Beeld: ANP

6 excellente docenten op YouTube

Beeld: ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

3 SEP 2017

Hoezo zou je naar school moeten gaan om iets te leren? YouTube is alwetend! Wie iets meer diepgang zoekt dan Enzo Knol die een rotje in zijn hol stopt, één of ander make-up meisje dat haar gezicht onderkliedert of een gamer die… gamet, kan op dit platform prima aan zijn trekken komen. Hier volgen zes middelbare schoolvakken die op een intelligente, moderne, humoristische en toegankelijke wijze aan bod komen op YouTube. Zes kanalen die ergens over gaan!

Maatschappijleer met CPG-Grey

Een Brit met een soft spot voor Nederland. CPG Grey is misschien wel het bekendste educatieve kanaal van YouTube en gaat flink de diepte in. Hij neemt culturen, politieke systemen, tradities en de mensheid an sich onder de loep en bombardeert je in ongekend tempo met een lading feiten waar je U tegen zegt. Wedden dat je iets nieuws leert in zijn filmpje over ons koninkrijk?

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Aardrijkskunde met Geography Now

Het concept van de filmpjes Paul Barbado, aka Barbie, is ongelofelijk eenvoudig. Deze hyperactieve host maakt luchtige uitlegfilmpjes over alle landen op Aarde op alfabetische volgorde. Elke episode bevat vaste onderdelen als landschap, geschiedenis, cultuur, inwoners en relaties met andere landen. Op dit moment is hij bij Ierland, over een paar maanden is Nederland aan de beurt.

Filosofie met Wisecrack

De heren van Wisecrack analyseren televisieseries, films en games vanuit een filosofisch perspectief. Ze passen de hersenspinsels van de grootste denkers in de geschiedenis toe op films als Frozen, Batman en Sprited Away. Daarnaast leggen de filosofen de dubbele bodem bloot van series als Game of Thrones, Rick and Morty en House of Cards. Toegepaste wijsbegeerte, heerlijk!

Geschiedenis met The Great War

Indy Neidell is een Zweed met een ongelofelijk goede radiostem. Elke week neemt hij je mee 100 jaar terug in de tijd. De Eerste Wereldoorlog is veel minder bekend dan de Tweede Wereldoorlog maar daardoor zeker niet minder ingrijpend. Vanuit zijn ‘chair of wisdom’ neemt deze boeiende geschiedenisdocent alles wat er deze week exact een eeuw geleden op de slagvelden gebeurde door.

M&O met Coldfusion

Coldfusion, aka Dagogo Altraide, vertelt over de geschiedenis van de grootste bedrijven op aarde als Google, Starbucks, Samsung en Disney. De verhalen achter deze concerns worden op een vlotte wijze gepresenteerd en laten zien dat de weg naar succes vaak erg hobbelig is. Ook is er ruimte voor de keerzijde. Hoe komt het bijvoorbeeld dat Nokia tegenwoordig niks meer waard is?

Biologie en natuurkunde met Kurzgezagt

Kurzgezagt is als de superdocent die je nooit gehad hebt. Zijn producties gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Naast zijn ongelofelijk sterke uitlegskills worden deze filmpjes op zeer fraaie, moderne wijze geanimeerd. Binnen 5 tot 10 minuten weet je alles over zwarte gaten, de mens, genetica en existentiële vraagstukken. Kan je net doen alsof je vet slim bent wanneer je je vrienden ziet.

Allemaal gezien? Fijn! Kan jij weer fris en slim het nieuwe school/studie/werkjaar in.


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vlog Reismeisjes: Nieuwjaar vieren in Vietnam
Likeability of 5

Camera videoVlog Reismeisjes: Nieuwjaar vieren in Vietnam

Foto van 'Maartje Hensen'

GISTEREN

De Reismeisjes nemen ons in hun nieuwste vlog mee tijdens de viering van het Vietnamese nieuwjaar, ook wel Tet genoemd.

Hoe dat eraan toeging kun je hieronder zien.


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

41

Vlog Ebru: Piloten Transavia hebben recht op staking

Camera videoVlog Ebru: Piloten Transavia hebben recht op staking

Foto van 'Ebru Umar'

19 FEB 2018

Ebru Umar vindt dat de piloten van Transavia alle recht hebben om te staken: „Als piloten goede arbeidsvoorwaarden willen, wat is daar raar aan? Dat willen we allemaal", zo vertelt ze in haar vlog.

Bekijk haar hele vlog hieronder.


Views

41

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Camera videoDe Donorwet is door de Kamer: Wat vinden we daarvan?

Foto van 'metronieuws'

17 FEB 2018

De Eerst Kamer stemde afgelopen week in met de invoering van de nieuwe donorwet, een initiatief van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Gevolg is dat iedere volwassen Nederlander vanaf het jaar 2020 automatisch donor wordt.

De omstreden wet kent veel voor- en tegenstanders. Verslaggever Nathan gaat de meningen peilen van mensen op straat en vraagt een longarts om uitleg.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likedislike
user_1747a6e3bff9778413d85330e571a5c1a03a890a_avataruser_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

45

'We leven nog, dat is het belangrijkste'

Camera video'We leven nog, dat is het belangrijkste'

Metro's Sofie en Kasper leerden tijdens de lancering van Kingdom Come: Deliverance de basis van het zwaardvechten.

Foto van 'Imre Himmelbauer'

17 FEB 2018

De nieuwe game Kingdom Come: Deliverance is op 13 februari op spectaculaire manier gelanceerd. De 'middeleeuwen-sim' werd in Slot Loevestein - geheel passend - in middeleeuwse setting uitgebracht. Metro's Sofie en Kasper gingen er een kijkje nemen en leerden zelfs de basis van het zwaardvechten.

De nieuwe game, die door crowdfunding tot stand is gekomen, probeert in tegenstelling tot games als The Elder Scrolls en The Witcher een realistischer beeld van de middeleeuwen neer te zetten. De game is te krijgen voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

24

Zijn dit de domste inbrekers aller tijden?
Likeability of 5

Camera videoZijn dit de domste inbrekers aller tijden?

Dat gaat fout... / Videostill

Foto van 'Imre Himmelbauer'

16 FEB 2018

Misdaad loont niet. Dat wordt erg vaak gezegd, maar twee inbrekers in de Chinese metropool Shanghai beelden het spreekwoord wel heel goed uit.

De twee komen aan op de 'plaats delict' en beiden zijn bewapend met een flinke baksteen. De ene inbreker probeert van dichtbij de deur open te breken door met de baksteen te slaan, de ander doet met een worp van afstand een poging.

Dat blijkt een flinke fout. De man raakt met zijn worp namelijk niet de deur, maar zijn medeplichtige. Die wordt zo fiks geraakt dat hij op slag bewusteloos is en weggesleept moet worden. De twee zijn een ware internetsensatie en gaan het web over als de „domste inbrekers ooit."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

92

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Camera videoVlog Ebru: DENK en NIDA willen tweespalt veroorzaken

Foto van 'Ebru Umar'

16 FEB 2018

Ebru Umar vindt het ontzettend goed nieuws dat de Nederlandse regering heeft besloten om in april een vertegenwoordiger naar Armenië te sturen om daar de herdenking van de Armeense genocide bij te wonen.

Verder denkt ze dat DENK en NIDA het nieuws aan zullen grijpen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen: „Zij zijn er alleen maar op uit om tweespalt in Nederland te drijven”, stelt ze. Daarmee zouden volgens Umar twee kampen tegenover elkaar komen te staan: „Dit is een typisch onderwerp waardoor de parallelle samenleving naar boven zal komen.”

Bekijk de hele vlog hieronder.


Views

68

Vlog Anouk: Wie is jouw vrouwelijke held?

Camera videoVlog Anouk: Wie is jouw vrouwelijke held?

Foto van 'Anouk Kragtwijk'

15 FEB 2018

Sigrid Kaag, Ireen Wüst, hoe talentvol ook, staan toch in de schaduw van mannen. Vrouwen moeten beter hun best doen om succesvol te zijn, stelt Anouk. Ze wil graag dat vrouwen meer veren in elkaars reet stoppen. Vertel andere vrouwen hoe fantastisch, grappig, slim, mooi, lief, direct, eerlijk ze zijn onder de #mijnvrouwelijkeheldis. Haar held is @Evajinek. Wie is jouw vrouwelijke held?


Views

12