Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 13 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Lovende woorden voor déze afvaller in Stars on Stage: ‘Soms moet je schattige diertjes uit hun lijden verlossen’

Na de aftrap van de allereerste aflevering van het hoe-maken-we-van-BN’ers-musicalsterren-programma Stars on Stage, is de tweede aflevering gisteravond de revue gepasseerd. Wie gooit hoge ogen en wie moet het podium verlaten?

Vorige week was de jury onder de indruk van Emma Heesters, Glen Faria en Michel Mulder. Onderaan belandden Sylvia Geersen en John de Bever, waarna laatstgenoemde huiswaarts moest keren.

Stars on Stage

Inmiddels hebben de deelnemers – na hun prestaties van vorige week – aardig kennisgemaakt met de wereld van musicals. Deze week treden ze weer op, ieder met een andere musical. Naast de recensenten Paul de Leeuw en Albert Verlinde, zitten deze keer Soy Kroon en Brigitte Heitzer in de jury.

Lisa Loeb trapt Stars on Stage deze keer af, en wel als Elsa van Frozen. „Ze gooit het helemaal over een andere boeg”, aldus presentatoren Jamai Loman en Buddy Vedder. Na haar optreden zegt Loeb: „Ik dacht heel even dat de bevalling begonnen was. Het is wel anders zingen zo. Dus ik dacht ik kies een makkelijk lied.”

Alle verwachtingen overtroffen

Verlinde is te spreken over haar optreden. „Je overtreft de verwachtingen. Want jeetje, wat een ingewikkeld lied is dit.” Van ieder jurylid krijgt Loeb 4 van de 5 sterren.

Dan laat Susanna Klibansky zich niet zomaar uit het veld slaan in Stars on Stage. Na haar performance krijgt ze in totaal 15 sterren. „Van mij krijg je er vier, omdat ik weet dat je daarvan geprikkeld raakt”, lacht Paul de Leeuw. Daarna is het aan Gerard Joling, met een optreden uit de musical Miss Saigon. „Ik verrekte van de zenuwen, maar het is een mooi lied om te zingen”, aldus Joling na afloop.

‘Ik dacht dat het niet erger kon’

De jury heeft heel wat aan te merken op Joling. „Je moet meer spelen, minder harkerig zijn”, is het advies van Heitzer. „Het was gewoon niet goed”, vult De Leeuw aan. Joling moet het doen met 9 sterren in totaal.

Of Sylvia Geersen deze week de jury beter weet in te pakken met haar optreden van Burlesque? „Ik vond dit erger”, aldus De Leeuw. Geersen schrikt: „Ik dacht dat het niet erger kon.” Geersen krijgt daarom 8 sterren van de jury.

Top-scorende deelnemers

Dan is het in Stars on Stage aan Glen Faria met een optreden uit Les Misérables. Hij krijgt 18 sterren. „Je pakt ‘m weer,” aldus Verlinde. „Maar ik wil wel meer van je zien. Een andere rol.” Na Faria zet Michel Mulder een show op. „Dit was echt spannend, maar ik ging echt lekker”, aldus Mulder.

Volgens Verlinde heeft Mulder het „fantastisch” gedaan. Uiteindelijk heeft hij volgens de jury 16 sterren verdiend. Dan blijft Emma Heesters als laatste over. Ze vertolkt een lied uit de musical Evita. Wat overblijft zijn uitsluitend lovende woorden voor het optreden van Heesters. Ze eindigt op de eerste plaats met 20 sterren.

‘Was te verwachten, maar toch jammer’

Maar helaas moet iemand Stars on Stage verlaten. Deze week is dat Sylvia Geersen, na een ‘final curtain’ tussen haarzelf en Joling, waar Geersen totaal geen zin in had. „Ik moet tegen Gerard Joling gaan zingen. Dit is mijn ondergang.” Kijkers begrijpen waarom ze weg moet, maar hebben enorm genoten van haar deelname.

Stars On Stage terugkijken kan via Videoland.

Ooit juichten Groningen en heel Nederland nog om de vondst van aardgas

Een Huis Vol-kijkers onder indruk van hardlopende Gerdien

Noa Vahle en Suzanne Schulting krijgen de slappe lach in De Oranjewinter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties