Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 12 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Een Huis Vol-kijkers onder indruk van hardlopende Gerdien

Een groot gezin draaiende houden is een grote uitdaging, weten kijkers van het programma Een Huis Vol inmiddels. Iedereen op tijd en veilig op de plek van bestemming krijgen, lijkt een hels karwei. Dat moeder Gerdien dat lukte en er ook nog een hardloopwedstrijd van tien kilometer aan vastknoopte, dwingt respect af bij de kijkers.

Bij een groot gezin verloopt alles nu eenmaal wat chaotischer dan bij kleine gezinnen. Eerder kregen kijkers van Een Huis Vol behoorlijk stress van de kampeervakantie van de familie Blom. En deze week zorgde het klustafereel bij de familie Cudogham ook voor hilariteit bij het publiek, toen vader Iven dwars door de muur heen boorde.

Chaos onderweg in Een Huis Vol

Gisteravond zorgde een atletiekwedstrijd bij de familie Blom in Een Huis Vol voor de chaos. Op het moment van vertrekken wordt er nog gewerkt aan een spandoek. Iedereen gevoed en aangekleed in de auto krijgen, is al een marathon op zich. Als de familie dan ook nog eens in een lange file komt te staan en de navigatie verkeerd staat ingesteld, lijkt alles in de soep te lopen.

Toch mogen Gideon en Julian nog deelnemen en beginnen ze voortvarend aan hun 1600 meter. Gerdien heeft nauwelijks tijd om uit te hijgen van de expeditie naar de atletiekbaan, want ze moet zelf ook van start. De tien kilometer wacht op haar.

Applaus bij de finish

Met vier van haar kinderen rent ze de tien kilometer en ze haalt na een uur en zestien minuten onder flink applaus de finishlijn. „Ik ben de allerlaatste. Maar voor tien kilometer, ik ben best wel blij. Ook al ben ik dan de laatste”, zei ze in Een Huis Vol.

En ook haar man Maarten is trots op haar. „Het ging ook niet om als eerste eindigen. Maar het was meer: ik heb een doel, die tien kilometer. En dan is het super leuk als je dat kunt halen.”

En ook kijkers vonden de prestatie van Gerdien bewonderenswaardig.

Geen tasjesdieven of zakkenrollers: dit is straatroof anno 2024

Noa Vahle en Suzanne Schulting krijgen de slappe lach in De Oranjewinter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties