Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 6 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Tafelgast maakt excuses naar publiek na ‘onhandige’ uitspraak in eerste aflevering Marcel & Gijs: ‘Dit kan niet’

Gisteravond was de eerste aflevering van Marcel & Gijs te zien op SBS6 en dat leverde direct een klein relletje op. In de veelbesproken talkshow, die deze zomer Vandaag Inside vervangt, werden een aantal pittige uitspraken gedaan. De meest opvallende uitspraak kwam misschien wel van VVD’er Thierry Aartsen, die er te gast was. Ook Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman schrokken ervan. „Dit kan niet.”

De VVD’er zat in de talkshow om te praten over de asielproblematiek. Hij vindt dat er genoeg oplossingen te bedenken zijn om de stroom asielzoekers naar Nederland af te remmen. Maar als Marcel van Roosmalen aan hem vraagt wat er dan allemaal ‘in dat pakket maatregelen’ zit, wil de VVD’er daar in eerste instantie niet op antwoorden. „Dan gaan we heel technisch worden. Ik weet niet of dat voor het SBS-publiek geschikt is”, sneerde hij.

Het zijn gevoelige uitspraken, want over het SBS-publiek wordt regelmatig lacherig gedaan. Het publiek zou volgens sommigen niet uit de meest intelligente mensen bestaan.

Tafelgast maakt excuses: ‘Dit was een onhandige uitspraak van mij’

„Nou, nou, nou”, reageerde Jan Slagter, die ook te gast was in het programma, direct na de uitspraken van Thierry Aartsen. Ook Gijs Groenteman reageerde ontstemd: „U moet het SBS-publiek hier niet bij gaan halen, meneer Aartsen. Dat doen wij ook niet. Nee, dit kan niet”, zei hij tegen de VVD’er.

Kort na de uitzending kwam de politicus op Twitter terug op zijn uitspraak. „Als vaste SBS6-kijker zou ik uiteraard nooit mijn medekijkers willen beledigen”, reageerde hij. „Dit was een onhandige uitspraak van mij bij Marcel & Gijs die ik niet zo heb bedoeld.”

Marcel en Gijs komen terug op ruzie met tafelgast Jan Slagter

Tussen Jan Slagter en de twee presentatoren Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen ging het er verzoenender aan toe. Zo zei Groenteman dat hij het fijn vindt dat de drie inmiddels ‘de vredespijp roken’. De presentatoren hadden een tijdje mot met Jan Slagter, nadat ze in hun NPO 3-programma Media Inside soms grapjes maakten over de Omroep MAX-baas.

Die begonnen nadat Slagter na een toezegging om aan te schuiven in die show had afgezegd. Vervolgens werden geregeld grapjes gemaakt over Slagter en werd hij keer op keer uitgenodigd. Nadat Groenteman in de eerste uitzending van de tijdelijke talkshow aangaf het fijn te vinden dat het drietal ‘de vredespijp’ rookt, antwoordde Slagter: „Zo is het.”

De zenderbaas liet weten dat „er weleens wat geweest is in het verleden” tussen hem en de presentatoren. Op de vraag waarom Slagter toch is gekomen, antwoordde hij: „Ik dacht: ik ga gewoon, kan mij het schelen.”

Johan Derksen is lovend: ‘Ik ben een trouwe kijker’

Johan Derksen, met wie de twee de laatste tijd ook in een ruzie waren beland, zegt dat hij „met een glimlach heeft zitten kijken” naar de eerste aflevering van de pop-up show. Dat zei de besnorde analist gisteravond na de eerste aflevering tegen Shownieuws. „Ik was al eerder een fan van ze, want ik heb ook als eerste gezegd binnen Talpa: die moet je binnenhalen”, zei Derksen.

„Maar de mensen die er verstand van hebben die dachten dat ze niet bij Talpa zouden passen, maar dat blijkt een misvatting.” De presentator denkt dat ze het gaan redden. „Want ze doen waar ze goed in zijn.” De volgende aflevering van Marcel & Gijs volgt hij ook graag, laat Johan Derksen weten. „Ik ben een trouwe kijker.”

Nieuwe talkshow Marcel & Gijs trekt minder kijkers dan Vandaag Inside

Er keken gisteravond zo’n 611.000 kijkers naar de talkshow. Daarmee is het programma terug te vinden op de twaalfde plek in de lijst van best bekeken programma’s van gisteren. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Naar de voorlopig laatste aflevering van Vandaag Inside keken vrijdagavond nog een kleine 1,1 miljoen mensen op SBS6. In augustus komen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen terug met hun dagelijkse praatprogramma, waar doorgaans zo’n 900.000 mensen naar kijken. Voorlopig nemen ‘Marcel & Gijs’ dus waar. Begin juli neemt Hèléne Hendriks het stokje over met De Oranjezomer. In dat programma zal het veel gaan over het WK vrouwenvoetbal.

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman vervangen VI-trio en daar vindt men iets van: ‘fantastisch’ tot ‘tenenkrommend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.