Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 22 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Plannen van emotionele Numidia vallen in het water tijdens Perfecte Plaatje: ‘Het werkt gewoon niet’

De finalisten van Het Perfecte Plaatje op Reis zijn bekend. Gisteravond namen de amateurfotografen het in Zuid-Afrika opnieuw tegen elkaar op in de hoop een finaleplaats te veroveren en dat blijkt voor sommige deelnemers een emotionele rollercoaster.

De drie kandidaten, Rick Brandsteder, Numidia el Morabet en Leonie ter Braak, kregen deze week de opdracht een documentaire foto te maken, die de ‘Ubuntu’-filosofie (humanistische filosofie uit het zuidelijke deel van Afrika, red.) in beeld bracht. Ook moesten de hobbyfotografen zich wagen aan het maken van trouwfoto’s voor een onlangs getrouwd koppel.

Foto’s blijken overbelicht

Vooral de tweede shoot gaat niet iedereen even makkelijk af. Het wordt zangeres Numidia even te veel wanneer blijkt dat haar plannen voor de shoot in het water vallen. Het licht komt van de verkeerde kant, waardoor de foto’s die ze op de gekozen locatie maakt overbelicht uitpakken. „Je hebt dan een plan, maar je ziet gewoon dat er iets fout gaat. Het werkt gewoon niet”, zegt een gefrustreerde Numidia.

Als het op een nieuwe plek nog steeds niet lukt om het perfecte plaatje te schieten, wordt het haar te kwaad. Numidia heeft haar verlies als genomen („Ik ben ver gekomen, maar het is gewoon klaar.”) als presentator Tijl Beckand haar te hulp schiet en haar komt troosten. „Je staat met één been in de finale. Adem even diep in”, zegt hij.

Numidia moet Perfecte Plaatje op Reis verlaten

Na de troostende woorden van Tijl lukt het haar om zich te herpakken en weet Numidia de shoot toch nog goed af te sluiten. Helaas was het niet genoeg om de finale te bereiken want met een 6,5 als eindcijfer trekt Numidia aan het kortste eind en moet ze programma op de valreep verlaten.

Dankbaar maar emotioneel neemt ze afscheid van de andere kandidaten. „Ik ben zo’n emotioneel wrak”, roept Numidia lachend en huilend tegelijk. „Je hebt ons hart gesloten en nu kun je eindelijk ontspannen”, spreekt Tijl haar toe.

Volgende week nemen Rick Brandsteder en Leonie ter Braak het tegen elkaar op in de finale van Het Perfecte Plaatje op Reis. Dan wordt bekend wie er met de titel vandoor gaat.

Emotionele S10 vertelt over crisisopname in Boerderij Van Dorst, kijkers diep onder de indruk

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.