barbie, is ongelofelijk eenvoudig. Deze hyperactieve host maakt luchtige uitlegfilmpjes over alle landen op Aarde op alfabetische volgorde. Elke episode bevat vaste onderdelen als landschap, geschiedenis, cultuur, inwoners en relaties met andere landen. Op dit moment is hij bij Ierland, over een paar maanden is Nederland aan de beurt.

Filosofie met Wisecrack

De heren van Wisecrack analyseren televisieseries, films en games vanuit een filosofisch perspectief. Ze passen de hersenspinsels van de grootste denkers in de geschiedenis toe op films als Frozen, Batman en Sprited Away. Daarnaast leggen de filosofen de dubbele bodem bloot van series als Game of Thrones, Rick and Morty en House of Cards. Toegepaste wijsbegeerte, heerlijk!

Geschiedenis met The Great War

Indy Neidell is een Zweed met een ongelofelijk goede radiostem. Elke week neemt hij je mee 100 jaar terug in de tijd. De Eerste Wereldoorlog is veel minder bekend dan de Tweede Wereldoorlog maar daardoor zeker niet minder ingrijpend. Vanuit zijn ‘chair of wisdom’ neemt deze boeiende geschiedenisdocent alles wat er deze week exact een eeuw geleden op de slagvelden gebeurde door.

M&O met Coldfusion

Coldfusion, aka Dagogo Altraide, vertelt over de geschiedenis van de grootste bedrijven op aarde als Google, Starbucks, Samsung en Disney. De verhalen achter deze concerns worden op een vlotte wijze gepresenteerd en laten zien dat de weg naar succes vaak erg hobbelig is. Ook is er ruimte voor de keerzijde. Hoe komt het bijvoorbeeld dat Nokia tegenwoordig niks meer waard is?

Biologie en natuurkunde met Kurzgezagt

Kurzgezagt is als de superdocent die je nooit gehad hebt. Zijn producties gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Naast zijn ongelofelijk sterke uitlegskills worden deze filmpjes op zeer fraaie, moderne wijze geanimeerd. Binnen 5 tot 10 minuten weet je alles over zwarte gaten, de mens, genetica en existentiële vraagstukken. Kan je net doen alsof je vet slim bent wanneer je je vrienden ziet.

Allemaal gezien? Fijn! Kan jij weer fris en slim het nieuwe school/studie/werkjaar in.

BEKIJK OOK


Views

70

Vlog Reismeisjes: snorkelen bij Isla Espíritu Santovideo icon
05:02
Foto van 'Maartje Hensen'

7 MIN

Vlog Reismeisjes: snorkelen bij Isla Espíritu Santo

De Reismeisjes zijn nog in Mexico en maken een bijzonder uitstapje naar Isla Espíritu Santo waar ze de mooiste dieren zien tijdens het snorkelen.


Views

5

Vliegtuig van team Saoedi-Arabië vat vlamvideo icon
00:16
Foto van 'Hester Ramaker'

2 UUR

Vliegtuig van team Saoedi-Arabië vat vlam

Het WK-team van Saoedi-Arabië was in het vliegtuig op weg naar Rostov aan de Don in Rusland. Tijdens de vlucht vatte het vliegtuig vlam. Het vliegtuig kon wel veilig landen.


Views

80

Immigratie-kinderen in VS schreeuwen om ouders

Immigratie-kinderen in VS schreeuwen om ouders

Er is veel woede ontstaan over de opnames. Foto: AFP

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 09:50

De Amerikaanse regering heet een zero-tolerance beleid als het gaat om immigratie. Kinderen worden bij de grens gescheiden van hun ouders. Dat doen ze om ouders af te schrikken zodat ze de gevaarlijke tocht naar de VS niet doorzetten. Daarover is veel woede ontstaan. Zelfs Melania Trump heeft haar onvrede uitgesproken.

Extra olie is nu op het vuur gekomen omdat er geluidsopnames zijn opgedoken waarin te horen is hoe kinderen om hun ouders schreeuwen.


Views

100+

Macron zet brutaal jongetje op zijn plek

Macron zet brutaal jongetje op zijn plek

De jongen wordt direct op zijn plek gezet.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 08:57

De Franse president Emmanuel Macron wordt door een jongen 'Manu' genoemd, dat is een soort koosnaam. Daar is de president het echter niet mee eens en hij zet de jongen dan ook op zijn plek.


Views

200+

19 juni - Metro's nieuwsminuutvideo icon
00:00
Foto van 'Jerry Gerritse'

VANDAAG, 06:45

19 juni - Metro's nieuwsminuut

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.


Views

200+

Hoe verwijder je een teek?video icon
00:00
Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Hoe verwijder je een teek?

In de maanden maart tot oktober zijn de teken het meest actief. In 2018 zijn er zelfs meer teken, omdat het vroeger in het jaar warm werd. Maar hoe verwijder je een teek?


Views

1k+

18 juni - Metro's nieuwsminuut

18 juni - Metro's nieuwsminuut

Colombianen vieren de uitslag van de verkiezingen. Foto, videostill AFP

Foto van 'Jerry Gerritse'

GISTEREN

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.


Views

300+

Deze bodyart ziet er onaangenaam realistisch uit

Screenshot

Foto van 'Kasper Hermans'

17 JUN 2018

Bodyart heb je in alle soorten en maten, maar wat Mirjana Kika Milosevic laat zien is wel heel bijzonder. Haar kunstwerken zijn mede dankzij haar zwarte verf en dito achtergrond soms onaangenaam realistisch.

BEKIJK OOK


Views

900+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

16 JUN 2018

Voetbalfans over de hele wereld vieren het WK

Het wereldkampioenschap voetbal is begonnen. In het Oekraïense Donetsk kan men vanwege de avondklok slechts bepaalde wedstrijd in het café bekijken. In Iran daarentegen kon de overwinning op Marokko uitgebreid worden gevierd op straat.


Views

600+

Hebben we de mooiste wedstrijd van het WK al gehad?

Cristiano Ronaldo was - weer eens - de grote man/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 JUN 2018

Net zoals vier jaar geleden lijkt een van de meest boeiende wedstrijd van het WK voetbal al gespeeld te zijn op speeldag twee. Destijds was het Spanje - Nederland 1-5. Vrijdag was Spanje er weer bij betrokken. Tegen Portugal werd het 3-3. Een blunder van David de Gea, drie goals van Cristiano Ronaldo en twee van Diego Costa. Maar de mooiste van de avond werd gemaakt door Nacho.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Anouk de vegetariër ondervraagt een slagervideo icon
07:20
Likeability of 5
Foto van 'Hester Ramaker'

15 JUN 2018

Anouk de vegetariër ondervraagt een slager

Anouk eet al 15 jaar geen vlees maar wilde graag in gesprek met een slager. Waarom hij zo liefde heeft voor het vak? Zou hij hondenvlees kunnen verkopen? Hoeveel moeite hij heeft gehad met het doden van dieren? En wat doet het met hem als hij 'moordenaar' wordt genoemd?


love
user_1f2e1469eeb509ddb3fa49c0d5664e2580cb4f54_avatar

Views

2k+

Memorabele momenten uit de Pinkpop geschiedenis

Camera videoMemorabele momenten uit de Pinkpop geschiedenis

Ken je ze allemaal? Foto/ANP

Foto van 'Hester Ramaker'

15 JUN 2018

Dit weekend is het weer tijd voor Pinkpop! Tijdens dit mateloos populaire festival gebeuren er regelmatig dingen die een plekje in de geschiedenisboeken verdienen. Metro zet er een aantal voor je op een rij.

Een ei voor Anouk

In 1998 loopt Anouk in een wit t-shirt het podium op. Tijdens haar eerste noten krijgt ze een ei tegen zich aangegooid. Anouk geeft geen krimp en trekt even later zelfs haar shirt uit. Deze gooit ze demonstratief in het publiek. In haar rode bh vervolgt ze haar optreden.


Views

2k+

John Travolta is nog een keer Danny Zuko uit Grease

John Travolta is nog een keer Danny Zuko uit Grease

Hij heeft nog steeds de juiste moves! Foto/Videostill

Foto van 'Hester Ramaker'

15 JUN 2018

Veertig jaar geleden kwam de musical film Grease uit. We leerden Danny Zuko kennen, een karakter gespeeld door John Travolta. De film kenmerkte zich door het gezang en gedans, het bleek een echte kaskraker.

Deze week schoof John Travolta aan bij de Tonight Show van Jimmy Fallon en voor dat we het weten staat Travolta met Fallon op om zijn iconische dansje te doen. Vanavond toch nog maar een keertje Grease kijken!


Views

2k+

IJsland ronselt Nederlandse voetbalfans

Juichen met IJsland?/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 JUN 2018

De populatie van IJsland is kleiner dan die van de stad Utrecht. Niet gek dus dat ze er op zoek zijn naar extra versterkingen voor support. In een filmpje roepen ze Nederlanders dan ook op om zich achter IJsland te scharen.

BEKIJK OOK


Views

600+

video icon
00:00
Foto van 'Johan van Boven'

14 JUN 2018

Straatvoetballertjes hopen dat heel Nederland voor Marokko juicht tijdens het WK

Nu Oranje niet meedoet aan het WK kunnen we voor een ander land juichen tijdens het WK in Rusland? Als het aan de straatvoetballers uit het Rotterdamse Oude Noorden ligt, staat heel Nederland achter Marokko.


Views

2k+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUN 2018

Ook Dombo verfilmd als fraaie live-action versie

Net zoals vele andere Disney-klassiekers gaat Dombo (internationale naam Dumbo) opnieuw naar de bioscoop in een live-action uitvoering. De trailer is inmiddels vrijgegeven en ziet er bijzonder fraai uit.

Dombo verschijnt zoals het er nu naar uitziet 29 maart 2019 op het witte doek. Onder anderen Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green en Alan Arkin vertolken een rol in de film.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Zo zongen Metrolezers zich naar Pinkpop (of niet)video icon
00:00
Foto van 'Erik Jonk'

14 JUN 2018

Zo zongen Metrolezers zich naar Pinkpop (of niet)

Zing je jezelf naar Pinkpop! Dat was onlangs de videoopdracht die Metro z'n lezers en lezeressen gaf. 45 dagkaarten voor het festival hadden we in de aanbieding en dat hebben we geweten. Wat een creativiteit en wat een lef hebben we binnen zien komen.

Geluid aan

Hier zie je een compilatie van inzendingen. Bruno Mars, Lil Kleine, Bløf en Jessie J komen voorbij. Sommige zangers zijn komend weekend blij op Pinkpop, anderen helaas niet. Het aantal kaarten was nu eenmaal niet onbeperkt. Voor wie naar Landgraaf gaat: veel plezier!

BEKIJK OOK


Views

1k+

14 juni - Metro's nieuwsminuut

Camera video14 juni - Metro's nieuwsminuut

Brandweer ter illustratie. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

14 JUN 2018

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.


Views

300+

Vlog Reismeisjes: Surfen is zwaar!video icon
04:41
Likeability of 5
Foto van 'Maartje Hensen'

12 JUN 2018

Vlog Reismeisjes: Surfen is zwaar!

De Reismeisjes nemen een lesje in surfen. Dat gaat heel goed maar het is ook behoorlijk zwaar.


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

1k+