Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 15 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Marcel en Gijs noemen John de Mol ‘soort Sinterklaas’, kijkers zijn vooral gefocust op bierdrinkende Roos Moggré

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zitten tijdelijk op de plek van de VI-heren en daar zijn ze John de Mol heel dankbaar voor, zo blijkt uit de aflevering van gisteravond. Ook was ‘vriendin van de show’ Roos Moggré te gast bij Marcel & Gijs. Zij vertelde daar onder andere een opmerkelijk verhaal over zwangerschapsdiscriminatie, maar kijkers valt het vooral op hoe snel ze de goudgele rakkers wegtikt.

Moggré presenteerde onder andere NOS Jeugdjournaal en Goedemorgen Nederland. Tegenwoordig is ze een van de gezichten van EenVandaag.

Marcel en Gijs over John de Mol

De drie babbelen over het feit dat John de Mol in het gelijk is gesteld in de ‘Roddelpraat-zaak’. De Roddelpraat-heren beweerden dat De Mol getuigen in de mishandelingzaak rondom zijn zoon Johnny de Mol zou hebben omgekocht, waarna de mediamagnaat hen voor de rechter sleepte. „Zoiets zou hij nooit doen”, zegt Groenteman. Van Roosmalen doet er nog een schepje bovenop. „Het is een geweldige kerel. Ze moesten eens weten hoe hij echt in elkaar zit. Dit is het laatste wat hij zou doen.”

Saillant detail: Van Roosmalen en Groenteman hebben De Mol nog nooit gezien. „Hij hangt als een soort geestverschijning in dit gebouw, maar je krijgt ‘m nooit te zien. Je voelt zijn warme vaderlijke uitstraling wel de hele tijd overal”, zegt Groenteman met gevoel voor sarcasme. „Het is geweldig. Je voelt het ook op de bankrekening: hij is weer langs geweest”, aldus Roosmalen, tot hilariteit van het publiek. „Een soort Sinterklaas: je weet niet of hij bestaat, maar je voelt zijn aanwezigheid toch”, zegt Groenteman tot slot.

Roos Moggré bij Marcel & Gijs

Tafelgast Moggré kreeg bij haar eerste baan te maken met zwangerschapsdiscriminatie, zo vertelt ze in de aflevering. „Ik stond toen niet in het rooster na mijn zwangerschap, dus ik vroeg ik of nog terugkwam. Ik had een tijdelijk contract. Toen zei hij: ‘Ja, als jouw kind zwaar gehandicapt is, is het voor mij ook een soort risico.'”

Van Roosmalen en Groenteman proberen te vissen naar de omroep waarbij dit plaatsvond. „Bij het Jeugdjournaal?”, gokt Groenteman. Maar Moggré houdt haar kaken stijf op elkaar. „Een van de omroepen”, verklapt ze alleen. Het is wel typisch Jeugdjournaal-gedrag”, grapt Van Roosmalen. „Ze zijn wel vriendelijk en er spelen zich daar geen misstanden af, maar ze houden wel even een slag om de arm of het wel een gehandicapt kind wordt. Dat willen ze wel even weten van tevoren.”

Moggré vindt het een serieuze zaak. „We kunnen er wel om lachen, maar ik vind het wel bizar dat het daar niet geregeld is. Zwangerschapsdiscriminatie gebeurt dus nog steeds. De helft van de werkende vrouwen heeft er mee te maken. Ik was toen wel redelijk van mijn à propos. Ik heb wel gezegd dat het belachelijk was.”

Twitter over bierdrinkende Moggré

Het valt twitteraars vooral op dat Moggré in een rap tempo de biertjes achterover slaat. „Vrouwen die gewoon vlot bier weg drinken altijd gezellig en +1″, schrijft een kijker. Er wordt volop vanaf de bank meegeleefd als haar glas leeg is. „Geef Roos Moggré eens ff een biertje jongens, ze staat al een paar minuten droog.” Er is zelfs een poging om de de hashtag #meerbiervoorRoos te introduceren.

Je kunt Marcel & Gijs terugkijken via KIJK.

Hoe veilig is het gebruik van zelfbruiner? Dit zegt een expert erover

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.