Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 26 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Burenruzie bij Mr Frank Visser loopt uit de hand: ‘Scheur haar in tweeën en drink haar bloed’

Kijkers van het programma Mr Frank Visser Doet Uitspraak, waarin de gelijknamige rechter burenruzies probeert op te lossen, waren gisteren behoorlijk geschrokken van de agressieve houdingen van de deelnemers. De aflevering van gisteravond heeft dan ook de passende titel ‘Kwaad Bloed’ gekregen. En dat kwade, dat was zeker aanwezig.

Bij Mr Frank Visser Doet Uitspraak zien kijkers wel vaker ruzies die compleet uit de hand lopen en soms zelfs ruzies die eigenlijk nergens op slaan. Soms smullen kijkers ook, zoals onlangs van de opvliegende Hennie en een plottwist en andere keren doet Mr Frank Visser uitspraak over een ‘vegan-muts’ die eenzijdig een contract verbrak en de betalingen stopte.

Agressieve burenruzie bij Mr Frank Visser: ‘Bloed drinken’

Gisteren was de ruzie tussen de Zaanse Ivy en haar bovenbuurvrouw Radha aan de beurt. Ivy beschuldigt Radha ervan dat ze de hele dag lawaai maakt én dat haar ‘vriend’ (waarvan achteraf blijkt dat ze die niet heeft) veel klust, wat ook veel overlast geeft. Bij Ivy lopen de ergernissen zo hoog op, dat ze het bloed van haar buurvrouw wel kan drinken. En het begin van de aflevering belooft al veel ‘goeds’. Zo zien we korte stukjes in de rechtszaal waarin Radha aangeeft dat het geluid niet bij haar vandaan komt en Ivy reageert: „Mens, zit niet hier te liegen. Geef gewoon toe! Je maakt m’n fucking leven zuur man. Sjezus man.”

Als Ivy haar probleem uitlegt, zegt ze nog: „Sorry dat ik het moet zeggen, maar ze is echt een bitch.” Presentator Viktor Brand heeft z’n handen er flink vol mee, blijkt al snel. Hij gaat namelijk eerst langs bij Ivy, aangezien zij degene is die met een probleem zit en dus haar verhaal mag doen. De 47-jarige vrouw woont met haar zoon en dochter in een „klein maar fijn” appartement. Maar dat ‘fijne’, dat wordt flink tenietgedaan. En wel door Radha, daar is Ivy van overtuigd.

Sinds Radha twee jaar geleden het appartement boven Ivy betrok, gaat Ivy, zo zegt Brand, „dag en nacht gebukt onder een hele hoop herrie.” Ivy zegt zelfs dat ze „twee gekke beesten” boven zich heeft wonen. „Ik zal haar in tweeën scheuren en haar bloed drinken”, zo hoog zit het bij Ivy. Maar Radha (38) snapt er helemaal niks van. Naar eigen zeggen gaat zij elke dag naar haar werk en als ze een keer thuis is, zit ze rustig op de bank. Volgens haar kan het geluid dus onmogelijk bij haar vandaan komen. En een vriend? Die heeft ze niet eens.

Buren vliegen elkaar in de haren

Mr Bart Beuving vervangt Mr Frank Visser en dus is hij degene die de ruzie moet beslechten. Eerst komt Mr Frank Visser Doet Uitspraak-presentator Viktor Brand er echter aan te pas. Hij gaat bij allebei de buren langs en probeert als mediator te fungeren als de twee vrouwen elkaar buiten het appartementencomplex treffen. Dat hij als mediator flink nodig is, blijkt al snel. Ivy somt op wat haar allemaal dwarszit, en als Radha zegt dat dat niet bij haar vandaan komt, lopen de emoties hoog op. „Waarom geef je het niet gewoon toe?” Maar Radha vindt het gek om iets toe te geven ‘dat zij niet doet’.

„Ik sla al die tanden uit je bek”, schiet Ivy uit haar slof. „Zo, mooi”, zegt Radha lachend. Achteraf vond ze het toch erg eng, gaf ze toe. „Kom hier staan, dan ga ik je leren”, belooft Ivy. Maar Brand komt ertussen: „Ivy, dit soort dingen moet je niet zeggen.” De rust lijkt heel even terug te komen en de buren gaan weer in gesprek over de overlast. Maar de twee beginnen al snel weer te schelden en te dreigen, en Brand staat met de handen (letterlijk) in het haar. Ze vliegen elkaar bijna aan en Radha belooft Ivy: „Raak me aan. Raak me aan, dan ga je zien.” Uiteindelijk weet Brand de twee uit elkaar te houden, maar er is op z’n zachtst gezegd geen stap in de juiste richting gezet.

Uitspraak

En ook bij Mr Bart Beuving, die uitspraak zal doen over de ruzie, is het niet rustig. Over en weer zijn de vrouwen boos op elkaar, strooien ze met beledigingen en bedreigingen. Maar er zal toch een uitspraak moeten komen, of ze er nu tevreden mee zijn of niet. Beuving oordeelt, na onderzoek en metingen, dat de overlast niet uit het huis van Radha komt. Wel is het appartementenblok „zeer gehorig” en krijgt Ivy een standje vanwege haar opvliegendheid. „U heeft in feite een onschuldige vrouw bedreigd, beledigd en het leven moeilijk gemaakt. Het is zaak dat u daarmee stopt.” Die opmerkingen lijken tot Ivy door te dringen en ze biedt haar excuses aan.

Mr Frank Visser kun je terugkijken via KIJK.

‘Gert-Jan Segers aan de slag bij anti-slavernij organisatie én begint podcast’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Burenruzie bij Mr Frank Visser loopt uit de hand: ‘Scheur haar in tweeën en drink haar bloed’
Sluiten