Thom Voogt
Thom Voogt Televisie 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Mariska Bauer over herseninfarct in Rooijakkers Over De Vloer: ‘Had een scheve mond en ik was aan één kant verlamd’

Je kunt wel stellen dat de familie Bauer een turbulente tijd achter de rug heeft. Een tijdje geleden werd de vrouw van zanger Frans Bauer, Mariska, getroffen door een herseninfarct. Gisteravond ging presentator Art Rooijakkers met zijn programma Rooijakkers Over De Vloer langs bij het gezin en vroeg onder meer naar deze ingrijpende gebeurtenis.

Frans en Mariska gaven elkaar in 2008 het ja-woord en vierden onlangs hun 15-jarig jubileum. Op Instagram deelt Mariske in een bericht haar geheime recept voor een gelukkig huwelijk.

Art Rooijakkers over de vloer bij de Bauers

In de uitzending wordt onder meer besproken wat Frans Bauer allemaal al gedaan en bereikt heeft tijdens zijn carrière. Al 51 keer stond hij in Rotterdam Ahoy en hij won een Gouden Televizier-Ring. Het zingen zat er bij hem al van jongs af aan in en uiteindelijk wist Frans door te breken in Nederland. Met het nummer Als sterren aan de hemel staan scoorde hij zijn eerste hit.

https://twitter.com/fransbauer_/status/1660238517522382854

Mariska Bauer krijgt herseninfarct

Een onderwerp dat niet de boventoon van de aflevering voert, maar ook niet onbesproken kan blijven, is het herseninfarct van Mariska eerder dit jaar. Momenteel gaat het naar eigen zeggen goed met haar. „De ene dag is beter dan de andere dag, maar over het algemeen gaat het wel goed.” Over het infarct vertelt ze: „Ik had een scheve mond en ik was aan één kant verlamd. Maar dan heb je wel zoiets van: komt dat wel goed? Maar dat was bij mij wel vrij snel weer oké.” Toch heeft ze er wel wat aan over gehouden en dat blijkt ook in de uitzending. „Ik heb er soms last van dat ik niet meer weet waar ik ben in mijn verhaal.” Op die momenten moet ze naar haar woorden zoeken.

Presentator Art Rooijakkers vraagt zich af of deze gebeurtenis iets met haar karakter heeft gedaan en daarop laat Frans weten dat ze een flapuit is geworden. „Als Mariska met een bepaalde situatie niet blij is, dan had ze vroeger waarschijnlijk niks hebben gezegd en nu zegt ze gelijk: ik vind er geen reet aan.”

Emotioneel weerzien

Voor Frans heeft de presentator nog een bijzondere verrassing geregeld. Niemand minder dan de oude geluidsman van Frans komt op bezoek. Wat erg toevallig is voor de zanger, die vlak daarvoor nog het een en ander over hem vertelde aan Rooijakkers. „Wat vind ik het leuk dat ik jou zie man”, zegt Frans, die duidelijk geroerd is.

Oplichter in Undercover in Nederland lacht zijn slachtoffers keihard uit: ‘Je bent belazerd!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.