Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 7 mei 2023
Leestijd: 5 minuten

Roy en Michelle in Roy Donders Altijd Wat Bijzonders: ‘Er is zoveel gebeurd, we hebben wat te melden’

De bekende stylist van het Zuiden is terug met een nieuwe serie, maar dan anders dan dat we van hem gewend zijn. Het gaat niet meer over krullen, kleding en haarlak, maar over zijn nieuwe liefdes, Michelle en Romi. Roy Donders, vriendin Michelle en dochtertje Romi nemen ons vanaf 10 mei op tv (TLC) mee in hun leven in een nieuwe serie over hun leven, Roy Donders Altijd Wat Bijzonders.

Metro sprak met Roy (32) en Michelle, vriendin van Donders, over het ouderschap en hoe de nieuwe serie hun leven beïnvloed heeft.

We kennen Roy Donders natuurlijk van zijn muziek, huispakken en zijn reality-tv-programma Roy Donders: Stylist van het Zuiden. Nu maken we kennis met een andere kant van de Brabander. Eentje die niet iedereen verwacht had om te zien. „Ik wilde pas weer terugkomen met een nieuwe serie als ik iets te melden had. Ik wilde niet dat mijn programma gescript werd”, vertelt Donders aan Metro. „Reality moet ook echt reality zijn. Dus de beslissing dat we toentertijd met script gingen werken of stoppen, was al snel gemaakt.”

Grote verandering in Roy Donders Altijd Wat Bijzonders

Nu zijn er veel veranderingen gekomen in het leven van Donders. Hij heeft de liefde van zijn leven leren kennen en samen hebben zij een kindje gekregen. „We hadden zoveel te laten zien en te vertellen, dus besloten we om een nieuwe serie te gaan maken. Michelle stond er ook achter, maar ze doet het wel echt voor mij”, zegt hij lachend. „Het is hoe de serie altijd was, alleen dan vanaf het jaar 2021.”

Voor Donders zijn de camera’s en alle aandacht niet nieuw, maar Michelle was niet bekend op dit terrein. „Het was voor mij in het begin wel echt wennen, maar na een paar dagen was het wel normaal”, vertelt Michelle. „Het was alleen tijdens de zwangerschap wel heel erg lastig. Ik had namelijk best veel last van mijn hormonen, dus dat maakt het niet altijd even leuk en makkelijk.” De hele zwangerschap van Michelle en Donders is vastgelegd door het team van Roy Donders Altijd Wat Bijzonders. „We hadden gelukkig niet een hele cameraploeg in huis. Er waren twee mensen die het hebben vastgelegd, daardoor voelde het ook heel erg vertrouwd”, vertelt Donders. „Wanneer het dan even niet lekker ging, was dat geen probleem en werd daar rekening mee gehouden.”

Roy Donders-fans geschokt

Het was voor vele fans een schok toen ze hoorden dat Donders een vriendin had (voorheen had hij een vriend). Vragen dwarrelden in vele hoofden en niet iedereen kon het geloven. In Roy Donders Altijd Wat Bijzonders krijgen we de meningen te horen van hun omgeving en zien we hoe ze ermee zijn omgegaan. „Ik merkte aan mijn gevoel dat Michelle heel speciaal was. Ik kon alleen nog maar aan haar denken”, zegt Donders. „Eerst wist ik echt niet wat er met me aan de hand was, maar toen ik het uitsprak, stapten we samen in een sneltrein. We zijn twee dezelfde personen. Ze maakt mijn zinnen af en ik die van haar. We hebben dezelfde humor en staan hetzelfde in het leven. Het is gewoon bijna eng.”

Hoewel het voor de Roy Donder-fans misschien even schrikken was, ervoer hijzelf het niet zo. „Ik luisterde naar mijn hart en gevoel. Het overkwam mij gewoon en ik ben ook niet een persoon die daar nachten lang over gaat malen”, zegt de tv-man. „Ik stap heel gemakkelijk over dingen heen en na twee jaar weet ik eigenlijk al niet meer beter.”

Heugelijk nieuws in Roy Donders Altijd Wat Bijzonders

Als hun relatie nog maar een paar maanden duurt, wordt het koppel verrast door een groot wonder: Michelle is zwanger. „Ik had mijn zaad laten checken bij het ziekenhuis, omdat ik wilde weten wat de status ervan was. Ik heb het namelijk nooit nodig gehad”, zegt hij lachend. „Toen kwamen we erachter dat ik langzaam werkend zaad heb en een verminderde productie. Dus het kon wel een jaar duren, voordat het zou lukken. Michelle stopte met de pil en het was eigenlijk meteen raak. We waren even in shock dat het zo snel gebeurde, maar wel enorm gelukkig.”

Ook de familie van Michelle en haar grote liefde waren blij met het heugelijke nieuws. „Iedereen moest meteen huilen en kochten allemaal cadeautjes. Dat was echt een fijn gevoel”, zegt Michelle. „Ik ben ook niet bang voor de moeders die kritiek gaan hebben op de manier hoe wij opvoeden. Er is altijd wel iemand die wat te zeggen heeft. Iedereen doet het op zijn eigen manier.” Michelle heeft al eerder een kindje gekregen, waardoor ze al wat ervaring heeft. „Het andere kindje is kerngezond, dus ik heb alle vertrouwen dat het ons gaat lukken”, zegt Donders.

Wat zal de toekomst brengen?

Naast de nieuwe serie Roy Donders Altijd Wat Bijzonders, look en vriendin, heeft Donders zijn kapperscarrière ook over een andere boeg gegooid. Hij heeft nu een eigen kliniek waar je het een en ander kan laten veranderen aan jezelf. „Het zijn van een stylist lag mij niet meer. Ik zag er de lol op een gegeven moment niet meer van in. Ik was op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zelf zijn wij ook niet vies van een spuitje hier en daar, dus ik ben een goede ervaringsdeskundige”, zegt de goedlachse Donders „Het is gewoon heerlijk om te zien hoe gelukkig en tevreden de cliënten naar buiten lopen. Het geeft voldoening, dus heb zeker geen spijt dat ik deze verandering heb gedaan.”

In Roy Donders Altijd Wat Bijzonders staan de zwangerschap, de bevalling en het krijgen van een kindje centraal. Natuurlijk heeft Roy Donders naast vaderschap ook nog een zangcarrière en is hij een echte ondernemer. „Dat zal aan de zijlijn ook te zien zijn, maar dit seizoen gaat echt om onze liefde voor elkaar en het baby’tje dat er aan komt”, sluit de kersverse vader af. Romi werd op 17 maart door de trotse ouders op de aarde gezet.

De eerste aflevering van Roy Donders Altijd Wat Bijzonders is vanaf woensdag 10 mei te zien op TLC en dan telkens vooruit te kijken via discovery+. De voice-over is, net als bij de reality-reeks over John en Kees de Bever, acteur Cees Geel.

Vrouw onthult ‘sluw’ trucje bij irritatie over naar achter geklapte vliegtuigstoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.