Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 14 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Patty Brard steunt Eloise en verschijnt in badpak op tv: ‘Mag dit wel?’

Patty Brard is gisteravond in een badpak op televisie verschenen. Dat deed ze in het programma Shownieuws, uit protest tegen de uitspraken van royaltykenner Jeroen Snel over ‘gravinfluencer’ Eloise, die in Het Perfecte Plaatje ook in badpak te zien was.

De 68-jarige Brard verscheen tijdens de introductie van Shownieuws gisteravond in een zwart badpak om steun te betuigen aan Eloise. Volgens Brard was het idee om in badpak te verschijnen tijdens de introductie spontaan ontstaan. „Omdat ik gewoon het statement wil maken dat als je zin hebt om dit te doen, je dit vooral lekker moet doen. Of Eloise nou van koninklijke komaf is of niet”, verklaart Brard. Toen de uitzending begon en Brard eenmaal aan de desk stond, had ze geen badpak meer aan.

Eloise in badpak ‘grensgevalletje’ volgens Jeroen Snel

Jeroen Snel noemde de actie van Eloise om in badpak op televisie te verschijnen een ‘grensgevalletje’. Volgens hem wordt de monarchie onhoudbaar als de koninklijke familie té gewoon wordt.

Op zijn uitspraak kwam veel kritiek van BN’ers, die onder de hashtag #magditwelvanjeroensnel massaal foto’s in badpak plaatsten op social media. Patty Brard deed daar gisteravond dus nog een schepje bovenop. „Ik dacht: allemaal leuk en aardig dat social-mediagebeuren en iedereen die een lekkere hashtag #magditwelvanjeroensnel de wereld in had geroepen. Maar ik dacht: waarom niet gewoon lekker vanavond op televisie in je badpak?”, vertelt ze tijdens de uitzending.

‘Woorden niet goed geïnterpreteerd’

Snel reageerde gisteren zelf ook op alle ophef. Hij stelt dat zijn woorden niet goed worden geïnterpreteerd. Hij zegt te hebben willen „wijzen op het feit dat de monarchie soms een beetje gewoon aan het worden is”. Snel had naar eigen zeggen hetzelfde gereageerd als het ging om een mannelijke royal in zwemkleding. Prins Constantijn zei vrijdagavond al niet te snappen dat er commotie was ontstaan over het feit dat zijn dochter in badpak op televisie kwam.

Melkmeisje achter presentatrice zorgt voor verbazing bij kijkers Songfestival: ‘Wat doet dat mens daarachter?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.