Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 8 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Suzan & Freek krijgen black-out bij Jinek: ‘Weet niet meer hoe ik moet beginnen’

Het maakt niet uit hoe ervaren je bent, een optreden op televisie blijft spannend. Dat bleek gisteravond tijdens de uitzending van Jinek. Suzan Stortelder, bekend van het muzikale duo Suzan & Freek, bleek plotseling de tekst van een nummer vergeten te zijn en dat zorgde voor hilariteit tijdens de uitzending.

Suzan & Freek hebben een nieuwe single en om die te promoten zaten ze gisteravond aan tafel bij Eva Jinek (waar Max Verstappen er onlangs van langs kreeg). Ook zong het duo stukjes van andere hits, waaronder het nummer Goud. Ze zitten er al helemaal klaar voor, maar als de eerste noten klinken, blijkt dat er iets niet helemaal goed gaat. Terwijl Freek wil beginnen met zingen, zit Suzan verstijfd op haar kruk. Wat blijkt: ze is de tekst kwijt.

‘Vandaag nog, jongens!’

Om zijn vriendin uit de brand te helpen, besluit Freek maar gewoon eerlijk te zijn. „We zitten elkaar aan te kijken van: wat gaan we doen?!”, zegt hij in de hoop het ijs te breken. Suzan barst in lachen uit, terwijl Eva Jinek er nog een schepje bovenop doet. „Vandaag nog, jongens!”, roept ze.

Maar nog steeds daagt het niet bij Suzan. „Goud”, zegt Freek in een poging haar te herinneren aan welk nummer ze zouden spelen. „Ja, ik weet niet meer hoe ik moet beginnen”, antwoordt Suzan. Freek besluit vervolgens om het nummer maar gewoon in te zetten en dat helpt: kort daarna valt ook het kwartje bij Suzan. „Zo ziet een brain-freeze er dus uit!”, roept Freek gekscherend.

Alles moet perfect

Hoewel ze er tijdens de uitzending wel om kan lachen, blijkt dat Suzan zich toch behoorlijk schaamt. In een bericht op Instagram geeft ze toe: „Toen ik thuis kwam, dacht ik: ik hoop maar dat niemand het gezien heeft, want ik schaamde me. Stom eigenlijk, dat we met z’n allen het gevoel hebben dat alles perfect moet gaan.”

Hoewel Suzan & Freek de ene na de andere hit scoren, blijft optreden spannend. „Toen ik vroeger op school zat, was ik zo iemand die de hele les dacht: als ik maar niet de beurt krijg zo. Een presentatie geven of nog erger: een volle (school)kantine inlopen op zoek naar je vriendinnen, met alle ogen die op je gericht zijn en het complete ongemak dat ik dan kon ervaren. Gisteravond was ik opeens weer dat meisje in die volle aula. Ik had even géén idee wat ik hier kwam doen, welke tekst ik moest gaan zingen en of ik nou Suzan of Freek was. Ik lachte het weg, maar in m’n hoofd was ik in volledige paniek.”

Lieve reacties op optreden Suzan & Freek

Op haar post krijgt de zangeres veel lieve reacties. „Mooi dat je dit deelt. Zulke moment zijn heel menselijk, iedereen heeft weleens een ‘Suzan-momentje!”, reageert iemand. Een ander schrijft: „Je bent een held! Als meer mensen een kwetsbaarheid zouden laten zien of horen, maakten we het voor onszelf en de ander zoveel makkelijker.”

Je kunt de uitzending van Jinek terugkijken via RTLXL.

Geraldine Kemper in Boerderij Van Dorst voor het eerst open over overleden vader: ‘Hij was verslaafd’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.