Typisch!

Vrouw heeft seksuele relatie met 15 geesten

"Once you go ghost you never go back" ©ITV

Foto van 'Jelmer Visser'

8 DEC 2017

Dat was zeer bizarre televisie aan de overkant van de Noordzee donderdagochtend. In de Britse ontbijtshow This Morning was Amethyst Realm te gast waar zij openhartig sprak over haar intieme leven. Realm beweert dat zij met vijftien geesten de lakens deelt.

Aan menselijke relaties doet ze al zo'n tien jaar niet meer sinds ze werd betrapt door haar ex tijdens een van haar geestige escapades. Hierop werd de relatie verbroken en de Britse vrouw wil sindsdien alleen nog maar bovennatuurlijke schermutselingen. De presentatoren hadden - uiteraard - een hoop vragen voor Realm.

Openbaringen

Haar eerste ervaring met een geest was volgens haar twaalf jaar geleden, toen zij een bovennatuurlijke aanwezigheid voelde in huis. Terwijl haar man op zakenreis was, besloot ze zich uitdagend te kleden en het spook te verleiden. Hierna volgde een heuse affaire met de gedaante waarbij ook meerdere gegadigden zich meldden. Elke geest voelt uniek, laat Realm weten. „Ze zijn eigenlijk net als met mensen, die voelen ook allemaal anders.”

Realm liet tot slot weten dat het nog te vroeg was voor een kleine, maar dat ze hier in de toekomst wel voor openstaat. Volgens eigen onderzoek moet het mogelijk zijn om een gezinnetje te stichten met haar gasvormige huisgenoten. Toch is ze nog wel op zoek naar de ware. Nieuwsgierig geworden? Check het hele fragment hieronder!

BEKIJK OOK


Views

2k+

Irritante kantoortypes #24: Patty Psychoanalyse

Foto van 'Marike Wouters'

17 NOV 2017

In iedere kantoortuin lopen dezelfde irritante types rond. Collega's waarbij je stilletjes hoopt dat ze heel ongelukkig vast komen te zitten in de draaideur of met hun haar verstrikt raken in het kopieerapparaat. Als dat niet gebeurt, moet je er maar het beste van maken. Hoog tijd dus voor Eerste Hulp bij Irritante Kantoortypes in de rubriek Typisch! Psycholoog en carrièrecoach Roos Woltering staat ons bij met raad en daad.

#24 Patty Psychoanalyse

Patty Psychoanalyse grijpt graag ieder persoonlijk probleem aan om er haar psychologische kennis op los te laten. Als je haar iets vertelt wat je dwars zit, dan word je volledig doorgelicht en krijg je als het meezit een gratis karakteranalyse. Een klaagbui over het conflict met je baas, zal Patty Psychoanalyse rustig uithoren en vervolgens beantwoorden met: ‘En hoe herken je je vader daar dan in?’ Het is goed bedoeld hoor, Patty Psychoanalyse is zeer betrokken en wil jou graag uit je lijden verlossen, maar: 'Wat doet dat met jou?"

Wat zegt het over jou dat jij je ergert aan Patty Psychoanalyse?

Jij leeft liever aan de oppervlakte, gesprekken worden voor jou al snel te zwaar. Hartstikke leuk om te horen hoe het met iemands jeugdtrauma gaat (en dat z’n moeder hem nooit een kus kwam geven voor het slapen), maar kunnen we het daarna alsjeblieft weer hebben over de luchtige dingen van het leven?! Jij durft onderhand niets meer te vertellen in het bijzijn van Patty, omdat er altijd wel een analyse volgt over jouw psychische gesteldheid.

Hoe ga je om met Patty Psychoanalyse?

Geef aan dat je het probleem even wilt behandelen als business case in plaats van een persoonlijk probleem. Het is fijn hoor dat iemand zo betrokken is, maar liever niet zo open en bloot op de werkvloer. Als Patty vraagt: ‘Hoe voel je je daarbij?’, kun je antwoorden: ‘Goed en jij?’

Maar besef je ook dat je er juist lekker gebruik van kunt maken. Als je echt verandering ergens in wilt, is het goed om een onderwerp vast te pakken. Een probleem weg relativeren helpt, maar soms kan een diepgravend gesprek nog veel meer opluchten en helderheid geven. Aangezien deze column geschreven wordt door een psycholoog, kunnen we er toch niet omheen je te adviseren om jezelf af te vragen wat dit over jou zegt, dat je dit moeilijk vindt.

Wat als je zelf een Patty Psychoanalyse bent?

Superfijn dat je altijd de diepte in wilt gaan. Daar ligt ook vaak de kern van het probleem, maar iets grondig analyseren lost niet altijd alles op. Sterker nog: je kan dingen ook groter en heftiger maken dan ze zijn. Soms hebben mensen er meer aan als je er gewoon voor ze bent en een luisterend oor biedt. Een opmerking als: 'het komt wel weer goed’ is vaak ook al genoeg.

BEKIJK OOK


Views

15

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

2k+

Irritante kantoortypes #23: Shockdock Simon

Foto van 'Marike Wouters'

16 NOV 2017

In iedere kantoortuin lopen dezelfde irritante types rond. Collega's waarbij je stilletjes hoopt dat ze heel ongelukkig vast komen te zitten in de draaideur of met hun haar verstrikt raken in het kopieerapparaat. Als dat niet gebeurt, moet je er maar het beste van maken. Hoog tijd dus voor Eerste Hulp bij Irritante Kantoortypes in de rubriek Typisch! Psycholoog en carrièrecoach Roos Woltering staat ons bij met raad en daad.

#23 Shockdock Simon

Shockdock Simon kent geen gêne. Wat jij zelfs liever geheim houdt voor je geliefde, deelt deze collega in geuren en kleuren met de hele werkvloer: "Ik had afgelopen week buikgriep, zo eentje van het hardnekkige soort. Het spoot werkelijk alle kanten op." Wanneer hij collega's kokhalzend ziet vluchten naar de koffieautomaat, verschijnt er een irritant grijns op zijn gezicht. Shockdock Simon heeft niet alleen last van lichamelijke diarree, maar ook van verbale. Hij smult ervan dat anderen niet persé willen weten dat 'het zweet tot in mijn kontnaad stond' of hij bij de dokter even 'flink moest bukken'.

Wat zegt het over jou dat jij je ergert aan Shockdock Simon?

Jij hebt geleerd dat je privéleven niet voor iedereens oren bestemd is. Of je nou echt een beetje preuts bent of volstrekt normaal, jij weet dat er bepaalde woorden zijn die je niet in het openbaar gebruikt. En daar hou je je als volwassene graag aan. En bovendien wil je anderen niet in verlegenheid brengen. Shockeren is niets voor jou, je haalt er geen lol uit. Je krijgt daarentegen al gauw het schaamrood op je kaken als een vrouwelijke collega zegt dat ze ‘even uit haar kipfilé gaat klateren’.

Hoe ga je om met Shockdock Simon?

De beste aanpak voor Shockdock Simon is de tegenval openen. Haal je grofste opmerking van stal en confronteer Simon ermee. Grote kans dat hij dan pas realiseert hoe lomp zijn woorden klinken. Maar als je je daar toe niet wilt verlagen, geef dan aan dat je je echt een beetje ongemakkelijk voelt bij zijn opmerkingen en of het een tandje minder kan.

Wat als je zelf een Shockdock Simon bent?

Op wie wil je precies indruk maken met je vieze praat? Of zit er meer achter die shockerende opmerkingen? Je bent continu je eigen schaamte aan het overschreeuwen. Grappen over seks of je eigen lichaam geven vaak aan dat je hier onzeker over bent. Als je een enorme pukkel op je kin hebt, ga je dat het liefst zelf aan iedereen vertellen. Besef dat het iets kinderachtigs heeft en je anderen in verlegenheid kunt brengen.

BEKIJK OOK


Views

17

Irritante kantoortypes #22: Loes Lipgloss

Foto van 'Marike Wouters'

15 NOV 2017

In iedere kantoortuin lopen dezelfde irritante types rond. Collega's waarbij je stilletjes hoopt dat ze heel ongelukkig vast komen te zitten in de draaideur of met hun haar verstrikt raken in het kopieerapparaat. Als dat niet gebeurt, moet je er maar het beste van maken. Hoog tijd dus voor Eerste Hulp bij Irritante Kantoortypes in de rubriek Typisch! Psycholoog en carrièrecoach Roos Woltering staat ons bij met raad en daad.

#22 Loes Lipgloss

Loes Lipgloss heeft één grote liefde, namelijk: de spiegel. En als er geen spiegel is, dan fungeert een autoraam, de koffieautomaat of het glas van de koeling in de kantine ook prima. Loes Lipgloss heeft elke dag haar volledige make-updoos bij zich en glipt een half uur voorafgaand aan een presentatie de wc in. Naast de wc-momentjes smeert Loes zesmaal daags haar lipglos bij en kent overigens geen schaamte om dat in het openbaar te doen. Op haar bureau prijkt een prachtig spiegeltje waarin ze naast de lippen, ook haar neus, wallen, wenkbrauwen en hairextensions ieder uur een keurige opknapbeurt geeft.

Wat zegt het over jou dat jij je ergert aan Loes Lipgloss?

Jij hebt 101 kwaliteiten en laat je verschijning niet je imago bepalen. Of je nou knap bent of niet, je hebt geleerd dat uiterlijk geen competentie is. Sterker nog, misschien heb je wel geleerd dat je met je uiterlijk bezighouden, een oppervlakkige aangelegenheid is. Je vindt het erg irritant dat Loes voorafgaand aan een presentatie haar make up bijwerkt in plaats van haar aantekeningen nog even doorleest. Maar stiekem kan jij ook best een beetje jaloers zijn op Loes. Want zoals ‘door een ringetje te halen’ Loes eruit ziet, dat lukt jou meestal niet. Nouja, op zaterdag doe jij je best, maar ook dan is je kapsel bij aankomst in de bar al uit de krul geschoten.

Hoe ga je om Loes Lipgloss?

Feit 1: we worden onzeker van knappe mensen. Feit 2: knappe mensen zijn bijna altijd onzeker. Ze hebben namelijk veel te verliezen. Loes is haar hele leven bewondert om haar looks en denkt dat dat ook de enige manier is om credits te krijgen. Met de juiste hakken is tenslotte de helft van het werk al gedaan. Neem Loes Lipgloss serieus als ze zit te zeuren dat ze er echt niet uit ziet en nodig naar de kapper moet. Als jij er met een veel slechter kapsel naast staat, realiseer je dan dat Loes hele hoge eisen aan zichzelf stelt, en alleen de meetlat zo hoog voor zichzelf heeft liggen. Roem haar daarnaast om haar kwaliteiten in plaats van haar uiterlijk. En durf aan haar toe te geven, dat je onzeker wordt van haar goedverzorgde uiterlijk. Als je vervolgens hoort wat ze daarvoor moet doen (lees: om 05:00 opstaan), verdwijnt je jaloersheid waarschijnlijk als sneeuw voor de zon.

Wat als je zelf een Loes Lipgloss bent?

Het is een zegen en tegelijkertijd een vloek om er mooi uit te zien. Je uiterlijk geeft je veel zelfvertrouwen, maar het maakt je ook het meest onzeker. Schoonheid is vergankelijk en hoor je goed bij te houden. Ooit is het idee in jouw hoofd genesteld dat je je succes aan je uiterlijk te danken hebt. Probeer echter eens bij jezelf drie andere competenties te ontdekken waar je minstens net zo goed in bent en probeer daar meer op te vertrouwen. Als je je zelf echt wilt uitdagen, ga dan op zoek naar je eigen lelijkheid en doe een presentatie zonder je haar geföhnd te hebben. Of ga een keer zonder make-up de deur uit naar de supermarkt. Dan zul je zien dat mensen je net zo leuk vinden.

BEKIJK OOK


Views

13

Irritante kantoortypes #21: Barry Bord voor je Kop

Foto van 'Marike Wouters'

14 NOV 2017

In iedere kantoortuin lopen dezelfde irritante types rond. Collega's waarbij je stilletjes hoopt dat ze heel ongelukkig vast komen te zitten in de draaideur of met hun haar verstrikt raken in het kopieerapparaat. Als dat niet gebeurt, moet je er maar het beste van maken. Hoog tijd dus voor Eerste Hulp bij Irritante Kantoortypes in de rubriek Typisch! Psycholoog en carrièrecoach Roos Woltering staat ons bij met raad en daad.

#21 Barry Bord voor je Kop

Of het nou zijn twee honden zijn, de nieuwe kittens, de Frisbee-vereniging of zijn collectie opgezette vlinders, dat maakt voor Barry Bord voor je Kop niet uit. Hij raakt werkelijk nooit uitgepraat over zijn hobby. Heeft hij het afgelopen weekend een strandwandeling met zijn twee honden gemaakt? Dan krijg je maandagochtend een half uur durende slideshow voorgeschoteld van Max en Chico rennend in de branding. Toon je in één foto plotselinge interesse (per ongeluk, het was gewoon een goed gelukte foto), dan grijpt Barry Bord voor je Kop dat moment direct aan om ook zijn hondenarchief van het afgelopen jaar open te trekken. Hij gaat er zelf zo in op, dat signalen van desinteresse niet worden opgepikt. Diepe zuchten, lauwe reacties, je blik afwenden: het mag niet baten. Max en Chico worden, of je het nou wil of niet, ook onderdeel van jouw leven.

Wat zegt het over jou dat jij je ergert aan Barry Bord voor je Kop?

Jij pikt heel makkelijk signalen van een ander op. Iemand hoeft maar een wenkbrauw omhoog te trekken of af te dwalen met zijn blik en jij weet genoeg. Je rondt gelijk je verhaal af, bang om de interesse van de ander te verliezen. Maar je mag zo nu en dan best de ruimte nemen voor je verhaal. Niet om de ander een plezier te doen, maar omdat je het graag wilt vertellen.

Hoe ga je om met Barry Bord voor je Kop?

Je kan proberen uit te vinden waarom hij dit zo fascinerend vindt. Het gaat vaak niet alleen om de kattenplaatjes op zich, maar waar de kattenplaatjes voor staan. Ze geven je collega misschien wel rust, ontroering of afleiding zoals jij dat wellicht ervaart in je yogaklas of wanneer je keihard tegen een tennisbal aanslaat. Als zijn gepassioneerde verhaal te lang duurt, zeg hem dan dat je je concentratie er niet bij kan houden op dit moment, omdat je aan het werk bent. Maar aanval is natuurlijk de allerbeste verdediging. Zorg de volgende keer dat, voordat Barry zijn telefoon met foto’s pakt, jij zelf een fotoslideshow klaar hebt over je nieuw geveinsde hobby, namelijk de inheemse Ndebele stam uit Afrika.

Wat als je zelf een Barry Bord voor je Kop bent?

Wat super tof dat je een passie hebt, en heerlijk dat je er met zoveel enthousiasme over kan vertellen. Realiseer je wel dat jouw hobby niet de hobby is van de ander. Als je alle ins en outs wilt delen, kan je dat beter doen in een groep gelijkgestemden. Realiseer je dat het in een gesprek niet alleen gaat over zenden, maar ook over checken of je boodschap een publiek heeft, dat er graag naar wil luisteren. Probeer je te verdiepen in de ander. Heeft de ander nu tijd voor dit verhaal? Let op de non-verbale signalen die je krijgt terwijl je aan het woord bent.

BEKIJK OOK


Views

12

Irritante kantoortypes #20: Ivo Imago

Foto van 'Marike Wouters'

13 NOV 2017

In iedere kantoortuin lopen dezelfde irritante types rond. Collega's waarbij je stilletjes hoopt dat ze heel ongelukkig vast komen te zitten in de draaideur of met hun haar verstrikt raken in het kopieerapparaat. Als dat niet gebeurt, moet je er maar het beste van maken. Hoog tijd dus voor Eerste Hulp bij Irritante Kantoortypes in de rubriek 'Typisch'. Psycholoog en carrièrecoach Roos Woltering staat ons bij met raad en daad.

#20 Ivo Imago

Ivo Imago laat graag merken wat voor réte-belangrijke telefoongesprekken hij voert. Daarom belt hij altijd het liefst binnen gehoorafstand van zijn collega’s. Hij doet alsof hij even ‘sociaal’ wegloopt van zijn bureau als zijn mobiel gaat, maar ondertussen blijft hij vlak achter je staan bellen. Zijn zinnen geeft hij extra kracht door grootse handbewegingen en wijsneuzerig kantoorjargon (“Nee joh, ik maak de boel wel even smart”). Vervolgens neemt hij uiterst nonchalant weer plaats achter zijn computer en zegt hij: “Ja hoor, in the pocket!” Eerst even zijn succes op Linkedin delen, en ook maar gelijk op Facebook, weten zijn vrienden ook meteen waar er op geproost mag worden dit weekend. Aan het einde van de dag vertrekt hij in zijn glimmende auto, die veel te duur was voor zijn portemonnee, maar wel een goede indruk achterlaat bij de klant.

Wat zegt het over jou dat jij je ergert aan Ivo Imago?

Jouw lijfspreuk is: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Jij gelooft erin dat je krijgt wat je verdient. Jij ergert je aan mensen die zichzelf op hun borst slaan in meetings. Als je maar hard genoeg je best doet, is het niet nodig om je zo te profileren. Jij houdt niet van gebakken lucht en benoemt eerder wat er nog beter kan, dan wat er al perfect is.

Hoe ga je om met Ivo Imago?

Hoe irritant hij ook is, hij leert je wel hoe je je successen moet vieren. Soms is het best slim om dat interessante telefoongesprek binnen gehoorafstand van je leidinggevende te voeren. Ivo Imago is diplomatiek en daardoor eerder top of mind bij de baas, dan jij. En tja, dan ben je nou eenmaal eerder aan de beurt. Realiseer je dat je nog steeds bescheiden kan zijn, als je je successen deelt. Het staat elkaar niet in de weg.

Ivo mag daarentegen wel een tandje minder tof doen. Vraag hem eens een keer wat er de volgende keer beter kan in zijn project, daarmee dwing je hem om een keer een verbeterpunt te delen in plaats van alleen maar successen. Als hij vervolgens iets negatiefs durft te delen, beloon hem dan door hem te complimenteren met het feit dat hij zo goed weet waar zijn ontwikkelpunten zitten.

Ben je zelf een Ivo Imago?

Het is heel goed dat jij je successen viert, dat zouden meer mensen moeten doen. Maar bescheidenheid siert de mens. Als je nooit iets deelt wat minder goed gaat, geloven mensen je op een gegeven moment niet meer. Bedenk waarom je het nodig hebt, dat iedereen hoort wat voor waanzinnig intelligente telefoongesprekken je dagelijks voert. Ben je stiekem bang dat anderen je niet succesvol vinden? Of heb je het nodig om jezelf te overtuigen van je kunnen? Bespreek de komende weken eens met een collega iets waarin je ontzettend gefaald hebt en wat je daarvan geleerd hebt. Van falen leren we meer dan van dingen die goed gaan.

Deel dit bericht met iemand die Ivo Imago ook kent!

BEKIJK OOK


Views

33

Irritante kantoortypes #19: Brave Barbara

Foto van 'Marike Wouters'

10 NOV 2017

In iedere kantoortuin lopen dezelfde irritante types rond. Collega's waarbij je stilletjes hoopt dat ze heel ongelukkig vast komen te zitten in de draaideur of met hun haar verstrikt raken in het kopieerapparaat. Als dat niet gebeurt, moet je er maar het beste van maken. Hoog tijd dus voor Eerste Hulp bij Irritante Kantoortypes in de rubriek 'Typisch'. Psycholoog en carrièrecoach Roos Woltering staat ons bij met raad en daad.

#19 Brave Barbara

Het huisreglement van kantoor is Brave Barbara’s bijbel. Haar bureau is altijd netjes opgeruimd. Broodkruimeltjes veegt ze in de prullenbak (tegen de muizen) en documenten zitten geordend op alfabet in haar la. Ze heeft niet stiekem een eigen waterkoker of Nespresso-apparaat op haar bureau staan - in tegenstelling tot veel andere collega’s - want dat is erg brandgevaarlijk. Maar niemand die haar manifest daarover gelezen heeft. Net als de notulen overigens. Als Brave Barbara jou bij het kopieerapparaat betrapt op het uitprinten van twintig concerttickets, schrikt ze zich een ongeluk en moet ze minstens twee dagen bijkomen van dit ernstige delict.

Wat zegt het over jou dat jij je ergert aan Brave Barbara?

Jij kleurt maar al te graag buiten de lijntjes. Voor jou bestaat het leven niet alleen uit regels en procedures. Ook jij hebt eerlijkheid hoog in het vaandel zitten, maar een pak printpapier mee naar huis nemen zie jij niet als jatten. Dat is gewoon een secundaire arbeidsvoorwaarde. We wachten ten slotte toch ook niet met z’n allen voor een rood stoplicht als er niets aankomt. Je kunt echt wel zelf nadenken of iets kan of niet. Dat heet inschattingsvermogen.

Hoe ga je om met Brave Barbara?

Waardeer Barbara om haar braafheid. Tenslotte redt ze jou in de vergadering, omdat zij als enige wél, namens het team, met een aantal ideeën komt waar de manager om gevraagd had. Maar je mag haar ook best wel eens uitdagen om de braafheid wat te laten vieren. Probeer haar eens wat losser te krijgen door een leuke brainstorm met haar te organiseren. En communiceer het als je misschien iets later bent. Zij zit er namelijk al tien minuten van tevoren. Leg haar uit dat je net zo gemotiveerd bent als zij, maar er minder voor gemaakt bent alles volgens de regeltjes te doen. Ga het gesprek aan hoe je elkaar daar het beste in kan vinden.

Wat als je zelf een Brave Barbara bent?

Het is ontzettend fijn dat jij betrouwbaarheid op je voorhoofd getatoeëerd hebt staan. Maar realiseer je dat braafheid niet altijd samengaat met stoutheid. Wanneer ben jij het stoute meisje in jezelf verloren? En wat zou er kunnen gebeuren als je een keer uit de band springt? De mooiste momenten ontstaan vaak als je de teugels af en toe laat vieren. Als je je altijd strak aan de regels houdt, is er weinig ruimte voor spontaniteit.

Deel dit bericht met iemand die Brave Barbara ook kent!

BEKIJK OOK


Views

33