Madelon de Goffau
Madelon de Goffau Televisie 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers DNA Singers storen zich aan nieuw element in show: ‘Stop daarmee’

In het nieuwe seizoen van DNA Singers ontstaat veel commotie over een nieuw onderdeel in de show. Mensen uit het publiek zijn uitgerust met een microfoontje en kunnen zo live commentaar geven. De kijkers zien het element liever gisteren dan vandaag verdwijnen.

Verbazing alom bij kijkers van het programma DNA Singers. Commentaar komt namelijk niet alleen bij de spelteams vandaan, maar ook vanuit het publiek. En dat valt niet in de smaak.

Familie centraal in DNA Singers

In DNA Singers treden familieleden van bekende Nederlandse artiesten op. Twee teams, onder leiding van Jeroen van Koningsbrugge en Jaap Reesema,  moeten raden van wie de onbekende op het podium familie is. Vorig jaar was het publiek diep geraakt door het optreden van de dochter van Ben Cramer.

Gisteravond bestonden de teams uit Jaap Reesema en Loiza Lamers en Jeroen van Koningsbrugge en Nicollette Kluijver. Terwijl die vier met elkaar in conclaaf zijn van wie de artiest op het podium familie is, gaat de camera plotseling naar twee willekeurige vrouwen. „Geen idee wie het is”, zeggen ze tegen elkaar over de optredende artiest.

Als kijker heb je geen idee naar wie of wat je kijkt en denk je haast dat het een foutje in de productie is. Maar dan herhaalt het zich bij de volgende optredens.

Spelonderdeel na twee afleveringen terug

Het commentaar vanuit het publiek blijkt een nieuw toegevoegd spelelement te zijn. In de eerste aflevering van DNA Singers zat het ook al, maar in de tweede aflevering leek het eruit te zijn gehaald. Bij de derde aflevering is het toch weer toegevoegd. Tot irritatie van veel kijkers. Massaal deelden ze hun ongenoegen op X.

„Stop met die onzin”, reageert iemand. „Ik erger me kapot”, zegt een ander.

De microfoontjes zaten vorig jaar ook al in de uitzendingen van Hollands Got Talent. Ook toen viel het al niet in de smaak bij de kijkers en werd er al opgeroepen zo snel mogelijk met het spelonderdeel te stoppen.

Publiek lyrisch over zangkwaliteit in Beste Zangers: ‘Ongelofelijk genoten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties