Jelmer Visser
Jelmer Visser Opinie 10 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Man doet bommelding om onder rekening uit te komen

Barry Clapperton bedacht een wel zeer creatieve manier om zijn rekening bij een lunchroom in Pittsburgh niet te hoeven betalen. Door het doen van een valse bommelding dacht de dronken Amerikaan iedereen om de tuin te leiden zodat hij gratis kon lunchen.

Volgens de politie zou de man door een vriend zijn overtuigd om de bommelding te doen, dit meldt WPXI-news.

Artikel gaat onder de foto verder.

Mugshot van de verdachte

Een man met een plan

De Pittsburgher probeerde al meerdere keren weg te komen uit het restaurant waarvan hij de rekening niet kon betalen. De politie werd gebeld en hield de man staande. Toen een vriend van Clapperton alsnog het openstaande bedrag kon betalen, stonden de agenten op het punt hem vrij te laten. Dit veranderde toen de bommelding binnenkwam bij een naburig restaurant die vals bleek te zijn. Sterker nog: andere agenten hadden de verdachte de melding zelf zien maken vlak voor hij de sandwichbar binnenging. Bij het horen van deze beschuldiging sloeg de Amerikaan op de vlucht.

Na een achtervolging werd hij getaserd en ingesloten. De politie was overduidelijk niet gecharmeerd zijn actie. Clapperton is aangeklaagd voor bedreiging met massavernietingswapens, openbaar dronkenschap, identiteitsfraude, bedreiging met een terroristisch motief en vluchten van de plaats delict. De verdachte bekende de valse bommelding direct.

Getuigen zeggen dat hij extra vlees bestelde op zijn sandwich die uiteindelijk toch betaald is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.