Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 24 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Raven van Dorst bij Jinek over ‘bijzondere ontmoetingen’ op de boerderij én een heel speciale geit

Allerlei bijzondere ontmoetingen op Boerderij Van Dorst weten vaak bij veel mensen een snaar te raken. Mensen kunnen hun geluk dan ook niet op dat het programma vanavond alweer terugkeert, met een hele rits aan interessante gasten. Raven zelf kan ook niet wachten en daarom schoof de presentator gisteren aan in Jinek, gewapend met een verhaal over een erg bijzondere geit.

Ook Eva Jinek is namelijk op bezoek geweest bij de boerderij van Raven en dat is iets dat ze niet snel zal vergeten. Maar er komen nóg meer BN’ers aan, die het komende seizoen (dat dus vanaf vanavond te zien is op NPO 3, om 20.30 uur) de handen uit de mouwen steken. Dat zijn Arnon Grunberg, Rosario Mussendijk, Theo Maassen, S10, Janny van der Heijden, sor, Bram Krikke, Geraldine Kemper en Hanna van Vliet.

Raven van Dorst bij Jinek: ‘Geit Eva is dood’

Toen Jinek bij Raven aan het werk werd gezet, was daar een geit die zij zelf een naam mocht geven. Dat werd, natuurlijk, Eva. „Hoe is het daarmee?”, wil de presentatrice van Van Dorst weten. „Uhhh, ja, oh…”, begint die stotterend. „Die is, uh, ja…” Jinek: „Dood?” „Ja”, moet Van Dorst toch schoorvoetend toegeven. „Die kwam uit de melkindustrie en die was ziek… En daar hebben we helaas afscheid van moeten nemen.”

Jinek lijkt aangedaan door het nieuws en perst er een hoge „écht?” uit. Maar het is toch echt zo, bevestigt Van Dorst. „Had ik jou dit nog niet verteld?” Maar dat blijkt niet het geval te zijn. Jinek: „Ik dacht ‘wat leuk dat ik er even naar vraag’.” Maar volgens Van Dorst is ‘die hele melkindustrie ook niet zo heel erg leuk en goed’. Toch is er een lichtpuntje: de laatste tijd heeft ze dan nog wel een goed leven gehad.

https://twitter.com/Jinek_RTL/status/1661105187983859718

BN’ers ‘smeken’ om langs te komen bij Boerderij Van Dorst

Dat Boerderij Van Dorst een hit is, merkte ook Metro. Lezers verslonden namelijk de artikelen over ‘Ruinerwold-kind’ Israël van Dorsten, Waylon die sprak over zijn vreemdgaan, Paul de Leeuw die zijn intimiderende gedrag opbiechtte en de flirtende Splinter Chabot en Ferry Doedens. En ook Van Dorst zelf staat te popelen om weer te beginnen én heeft het een en ander ontdekt over de nieuwe gasten. „Bij Theo Maassen denk je ‘dat is gewoon een beetje een schreeuwlelijk’, maar dat was een heel zachtaardige, grappige man. En Arnon Grunberg is natuurlijk een intellectueel zwaargewicht, maar die was drie minuten binnen en gooide al allerlei anekdotes op tafel.”

Van Dorst is niet altijd gespannen als er nieuwe gasten komen, maar bij Maassen en Grunberg was dat wel zo. Nick Schilder, die ook aangeschoven is bij Jinek, vraagt zich af of het ook weleens stroef gaat, zo’n bezoek. „Mensen worden spontaan een open boek”, merkt hij op na een kort fragment. Van Dorst: „Ja, soms moet je wat meer je best doen.” Maar over het algemeen lijkt Van Dorst de gave te hebben om mensen in een openhartige staat te brengen.

Volgens Jinek is het programma zelfs zó populair, dat er BN’ers zijn die ‘smeken’ om in Boerderij Van Dorst te komen, maar of dat klopt, weet de presentator zelf niet zo goed. „Als iemand heel graag bij mij wil komen, vind ik het gelijk niet meer leuk”, grapt die.

Je kunt Jinek terugkijken via RTLXL.

Hugo de Jonge springt bij Op1 in de bres voor Wiersma: ‘Nooit iets van zijn gedrag gemerkt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.