Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 2 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak-kijkers niet te spreken over dreigende Wim: ‘Je zit echt fout’

Het is vandaag de beurt aan de 62-jarige Wim en keukenboer Rinus in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Wim heeft het afgelopen jaar zijn bungalow in Hoogeveen volledig omgebouwd naar zijn smaak. Althans, alles behalve de gloednieuwe designkeuken. Hoe hij zijn droomkeuken voor ogen had, was echter niet hoe het in werkelijkheid uitpakte. Maar Rinus vindt dat hij Wim een prima keuken heeft verkocht. De twee komen er niet uit en schakelen Mr. Frank Visser Doet Uitspraak in.

„Ik doe altijd 200 procent mijn best om de klant tevreden te stellen, maar deze klant is niet tevreden te krijgen”, zegt keukenboer Rinus. „Hoe je het ook doet, niks is goed.” Beide partijen zijn klaar met de discussie en willen dat er een oplossing komt, zodat ze het voorgoed kunnen afsluiten. De keuken is volgens Wim het lelijkste onderdeel in het hele huis. „We wilden veel ruimte hebben en wat kregen we: weinig ruimte en kleine lades”, legt Wim uit. De kruidenbusjes die hij gebruikt, passen niet in de lades. Daarnaast zitten sommige plinten los en zou de kleur van het keukenblad niet kloppen. „Maar even hè: je bent er toch zelf bij geweest toen je de keuken kocht? En de verkoper kan er niets aan doen dat jij te kleine laatjes koopt?”, twittert een kijker van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak.

Wim bedreigt keukenboer Rinus

De keuken is voor velen een belangrijke plek in huis: je kookt er, drinkt er een kopje koffie en het is de plek om je dag te bespreken tijdens het avondeten. Voor Wim is het echter een „doorn in het oog.” De gloednieuwe keuken kostte hem 10.000 euro en dat is een hoog bedrag voor iets waar je je dood aan ergert. Beiden zouden de keuken niet verkocht en gekocht hebben als ze de tijd terug konden draaien.

De twee komen er niet uit, dus het is tijd om samen met Mr. Frank Visser tot een besluit te komen. Viktor, de presentator van het programma, vraagt aan Wim wat hij het liefste zou willen. „Ik zou graag een hele nieuwe keuken willen, die wordt betaald door derden en meneer Rinus”, zegt Wim. De keukenboer wil dat Wim alle negatieve recensies, die hij online heeft verspreid, verwijderd en rectificeert. Wim heeft het niet alleen bij nare recensies gelaten, maar hij heeft Rinus ook bedreigd.

Uitkomst in Mr Frank Visser Doet Uitspraak

De keukenboer heeft een telefoongesprek opgenomen tussen Wim en zichzelf. Daarin krijg je te horen dat Wim hem bedreigd: „Ik weet je godverdomme te vinden.” Wim geeft tijdens de rechtszitting in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak toe dat hij deze woorden gezegd heeft. „Hij haalt het bloed onder mijn nagels vandaan”, zegt Wim. Visser besluit dat Wim de negatieve recensies over Rinus en zijn bedrijf binnen 48 uur moet verwijderen, anders ontvangt hij een boete van 5000 euro. Daarnaast krijgt hij geen nieuwe keuken en moet Rinus de opgeleverde keuken binnen zes weken af laten maken door een andere monteur in dienst. Wim moet bovenop het verwijderen van de reacties ook 116,69 euro schade betalen aan Rinus voor een achterblad.

Sommige kijkers staan achter de keukenboer. Ze vinden dat Wim niet goed te werk is gegaan en vinden de negatieve berichten en de bedreiging te ver gaan. Wim had de keuken voor het plaatsen nog nooit gezien. „Kopen zonder kijken is een ander programma, kerel”, twittert een kijker. Ze vinden dat Wim in deze situatie fout zit.

Kijk hier de hele aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak.

Massazaaddonor en vader van zo’n 600 kinderen bij Jinek: ‘Ik zie daar geen gevaar in’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.