Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 21 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Kijkers zijn het eens over Edsilia Rombley in Jachtseizoen: ‘Overdreven gegil’

Normaliter kan het programma Jachtseizoen kijkers enorm bekoren met de spannende taferelen die elke aflevering plaatsvinden. En dat had gisteravond, tijdens de aflevering met Edsilia Rombley en Kees Tol, net zo kunnen zijn. Maar helaas, er zat één ding flink in de weg: het volgens vele kijkers ‘overdreven gegil’ van Rombley. Zelfs Kees Tol – die zelf geen stille, grijze muis is – leek zich eraan te ergeren.

Kees Tol komt er deze aflevering dan nog best goed vanaf, want Rombley neemt alle kritiek ‘op zich’. Op sociale media zeggen sommige kijkers zelfs dat ze het programma na een tijdje maar hebben uitgezet, omdat het gegil ze zo op de zenuwen werkte.

Kees Tol en Edsilia Rombley in Jachtseizoen

Dat Edsilia Rombley en Kees Tol Jachtseizoen als duo aangaan, is niet gek, omdat de twee al eens eerder met elkaar hebben gewerkt. Je zou dus kunnen zeggen dat ze als oude bekenden een streepje voor hebben, want het is van groot belang om goed samen te werken als ze uit de handen willen blijven van StukTV-mannen Giel de Winter, Stefan Jurriens en oud-Bachelor Thomas van der Vlugt. Mocht je Jachtseizoen niet kennen, het gaat elke keer om andere BN’ers (soms ook iemand in z’n eentje), die in de huid kruipen van een voortvluchtige. De StukTV-mannen zijn dan weer de opsporingsdienst, met alle nodige middelen in handen. Het doel voor de BN’ers: zo lang mogelijk niet gepakt worden.

Het begint allemaal in een cel, waar Rombley en Tol uit bevrijd worden en een korte voorsprong krijgen. Voordat dat gebeurt, lijkt Tol enorm ontspannen onder dit alles, maar Rombley vond volgens haar mede-boef „de oranje overall aantrekken al spannend en eng”. Ook noemt hij haar „standje drie” als het gaat om paniek. En dat dat zo is, blijkt snel, want het duo is nog maar net onderweg of de eerste krijs wordt geslaakt.

Als Rombley daarna nog een paar keer gilt, om wat niks lijkt, neemt Tol het heft in eigen handen en maant haar rustig te doen. „Als ik dit vier uur lang moet aanhoren, dan red ik het niet.” Spoiler alert: de twee redden het uiteindelijk ook niet. Het avontuur eindigt bij het water, Rombley en Tol proberen weg te rennen van en zich te verstoppen voor Giel, die uiteindelijk maar achter ze aan is gaan rennen. Maar Thomas zit in een bootje en weet te voorkomen dat de twee voortvluchtigen ontsnappen in een eigen bootje, en vat ze in de kraag. En dat met nog zo’n 25 minuten te gaan. Als straf wordt Kees Tol, zoals beloofd, gebeten door een politiehond (geen zorgen, met zo’n speciaal pak aan uiteraard).

‘Overdreven gegil’

Hoe spannend het ook was, tot de laatste minuten – want wat als Rombley en Tol wél in dat bootje waren gestapt? – kon deze aflevering van Jachtseizoen kijkers niet bekoren. En daar zijn ze flink ontevreden over. Zo schrijft een kijker: „Wat een overdreven gegil zeg. Haalt al het kijkplezier weg.” Een ander vraagt zich af of hij ‘een schadeclaim voor gehoorschade’ kan indienen bij SBS6.

Hieronder wat andere reacties van kijkers:

https://twitter.com/martijnvnoord/status/1660003614415257602

https://twitter.com/marcokrediet/status/1659997732663115782

https://twitter.com/Jolanda_go/status/1659993884066299904

https://twitter.com/CamstenCupcake/status/1660004657568133121

https://twitter.com/SanSan24XxX/status/1659991787342123010

https://twitter.com/Adsljunky/status/1660004249537740802

Je kunt Jachtseizoen terugkijken via KIJK.

Even Tot Hier scoort bij kijkers met laatste aflevering: ‘Hooligans totaal voor lul gezet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.