Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 9 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Bridget Maasland gaat ver buiten comfortzone in Secret Duets: ‘Ging nog slechter dan ik hoopte’

Niemand minder dan Bridget Maasland dook gisteren op in tv-programma Secret Duets. Toch iemand die zo’n beetje iedereen wel kent, zou je zeggen, maar de panelleden blijken de grootste moeite te hebben met ontrafelen wie er achter de stem schuilgaat.

In deze muzikale spelshow weten de zangers niet met wie zij een duet zingen, omdat ze worden gescheiden door een muur. Het is aan de panelleden om te raden wie er bij de stem hoort. Het panel van dienst bestaat deze keer uit Dave von Raven, Soy Kroon, Jeroen van der Boom en Emma Heesters. Jamai Loman praat de show aan elkaar.

Bridget Maasland in Secret Duets

Maasland zingt Flowers van Miley Cyrus samen met Heesters, die na het eerste deel van het duet nog werkelijk geen idee heeft. „Het is een vrouw. Dit vind ik altijd lullig om te zeggen, maar ik denk dat ze niet heel ervaren is met zingen. Ik denk dat ze mijn leeftijd is, rond de 27 jaar.”

Na het tweede deel van het duet is ze niet veel wijzer geworden. Ook de panelleden zijn allesbehalve zeker. Alleen Van der Boom denkt het te weten. „Voor camera’s is deze dame niet bang. Ze staat al dertig jaar voor de camera”, hint Loman. „O mijn god, ik zit goed”, zegt Van der Boom. Hij is helemaal overtuigd. „100 procent.”

De panelleden kunnen hun ogen niet geloven bij de onthulling van Maasland. „Oh mijn god”, roept Kroon uit. Van der Boom is sprakeloos en zit met open mond te kijken. „Wat dapper”, vindt Kroon. „Ik heb toch niet gelogen dat iedereen deze vrouw kent”, zegt Loman.

Van der Boom blijkt de plank finaal te hebben misgeslagen. „Wat ik opgeschreven heb, daar schaam ik me gewoon voor.” Heesters mag nog één vraag stellen. „Ken ik haar persoonlijk?”, vraagt ze. Dat blijkt niet het geval te zijn. De zangeres blijft geen idee hebben en zet Doutzen Kroes als wilde gok in.

Het laatste deel van het duet wordt ingezet en het muurtje gaat omhoog. „Twee blonde knappe vrouwen”, vindt Kroon. Maasland voelt zich vereerd dat Emma Heesters dacht dat het om een jonge vrouw ging. „En toen hoorde ik Doutzen Kroes en dacht ik weer YES!”

‘Vind zingen zo eng’

„Zo tof dat je dit wilde doen”, vindt Loman. „Je hebt natuurlijk wel echt podiumervaring.” „Ja, maar zingen vind ik echt zo out of my comfortzone, dat vind ik zó eng. Het ging nog slechter dan ik hoopte.” Loman vindt dat de blonde presentatrice een daverend applaus verdient. „Dat je hier durfde te staan. Ook voor het programma en het spel. Heel lief.” Maasland, verwijzend naar haar decolleté: „Ik dacht: ik gooi alle aandacht hierop. Dan let niemand meer op mijn stem.”

Von Raven krijgt de lachers op zijn hand als blijkt dat hij ‘Sylvia Geense’ had opgeschreven (dit moet Sylvia Geerssen zijn). „Ik had Geense opgeschreven, want het is ook geen Sylvia Geerssen”, grapt de Rotterdammer. Kroon had ‘Anouk Smulders’. Daarna horen we wat Van der Boom had opgeschreven. „Allereerst wil ik je even zeggen dat je jezelf echt tekort doet. Je bent echt prachtig. Je moet niet jezelf wegcijferen als je staat te zingen. Als je zingt, ben je best wel jong. Ik meen dit, maar het komt ook een beetje omdat ik mezelf eruit probeer te lullen. 100 procent was ik overtuigd dat ik wist wie het was. Ik had Kelly van der Veer, excuus.”

Saillant detail: Maasland had een hoofdrol in KELLY, een portret over Van der Veer, omdat de presentatrice ooit de draak stak met het Big Brother-icoon. In 2007 droegen Maasland en Van der Veer tijdens de Beau Monde-awards dezelfde jurk. In 2014 blikt ze hier aan de Shownieuws-tafel op terug als het gaat over het dragen van dezelfde jurk op een gala. „Ik heb dat ook weleens gehad, maar bij mij had een man het aan. Ik kon wel door de grond zakken.” In de documentaire gaat Maasland diep door het stof voor deze opmerking.

Benieuwd naar de zangkunsten van Maasland? Je kunt de aflevering terugkijken via RTL

Na jaren akkoord over asielzoekers EU: veel tevredenheid, maar meteen ook twijfel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.